Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rasels aizvietos Hamiltonu ''Mercedes'', Miks Šūmahers paraksta līgumu ar ''Haas''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Rasels aizvietos Hamiltonu ''Mercedes'', Miks Šūmahers paraksta līgumu ar ''Haas''
Miks Šūmahers. Foto: Reuters/Scanpix

''Mercedes'' F1 komanda paziņojusi, ka ar Covid19 sasirgušo Lūisu Hamiltonu tuvākajā posmā aizvietos ''Williams'' pilots Džordžs Rasels, kamēr ''Haas'' noformējusi pilotu komandu 2021. gada čempionātam - par Ņikitas Mazepina komandas biedru kļuvis septiņkārtējā čempiona Mihaela Šūmahera dēls Miks.

Lūisam Hamiltonam pēc uzvaras Bahreinas GP tika konstatēts Covid19, kas nozīme, ka šīs nedēļas sacīkstes britu sportistam būs jāizlaiž. Kopvērtējumā gan tas neko neietekmēs, jo Hamiltons pāris posmus iepriekš jau bija nodrošinājis čempiona godu.

Šodien kļuvis zināms, ka par Hamiltona aizstājēju ''Mercedes'' komandā uz gaidāmo posmu kļūs ''Williams'' pilots Džordžs Rasels, kamēr Džeks Eitkens piedzīvos savu debiju Formulā 1, dodoties trasē Rasela vietā ''Williams'' formulā. Rasels ir izīrēts uz trim gadiem ''Williams'', bet atrodas augstu vienības pilotu vērtējumā. Uzreiz pēc tam, kad komanda uzzināja par Hamiltona pozitīvajām analīzēm, tā vērsās pie ''Williams'', lai saņemtu atļauju Džordžam Raselam braukt esošā čempiona vietā. Līdz šim sportistam vēl nav izdevies izcīnīt punktus kādā no posmiem.

Pēc jaunumu uzzināšanas Rasels izteica pateicību ''Williams'': ''Lai arī būšu citas komandas formā šajās sacīkstēs, esmu ''Williams'' pilots un atbalstīšu komandu, cik varēšu. Redzu šo kā iespēju mācīties no labākajiem un atgriezties ''Williams'' kā pieredzējušāks pilots. Neviens nevar pienācīgi aizstāt Lūisu, taču došu visu, ko varēšu komandai. Novēlu viņam ātru izveseļošanos.''

Cita F1 komanda ''Haas'' paziņojusi par otru pilotu, kas pārstāvēs komandu 2021. gada čempionāta, un par to kļuvis septiņkārtējā čempiona Mihaela Šūmahera dēls Miks Šūmahers. Abas puses parakstījušas vienošanos uz vairākiem gadiem, kas gan netiek sīkāk izpausta. Pēc līguma parakstīšanas Šūmahers pateicās arī saviem vecākiem: ''Vēlos izteikt pateicību ''Haas'' par uzticēšanos manām spējām. Nevaru aizmirst arī savus vecākus, kuriem esmu parādā lielu paldies. Esmu vienmēr ticējis, ka kādu dienu sasniegšu savu sapni - būt F1 pilots.'' Vakar ''Haas'' paziņoja par krievu sportista Ņikitas Mazepina piesaisti.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/f1/news/1...
https://www.skysports.com/f1/news/1...

  +1 [+] [-]

, 2020-12-02 11:41, pirms 3 gadiem
Par Rasselu - supertalants, kuram noteikti pietiek jaudas, lai jau debijas sacīkstē izcīnītu uzvaru.
Par Šūmaheru - lai kā es viņu esmu iepriekš kritizējis par talanta trūkumu, šīs sezonas otrajā daļā Miks pēkšņi uzplauka. Vienozīmīgi šī brīža spilgtākais pilots F2. Tiesa gan, nepamet sajūta, ka Mikam trūkst ātruma talanta. Vēl nav izcīnīts neviens Pole Position (kamēr tuvākajam konkurentam Ilotam ir šķiet pieci PP), taču to izdodas kompensēt ar citām īpašībām.
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +1 [+] [-]

, 2020-12-02 11:56, pirms 3 gadiem
Prieks par Raselu un ari Miku.

