Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels pēc Meksikas F1 posma izbēg no soda

Fetels pēc Meksikas F1 posma izbēg no soda
Sebastjans Fetels
Foto: LaPresse/Photo4

Kā pēc Meksikas F1 posma atzinuši sacensību tiesneši, tad Sebastjans Fetels par trases saīsināšanu pirmā apļa 13.līkumā nesaņems sodu.

Atgādināsim, ka pēc starta pirmajā līkumā Daniels Rikjardo ar formulas priekšu trāpīja Sebastjana Fetela aizmugurējam ritenim, pēc kā Fetela formulas ritenis sāka laist gaisu, un vācietis bija spiests doties uz boksiem. Pēc sacensībām tiesneši pie sevis izsauca Fetelu, kuram bija jāpaskaidro, kāpēc viņš, dodoties uz boksiem, 13.līkumā nogrieza trasi.

''Sporta noteikumu 20.2 pants nosaka, ka sportists apzināti nedrīkst atstāt trasi. To var darīt tikai tad, ja tam ir pamatots iemesls”. Taču, izskatot minēto incidentu, tiesneši secināja, ka Fetels ārpus trases izbrauca bojātā riteņa dēļ.

''Formulai ar piekto numuru pirmajā līkumā tika pārsists ritenis, kas 13.līkumā pilnībā bija bojāts. Pēc atkārtojuma noskatīšanās tiesneši pieņēma lēmumu nesodīt Fetelu,'' teikts oficiālajā paziņojumā.

Pēc sacīkstēm ''Ferrari'' pilots atzina, ka viņš nevaino Rikjardo par pirmajā aplī notikušo sadursmi.

''No sākuma, kad pārdūru riteni, biju dusmīgs, bet tagad, kad noskatījos atkārtojumu, tad secinu, ka tiesneši visu izdarīja pareizi, secinot, ka tas bija parasts sacīkšu negadījums. Centos izvairīties no sadursmes, taču tajā vietā variantu nebija daudz. Es nevainoju viņu tajā incidentā. Man ir tikai žēl, ka tā notika,'' iesāk Sebastjans Fetels.

Jautāts par vēlāk piedzīvoto avāriju, Fetels atzina, ka tā bija viņa kļūda. ''Tā bija mana vaina. Kopumā man visas nedēļas garumā nebija problēmas, bet sacensību laikā bija uzreiz divas problēmas. Pēc tam, kad jau pirmajā līkumā pārsitām riteni, sacīkstes mums bija beigušās. Turpinājumā ar formulu mums viss bija kārtībā, jo mēs pēc ātruma bijām ļoti tuvu ''Mercedes''. Vietā, kur avarēju, braucu tādā paša ātrumā, kā parasti, taču tad pēkšņi zaudēju kontroli. Tā bija mana kļūda. Laikam no formulas prasīju pārāk daudz.''

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...