Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels: "Es aizvien varu uzveikt visus F1 pilotus"

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels: "Es aizvien varu uzveikt visus F1 pilotus"
Sebastians Fetels. Foto: Scuderia Ferrari

Neskatoties uz vājajiem sasniegumiem aizvadītajā "Formula 1" sezonā, vācu autosporta veterāns Sebastians Fetels, kurš var lepoties ar četriem pasaules čempiona tituliem, uzskata, ka aizvien spējīgs uzveikt visus pārējos pilotus.

Ņemot vērā, ka šogad Fetels F1 kopvērtējumā piekāpās savam komandas biedram Šarlam Leklēram, ar ko kopā startēja pirmo sezonu, daudzi atceras 2014. gadu, kad vēl "Red Bull" sastāvā viņš atzina Daniela Rikjardo pārspēku, kurš togad vienībā arī brauca pirmo sezonu. Jau nākamajā gadā Fetels pievienojās "Ferrari".

"Es saprotu to, ka cilvēki salīdzina manu sniegumu ar notikumiem 2014. gadā," intervijā "Motorsport-Magazin" sacīja pieredzējušais pilots. "Toreiz "uz papīra" es zaudēju, un ir tikai godīgi, ja cilvēki saka, ka zaudēju Danielam, jo to rāda statistika. Bet tajā pašā laikā es zinu, ka togad dažas lietas negāja tik labi, kā mēs gribējām. Mans primārais mērķis 2014. gada sezonā nebija pjedestāls vai finišs piektajā vietā - mērķis bija uzvarēt sacīkstēs. Mana pieeja tobrīd bija atšķirīga nekā Danielam. Es neteiktu, ka man pietrūka veiksmes, bet dažkārt man nepaveicās, mašīna nedarbojās tā, kā tai vajadzētu un tā tālāk. Mans skatījums var nesakrist ar to, ko parāda skaitļi."

Lai gan daudzi šaubās, ka Fetelam vēl savā karjerā izdosies izcīnīt kādu titulu, viņš pats bez jebkādas pieticības stāsta, ka aizvien nebaidās ne no viena konkurenta un ir spējīgs sakaut visus.

"Man nav problēmas ar to, ka mani uzveic komandas biedrs, bet reizē manī arī ir pārliecība, ka es varu pārspēt visus pilotus, kas startē F1 čempionātā," atzīst Fetels. "Es no konkurentiem nebaidos. Nav jēgas baidīties. Ja tu vēlies uzvarēt, bet baidies no konkurences, tās lietas nav savienojamas."

Pēdējo reizi par F1 čempionu Fetels kļuva 2013. gadā.

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...

     [+] [-]

, 2020-01-04 10:32, pirms 4 gadiem
To tu jau ļoti labi pierādi pēdējās 5 sezonas...

     [+] [-]

, 2020-01-04 10:55, pirms 4 gadiem
Tikai praksē tā varēšana kautkā neredzās, ne?...😁 jau komandas biedrs par tevi ir labāks

     [+] [-]

, 2020-01-04 11:20, pirms 4 gadiem
Neko sliktu jau viņs nepasaka, viņs cenšās, šādi sevi motivēt turpināt braukt, godīgi sakot es gaidu ko viņš pēc 2020 sezonas darīš vai uz Makiem vai uz RBR atpakaļ vai vienkārši liks punktu karjerai