Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 sezonu plāno sākt jūlijā ar divām sacīkstēm Austrijā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

F1 sezonu plāno sākt jūlijā ar divām sacīkstēm Austrijā
Ross Brauns. Foto: Motorsport.com

"Formula 1" sporta direktors Ross Brauns izteicies, ka sezonas sākums joprojām tiek plānots 5. jūlijā Austrijā. Turklāt tur norisinātos divas sacīkstes, nevis tikai viens posms.

"Viens no lielākajiem pārbaudījumiem ir visiem veikt analīzes, lai viņus ielaistu sacensību teritorijā. Tur varam uzturēties izolācijā no sabiedrības, tāpēc esam plānojuši sacīkstes divas nedēļas pēc kārtas," izteicās Ross Brauns. "Red Bull Ring" trase Austriijā ir kalnu ieskauta, tādējādi tur nevarētu iekļūt nevēlamas personas, kurām nav veiktas analīzes.

Atcelti vai pārcelti F1 sezonas pirmie desmit posmi, bet Austrijas "Grand Prix" bija paredzēts 5. jūlijā, un tieši šis datums kļuvis par mērķi. Lai atgūtu zaudēto laiku, plānotas vairākas dubultās sacīkstes, braucējiem vienā trasē sacenšoties divas reizes. F1 norādījusi, ka plāno šajā sezonā aizvadīt 15 līdz 18 posmus, oriģināli bija paredzēti 22.

"Ir izaicinoši atrast īstās trases, kurās varam kontrolēt apstākļus līdz tādam līmenim, lai parūpētos par visu iesaistīto cilvēku veselību. Austrija šiem nosacījumiem atbilst ļoti labi. Blakus trasei ir lidosta, kurā var ierasties čārteri. Trase atrodas gana tālu no lielajām pilsētām," pauda Brauns. F1 nav paudusi, kur varētu notikt sezonas nākamais posms.

Nākamais posms 19. jūlijā paredzēts Silverstonas trasē Lielbritānijā. Sacensību organizatori veic pārrunas ar valdību par iespējām sarīkot posmu. Tiek vēstīts, ka arī Silverstona būtu gatava uzņemt divas sacīkstes pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/f1-hopes-to-star...