Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Roberts Urdziņš

"Red Bull" testē jaunos uzlabojumus, Rosbergs uzskata, ka var "Mercedes" var cīnīties par augstākajām vietām

"Red Bull" testē jaunos uzlabojumus, Rosbergs uzskata, ka var "Mercedes" var cīnīties par augstākajām vietām
Jaunais "Red Bull" modelis
Foto: www.f1fanatic.co.uk

Šodien Barselonā tika aizvadīta trešā testu diena, kurā ātrākais bija "Sauber" komandas pilots Serhio Peress. Pēc testiem savus komentārus par pašreiz sasniegto un to, kas vēl jāpadara, sniedza gan Sebastians Vetels, gan Niko Rosbergs un vēl citi.

Trešajā testu dienā ātrākais bija Meksikas F1 pārstāvis Serhio Peress, kurš pārstāv "Sauber" vienību. Peress veica pilnu sacīkstes simulāciju, testējot to, cik labi formula darbojas sacīkšu režīmā. Otro vietu ieņēma "McLaren" pilots Džensons Batons, kurš testēja mašīnas darbību ar vidēji cietajām riepām un minimālu benzīna daudzumu bākā. Viņu no Peresa šķīra tikai 9 tūkstošdaļas.

Visvairāk apļus no visiem veica Daniels Rikardo, kurš kopā nobraucu 131 apli, un 35 no tiem testēja to, kā formula spēj darboties ar mīkstajām riepām. Rikardo ieņēma trešo vietu, taču ceturto ātrāko apļa laiku uzrādīja "Ferrari" pilots Felipe Masa. Piektais palika Pauls di Resta, kurš pārstāv "Force India" komandu. Aiz viņa attiecīgi sekoja sestās, septītās un astotās vietas īpašnieki - Bruno Senna, Heiki Kovalainens un Marks Vēbers, taču pēdējas divas vietas ieņēma Niko Rosbergs no "Mercedes" un somu pilots Kimi Raikonens.

"Red Bull" atklāja pēdējos uzlabojumus pirms Austrālijas lielās balvas

Marks Vēbers šī rīta testos izmēģināja "Red Bull" formulu, kurai tika piemontēta jaunā aerodromiskā pakete. Jauninājumos ietilpst stipri pamainītais izplūdes sistēmas izkārtojums (līdzīgi kā "Sauber" vienībai), kā arī tikusi uzlabota formulas priekšdaļa.

Pats F1 Pasaules čempions vakar pauda savu skatījumu par jauno RB8 modeli. "Mēs esam paredzējuši veikt pāris uzlabojumus nākamajās 2 dienās, un tad mēs zināsim ko vairāk. Visas komandas ir līdzīgā situācijā. Parasti pēdējās testu dienas ir tās svarīgākās, jo tieši tad formulai tiek veikti pēdējie uzlabojumi, un tā ir tuvu tam, kāda tā būs sacikstēs. Cerams, mums pietiks laika, lai spertu vēl vienu soli uz priekšu," motivēts izklausījas Sebastians Vetels.

"HRT" komanda tomēr netiks uz svētdienas testiem

"HRT" komanda šodien atzina, ka tomēr nav spējusi sagatavot savu formulu svētdienas notiekošajiem F1 testiem. Pagājušonedēļ "HRT" komanda nokārtoja nepieciešamos testus, un tika pielaista pie starta F1 čempionātā. "Diemžēl, darbs pie formulas nav pabeigts laikā, lai to šorīt transportētu no Gredlindas (Vācija) uz Barselonu, kur norisinās pēdējie F1 testi pirms sacīkstes Melburnā," sacīja kāds no "HRT" darbiniekiem.

Rosbergs pārliecināts, ka "Mercedes" var apdraudēt "Red Bull" un "McLaren" pozīcijas

Kā pēc aizvadītajiem testiem ziņo vācu komandas pilots Niko Rosbergs, "Mercedes" var krietni apgrūtināt vadošo komandu pozīcijas. "Domāju, ka esam gatavi," izteicās Rosbergs. "Ir ļoti svarīgi, lai mēs progresētu, salīdzinot ar pagājušo gadu, un mēs to esam paveikuši - esam progresējuši. Ir aizraujoši tagad doties uz pirmo 2012. sezonas sacīksti Melburnā, kad beidzot varēsim redzēt, uz ko esam spējīgi."

Kā jau iepriekš ziņots, "Mercedes" komandai ir problēmas ar riepām. Pats Niko kā galveno problēmu min to, ka tās pārāk ātri nodilst, taču nav noskaņojums nebūt nav pesimistisks. "Veicot garu distanci, patiesībā, tās darbojas tīri labi, un arī nobraucot īsāku attālumu, nav nemaz tik slikti, taču, protams, varētu būt arī labāk," izteicās Rosbergs.

