Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Mercedes" komandai esot izdevies radīt 1000 zirgspēkus jaudīgu motoru

"Mercedes" komandai esot izdevies radīt 1000 zirgspēkus jaudīgu motoru
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Barselonā turpinoties F1 testiem, aizkulisēs aizvien vairāk tiek runāts par to, ka "Mercedes" komanda arī šogad būs neuzvarama. Tiek ziņots, ka 2016. gada "Mercedes" dzinējs spējot attīstīt līdz pat 1000 zirgspēkiem.

Piemēram, otrdien, kad Spānijā atsākās testu braucieni, Niko Rosbergs ar mīkstā sastāva riepām spēja uzveikt otrajā vietā palikušo "Williams" piloti Valteri Botasu, kurš savu ātrāko laiku sasniedza ar īpaši mīkstā sastāva riepām, kas teorētiski ļauj sasniegt labāku ātrumu.

"Ikvienai komandai sezonas sākumā būs grūti sacensties ar viņiem," secina Botass.

Vēl pārliecinošāk izsakās "McLaren" pārstāvis Fernando Alonso: "Viņiem vajadzētu paveikt kaut ko katastrofālu, lai šogad neuzvarētu pasaules čempionātā. Fetels visticamāk ieņems trešo vietu, taču neizslēdzu, ka trešajā vietā šogad varētu būt kāds no "Williams", "Red Bull", "Force India" komandām, vai, cerams, mēs."

Vācu izdevums "Bild" tikmēr vēsta, ka "Mercedes" galvenais trumpis ir jaunais dzinējs, kas spējot sasniegt pat 1000 zirgspēku barjeru. "Mercedes" priekšsēdētājs Nikijs Lauda gan to noliedz: "Mūsu līmenī nevar būt šādi pērkšņi un būtiski jaudas palielinājumi. Šajā ziņā "Ferrari" un "Red Bull" komandām ir vairāk iespēju izdarīt lēcienu uzlabojumos."

Tikmēr "Red Bull" konsultants Helmuts Marko saka šādi: "Visu sacīkšu distanci viņi nespēs uzturēt 1000 zirgspēkus, tomēr, iespējams, to varēs paveikt kvalifikācijas lidojošajā aplī."

"Bild" arī raksta, ka "Ferrari" jaunais modelis radījis labu iespaidu, tomēr tā attīstīšanu kavē tehniskas problēmas, kas novērotas testos. Šobrīd, pēc publikācijā teiktā, "Ferrari" deficīts līdz "Mercedes" neesot mazs, turklāt kopš pagājušā gada tas ir pat pieaudzis, nevis samazinājies.

Intrigu cenšas saglabāt Kimi Raikonens: "Viņi "Mercedes" nezina, kādu programmu īstenojam mēs "Ferrari", un mēs nezinām, ko dara viņi. Tāpēc jebkuri minējumi ir apšaubāmi."

Izmantotie resursi:
F1Today.net - Formula 1 news


, 2016-03-04 04:25, pirms 8 gadiem
Zinu zirgaspēku jaudu, bet kas ir vienkārši zirga spēki bez vārda jauda?

Pirmam zirgam ar pātagu netrāpīsi... tas toč.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Daniels Rikjardo. Foto: Motorsport.com

Rikjardo: "Sezonu nebiju paredzējis sākt šādi"

Daniels Rikjardo neslēpj, ka šobrīd piedzīvo nedaudz grūti periodu, tomēr uzsver, ka kritizētājus neklausās. Otrs RB komandas pilots Juki Cunoda rāda labāku veikumu, Austrālijā sasniedzot septīto vietu. Tomēr Helmuts Marko arī viņu mudina uzlabot savu veikumu vēl vairāk, lai saglabātu izredzes kandidēt uz vietu "Red Bull" komandas sastāvā.