Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Pirelli" bez brīdinājuma esot veikuši izmaiņas F1 riepās

Juris Grīns
Juris Grīns

"Pirelli" bez brīdinājuma esot veikuši izmaiņas F1 riepās
Viens no "Pirelli" upuriem
Foto: Digitale/Scanpix

F1 riepu skandāls kļūst arvien plašāks un tagad noskaidrojies, ka "Pirelli" bez brīdinājuma esot mainījuši riepu sastāvu, kā rezultātā Lielbritānijas "Grand Prix" laikā arī tika pieredzēti daudzie riepu uzsprāgšanas gadījumi.

Spānijas laikraksts "Marca" ziņo, ka "Pirelli" pirms iepriekšējā posma veica izmaiņas riepu konstrukcijas sastāvā, par to neziņojot ne Starptautiskajai automobiļu federācijai (FIA), ne arī F1 komandām. Kā zināms, iepriekš izmaiņas riepu sastāvā nevēlējās redzēt "Lotus", "Force India " un arī "Ferrari" komandas, taču, lai tās veiktu legāli, nepieciešams pilnīgi visu komandu atbalsts.

Jau iepriekš tika ziņots, ka "Pirelli" jaunās riepas vēlas aprīkot ar kevlāra joslu, kas padarītu tās izturīgākas. "Marca" ziņo, ka "Sauber" un "McLaren" komandu speciālisti Silverstounā pēc finiša esot atraduši šīs vielas paliekas, kas liecina par kevlāra klātbūtnes esamību F1 riepās Lielbritānijas posma laikā. "Pirelli" šo informāciju, protams, noliedz. Tiesa, grūti izskaidrot, kāpēc kevlāra josla padarījusi tās neizturīgākas, nevis otrādi.

Tikmēr britu laikraksts "Telegraph" ziņo, ka nākamajā F1 posmā Nirburgringā jau "Pirelli" riepas pavisam oficiāli būs aprīkotas ar kevlāra joslu, lai izvairītos no daudzajiem riepu plīšanas gadījumiem. Tas tikšot darīts, jo F1 piloti citādi piesolījušies boikotēt Vācijas "Grand Prix".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...
Telegraph.co.uk - Telegraph online, Daily...

  +5 [+] [-]

, 2013-07-02 18:17, pirms 11 gadiem
Zinot to, ko Pirelli zin tagad, atgriežoties pāris gadus senā pagātnē, deiz vai viņi maz apsvērtu domu piegādāt riepas F1. No labās mārketinga akcijas - piegādāt riepas F1 čempionātam, sanācis nenoliedzams fakts, ka miljoniem F1 fanu visā pasaulē Pirelli uzskata par sliktu riepu ražotāju, kas nespēj izgatavot normālas un izturīgas riepas.
Reti jau kurš iedziļinās faktā, ka dilstošas riepas bija Bērnija pasūtījums.

     [+] [-]

, 2013-07-02 18:27, pirms 11 gadiem
Tu nesaproti vai negribi saprast, runa iet nevis par nodilumu, bet par to neizturibu, no nodiluma sen neviena riepa nav gajusi pusu, jo musdienu F-1 nodiluma del tiek vispirms zaudets atrums, tie laiki ir sen pagajusi kad vinas tiek nobrauktas lidz stadijai kad drates lien ara.

     [+] [-]

, 2013-07-02 18:54, pirms 11 gadiem
Atceros kad bija Michelin un Bridgstone,tad problemu vispar nebija,prieks bija skatities,bet pec Pirelli ienaksanas,F1 ir pamatigi sacakarets... Nu un turpina visus cakaret,lai tik pasi nebutu vainigi...

  +2 [+] [-]

, 2013-07-02 18:55, pirms 11 gadiem
Zombijs rakstīja: Tu nesaproti vai negribi saprast, runa iet nevis par nodilumu, bet par to neizturibu, no nodiluma sen neviena riepa nav gajusi pusu, jo musdienu F-1 nodiluma del tiek vispirms zaudets atrums, tie laiki ir sen pagajusi kad vinas tiek nobrauktas lidz stadijai kad drates lien ara.
Es nerunāju par šo gadījumu, bet sezonu kopumā. Komandas līdz šim lielāko tiess sūdzējās tieši par lielo nodilumu. Draudi dzīvībām pa lielam pieminēti tiek tikai pēdējo notikumu gaitā.

     [+] [-]

, 2013-07-02 18:57, pirms 11 gadiem
Arsenich rakstīja: Atceros kad bija Michelin un Bridgstone,tad problemu vispar nebija,prieks bija skatities,bet pec Pirelli ienaksanas,F1 ir pamatigi sacakarets... Nu un turpina visus cakaret,lai tik pasi nebutu vainigi...
Bija prieks skatīties kā formulas vagoniņā startē un tā arī finišē?
Ir jāatrod zelta vidusceļš.