Raikonenu piemeklēja problēmas ar stūres iekārtu

"Lotus" pilotam Kimi Raikonenam šodien bija problēma ar formulas vadīšanu, kā rezultātā nācas pārtraukt testus pēc 43 veiktiem apļiem. "Vienmēr jau gribas, lai būtu vairāk testu dienas, taču tās ir tik, cik ir, un ar to ir jārēķinās," sacīja Raikonens. "Mēs mēģinājām radušos problēmu novērst, lai gan tas prasīja daudz laika, taču tā tik un tā nestrādāja kā nākas, tāpēc mums nācās nomainīt visu stūres iekārtu, kas prasīja vēl pāris stundas."

Rītdien norisināsies pēdējā testu diena, un tad komandām nāksies doties uz Melburnu, kur 18. martā tiks atklāta jaunā 2012. gada F1 sezona.

3. testu dienas rezultāti:

vietapilotskomandalaiksveiktie apļi
1.Serhio PerezsSauber1.22.094 min.114
2.Džensons BatonsMcLaren1.22.103 min. +0.00944
3.Daniels RikardoToro Rosso1.22.155 min. +0.061131
4.Felipe MasaFerrari1.22.413 min. +0.319122
5.Paulo di RestaForce India1.22.446 min. +0.352108
6.Bruno SennaWilliams1.22.480 min. +0.386111
7.Heiki KovalainensCaterham1.22.630 min. +0.53664
8.Marks VēbersRed Bull122.662 min. +0.56870
9.Niko RosbergsMercedes1.22.932 min. +0.838129
10.Kimi RaikonensLotus1.25.379 min. +3.28543

Izmantotie resursi:
autosport.com - Latest F1 News | Formula One...

Vai "Red Bull" turpinās savu dominanci arī 2012. gadā?

  • 29

  • 69



, 2012-03-04 00:01, pirms 12 gadiem
Cerams, ka Mercedes tiešām šogad būs izveidojuši konkurētspējīgu formulu, kura var līdzvērtīgi cīnities ar Red Bull, Maciem un Ferrari, jo tieši formulas tehniskās attīstības ziņā Mercedes ir atpalikuši no līderiem pēdējos 2 gadus. Gribu redzēt, ko vēl Šūmis var iespēt, kad viņam ir iedota normālā formula!
, 2012-03-04 01:33, pirms 12 gadiem
Nu mļe, es atkal ceru uz Lotus spējām konkurēt ar līderiem. Grožāna laiki bija ļoti cerīgi, bet kā Kimi tiek pie ruļļiem tā vienmēr kādas tehniskas ķibeles. Kimi vnk ir pilots - neveiksminieks. Nez cik dzinējus pa sezonu nokūpinās. Maku laikos katrā otrā sacīkstē ar kūpošu dirs.u palika.
, 2012-03-04 08:08, pirms 12 gadiem
kkk rakstīja: Nu mļe, es atkal ceru uz Lotus spējām konkurēt ar līderiem. Grožāna laiki bija ļoti cerīgi, bet kā Kimi tiek pie ruļļiem tā vienmēr kādas tehniskas ķibeles. Kimi vnk ir pilots - neveiksminieks. Nez cik dzinējus pa sezonu nokūpinās. Maku laikos katrā otrā sacīkstē ar kūpošu dirs.u palika.
Jap, nu tagat ir citi laiki un tehnika daudz izturigaka... bet nu ja tagat vinam bus kadas problemas, tad patiesam lai parbaudas vai nav noladets... jo sita neveikties nav iespejams
, 2012-03-04 11:50, pirms 12 gadiem
Aptaujā vajadzēja pievienot trešo atbilžu variantu: "Ceru, ka nē" Atbildē nē neder, jo nav pārliecības par to, ka citas komandas būs noķērušas "Red Bull". Savukārt "jā" neder, jo Fetela uzvaras šosezon noteikti negribās redzēt tik pat bieži kā pērn
, 2012-03-04 12:10, pirms 12 gadiem
Mercedess cinisies par treso vietu KK ar Ferrari. Prieks ka italji pielikusi saviem rezultatiem un tik bezcerigi neatpaliek ka testu sakuma.
Foto: f1.com
3

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.
Makss Verstapens pēc triumfa Ķīnā. Foto: Edgar Su/Reuters/Scanpix
16

Verstapens turpina uzvaru gājienu un triumfē arī Ķīnas lielajā balvā

"Red Bull" pilots Makss Verstapens uzvarēja Pirmās formulas (F1) pasaules čempionāta posmā Šanhajā. Nīderlandietis šosezon triumfējis četrās no piecām lielās balvas izcīņām.