Rasels noteikti ir pelnījis braukt kaut kur augstāk. PowerPoit prezentācijai ir spēks

Eikins? Nu jā viņš ir Williams testpilots, tāpēc ilgi viņiem nebija jādomā, tomēr nekāds supertalants viņš nav.

Piekrītu Namejam par Miku. Viņam par sliktu nāk tēva vārds un slava. Tomēr viņš sevi ir pierādījis kā ļoti labu braucēju. Pelnīti braukt Haas komandā

  +1 [+] [-]

, 2020-12-02 11:58, pirms 3 gadiem
Rasela zvaigžņu stunda būs situsi. Meršiem pa kādu 0,5 sekundēm ātrāka formula pa buļļiem , tapēc domāju , ka ar Albonu noteikti varētu cīnīties pa podestu.
Miks varbūt nav tas ātrākais pilots F2 it īpaši kvalenē, bet viņš ļoti stabils sacīkšu režīmā un ir veicis jau iespaidīgus startus.

     [+] [-]

, 2020-12-02 12:04, pirms 3 gadiem
Beidzot varēs atgriezties F1 sekošanai.
Lai gan pieredze rāda,ka dēli vai nu sit pušu fāterīšu vai vienkārši smagi ieatpaliek.
Sīkais Šūmis pašlaik nevieš skaidrību,kur atrodās,tāpēc būs jāpavēro

  +1 [+] [-]

, 2020-12-02 12:05, pirms 3 gadiem
Es domāju , ka Mikam būs atkal smaga pirmā sezona jaunā čempionāta , kur viņš piedalās kā tad bija FIA Formula 3 European Championship un arī Formula 2 championship

  +1 [+] [-]

, 2020-12-02 12:11, pirms 3 gadiem
comon88 rakstīja: Es domāju , ka Mikam būs atkal smaga pirmā sezona jaunā čempionāta , kur viņš piedalās kā tad bija FIA Formula 3 European Championship un arī Formula 2 championship
To viņš iepriekš arī nav noliedzis, ka pirmā sezona ir slikta, jo paiet laiks kamēr visu apgūst utt.

  +1 [+] [-]

, 2020-12-02 12:14, pirms 3 gadiem
Biju pārliecināts (tāpat kā daudzi), ka būs Stoffelis. Tad jau Rasselam dota lielā iespēja tikt pie lielajiem punktiem.

Nu, Miks F-2 tūlīt paņems, pārāk slikti viss nebūs. Pirmajā sezonā galvenais - finišēt augstāk par Mazepinu.

     [+] [-]

, 2020-12-02 12:27, pirms 3 gadiem
Lukstins88 rakstīja: To viņš iepriekš arī nav noliedzis, ka pirmā sezona ir slikta, jo paiet laiks kamēr visu apgūst utt.
Aha, galvenais lai ir.pacietība HASS

  +3 [+] [-]

, 2020-12-02 12:50, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ir jābūt ļoti, ļoti redzīgam, un ar ļoti spēcīgām brillēm, lai Raselā saskatītu supertalantu. Tā kā viņš brauc Viljams rada tikai un vienīgi jautājumu-kā viņš vispār tur vel ir noturējies?!

Par Šumaheru jr. rakstot jāatzīst, ka viņu ļoti nospieda, nospiež un nospiedīs viņa tēva slava. Tā viņam visu laiku būs smaga nasta.
Ir jābūt pilnīgam Ivaram, lai neredzētu Rasela talantu.

     [+] [-]

, 2020-12-02 14:22, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ir jābūt ļoti, ļoti redzīgam, un ar ļoti spēcīgām brillēm, lai Raselā saskatītu supertalantu. Tā kā viņš brauc Viljams rada tikai un vienīgi jautājumu-kā viņš vispār tur vel ir noturējies?!

     [+] [-]

, 2020-12-02 14:46, pirms 3 gadiem
HAAS neoficiāli nebūs bagatākā komanda?