     [+] [-]

, 2013-07-02 19:13, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Es nerunāju par šo gadījumu, bet sezonu kopumā. Komandas līdz šim lielāko tiess sūdzējās tieši par lielo nodilumu. Draudi dzīvībām pa lielam pieminēti tiek tikai pēdējo notikumu gaitā.
Jāsaprot arī Pirelli, bez normāliem testiem uztaisīt ejošas riepas ir diezgan pagrūti. Man piemēram nekas nebija pret viņiem līdz Silverstonai, daudz jēdzīgāk nekā kaut kādas DRS vai KERS sistēmas, visas tās pārmaiņas sezonas gaitā ar riepu sastāvu pilnīgi nevietā. Vienkārši RB sāka čīkstēt, jo juta ka tā formula nesaudzē riepas un pārsvars zūd.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-02 19:14, pirms 11 gadiem
Zelta visus cels, beigt te cakaties ar nepartrauktam izmainam noteikumos un dot komadam valu, nu noslanosoes bagatas un nabagas komandas, bet tagad ta jau nav un ka tas tiek pasniegs lai ietaupitu lidzeklus ir pilnigas mulkibas, patiesiba komandam ar viengrutak savakt galus.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-02 19:30, pirms 11 gadiem
Bet tas ka veicais amplis Bernijs, sadi cakarejo Pirelli, tiesam atbaida nopietnos riepu razotajus, saibos vai GoodYear un Michelin gribetu lai sos ta maca, ka jataisa riepas, jo lidz sim tiesam vinu firmu zime bija izturigas mazdilstosas riepas un saubos vai vini gribetu preteju reklamu ieks F-1.

     [+] [-]

, 2013-07-02 20:04, pirms 11 gadiem
Arsenich rakstīja: Atceros kad bija Michelin un Bridgstone,tad problemu vispar nebija,prieks bija skatities,bet pec Pirelli ienaksanas,F1 ir pamatigi sacakarets... Nu un turpina visus cakaret,lai tik pasi nebutu vainigi...
Indianapolisa?

  +1 [+] [-]

, 2013-07-02 20:38, pirms 11 gadiem
Te ir sakāmi divi vārdi - Pirelli mēsls!

     [+] [-]

, 2013-07-02 21:05, pirms 11 gadiem
Zombijs rakstīja: Zelta visus cels, beigt te cakaties ar nepartrauktam izmainam noteikumos un dot komadam valu, nu noslanosoes bagatas un nabagas komandas, bet tagad ta jau nav un ka tas tiek pasniegs lai ietaupitu lidzeklus ir pilnigas mulkibas, patiesiba komandam ar viengrutak savakt galus.
Es jau arī gribētu, ka dotu vaļu komandām, bet nu tā būtu pašnāvība F1. Tās summas, kuras tad tur būtu jāizgāž lai konkurētu uzaugtu neadekvāti, kas visai ātri novestu pie komandu bankrotiem utt... ārī rūpnīcas aizietu ja pastāvīgi vilktos pakaļā. Teiksim variants - Ferrari grūž naudu kā melnajā caurumā un attiecīgi uzvar. Cik ilgi tāds Mercedes grūstu to naudu tajā caurumā ja nespētu dominēt? Pāris gadus un ja nav rezultātu, tad atmet ar roku, jo tas pasākums nes baigos mīnusus. Tagad pie esošajām izmaksām jau čīkst ka varētu pamest F1, kur nu vēl ja tās izmaksas lai konkurētu būtu teiksim 2x lielākas. Principā WRC jau savā ziņā tā iznīka...tehnoloģijas bij arvien krutākas, izmaksas arvien lielākas un komandas viena pēc otras pazuda...palika tikai citroni jo viņiem bij Lēbs, kurš vienmēr uzvar, un Fordi, kuriem bij tāds nelabojams entuzasts kā Malkolms Vilsons, kurš vislaik spēja pārliecināt Ford rūpnīcu, ka jāpaliek, bet beigu beigās arī viņam Ford rūpnīca pateica Pietiek!!! Tagad WRC atjēgušies iet to pašu izmaksu samazināšanas ceļu un parādās jau pirmie rezultāti - arvien vairāk un vairāk ražotāji mēļo par atgriešanos čempionātā...

     [+] [-]

, 2013-07-02 22:17, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Bija prieks skatīties kā formulas vagoniņā startē un tā arī finišē?
Ir jāatrod zelta vidusceļš.
Ne jau riepas ir "jāčakarē"!
1) Aerodinamika
2) varbūt jārada lielāks "logs" DRS...

Riepas faktiski ir tikai divu cilvēka četras plaukstas, kas to zvēru tur pie ceļa... virsmas

     [+] [-]

, 2013-07-02 22:20, pirms 11 gadiem
Ervins21 rakstīja: Te ir sakāmi divi vārdi - Pirelli mēsls!
Ja divi tad divi: Pirelli un Bernijs...

  +1 [+] [-]

, 2013-07-02 22:37, pirms 11 gadiem
pagājušajā sezonā bija normālas riepas, kāpēc vajadzēja mainīt uz šitiem sūdiem

     [+] [-]

, 2013-07-03 01:23, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Bija prieks skatīties kā formulas vagoniņā startē un tā arī finišē?
Ir jāatrod zelta vidusceļš.
Te nu arī es varu tikai piekrist - riteņbraukšanas vai garo slēpojumu tūres cienīga F1, kāda tā bija tajos laikos, man jau bija radījusi riebumu... Izņemot tos gadījumus, kad mani favorīti izcīnīja pirmās vietas kvalifikācijā un tā arī laimīgi aizdrasēja līdz finišam...