Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Trīs F1 komandas draud Eklstounam ar nepiedalīšanos pirmajā posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Trīs F1 komandas draud Eklstounam ar nepiedalīšanos pirmajā posmā
Pie "Sauber" formulas stūres Felipe Nasrs
Foto: Sauber

Lai gan līdz 2015. gada F1 sezonas startam atlicis mazāk par divām nedēļām, joprojām nav drošas skaidrības par to, cik komandas piedalīsies Austrālijas "Grand Prix" izcīņā.

Nav noslēpums, ka šobrīd pie plāna startēt 2015. gada pirmajā posmā strādā "Manor" komanda, tomēr tā ir tikai daļa no jautājumiem, uz kuriem atbildes nav skaidras. Tiek ziņots, ka F1 bosa Bernija Eklstouna palīdzību lūgušas arī "Force India", "Lotus" un "Sauber" komandas, kas pie sliktākā iespējamā scenārija varētu neierasties uz pirmā posma startu.

Šķiet, ka vissliktākajā situācijā pašlaik atrodas "Force India" komanda, kas jauno sacīkšu auto F1 testos izmēģināja tikai pēdējās trīs dienas.

"Mums ir problēmas ar naudas plūsmu, par to šaubu nav," intervijā TV kanālam "Sky" atklāti atzina komandas vadītāja vietnieks Bobs Fernlijs. "Šobrīd visām neatkarīgajām komandām klājas grūti."

Lai gan šobrīd tam ir grūti noticēt, baumas F1 testu laikā Barselonā liecina, ka pie nelabvēlīgākā scenārija tikai piecas vai sešas komnadas varētu ierasties uz 2015. gada F1 sezonas pirmo posmu, kas ar pirmajiem treniņbraucieniem Melburnā startēs jau 13. martā.

To, ka problēmas tiešām pastāv, apliecina Bernija Eklstouna tikšanās Londonā ar "Force India", "Sauber" un "Lotus" komandu vadītājiem, kur tika apspriesti sasāpējušie jautājumi, raksta vācu "Auto Motor und Sport". Komandu vadītāji esot brīdinājuši Eklstounu, ka naudas problēmu dēļ ir iespējama šo trīs komandu neierašanās Austrālijā.

"Novembris, decembris un janvāris ir sliktākie mēneši, jo šajā fāzē notiek konstruēšanas un ražošanas darbi, kuru laikā tiek iztērēti 43% no budžeta, pretī no ārpuses nesaņemot neko," skaidro "Lotus" komandas īpašnieks Žerārs Lopess.

Nākamo divu nedēļu laikā noteikti tiks strādāts pie šo problēmu risināšanas, tomēr pašlaik vēl nav iespējams apgalvot, kāds būs iznākums.

Izmantotie resursi:
motorsport.com

  +2 [+] [-]

, 2015-03-02 12:32, pirms 9 gadiem
Kosmoss, kas notiek ar F1.
Kādreiz tak šādas problēmas nebija. Nevari startēt - nestartē, komandas rindā stāvēja, lai varētu tikt pie braukšanas. Un nejau tikai Catheram, HRT un Marussia

  -1 [+] [-]

, 2015-03-02 13:10, pirms 9 gadiem
Sačakarējuši šovu ar hiperdetalizētiem noteikumiem, šujmašīnas motoram vēl arī skaņu izslēguši, un pēc tam brīnās, ka naudas nav.

     [+] [-]

, 2015-03-02 13:11, pirms 9 gadiem
Sauber, Lotus un FI ir labas vidēja komandas, kuras pie apstākļu sakritības var arī izveidot konkurētspējīgu formulu (a la Williams) un izcīnīt titulus, kā arī dot labiem pilotiem arī "paspīdēt". Skaidrs, ka F1 nav labdarības organizācija, bet ja tādas komandas mokās ar financēm, tad kaut kas nav kārtība ar visu Bērnijonkuļa sistēmu.

     [+] [-]

, 2015-03-02 16:18, pirms 9 gadiem
F1 ir sausmiga krize!
Lejas gals bankroteja vidus esalonam finansialas problemas (zinamu iemeslu del atskaitot TR) Bernijs tik doma ka sacakaret formulu...
butu labak bazes komandas centies veidot!

     [+] [-]

, 2015-03-02 16:48, pirms 9 gadiem
karliss rakstīja: Sauber, Lotus un FI ir labas vidēja komandas, kuras pie apstākļu sakritības var arī izveidot konkurētspējīgu formulu (a la Williams) un izcīnīt titulus, kā arī dot labiem pilotiem arī "paspīdēt". Skaidrs, ka F1 nav labdarības organizācija, bet ja tādas komandas mokās ar financēm, tad kaut kas nav kārtība ar visu Bērnijonkuļa sistēmu.
FI pāris sezonas atpakaļ bija tikpat spēcīga kā tagad Williams

     [+] [-]

, 2015-03-03 02:23, pirms 9 gadiem
Sindra rakstīja: Sačakarējuši šovu ar hiperdetalizētiem noteikumiem, šujmašīnas motoram vēl arī skaņu izslēguši, un pēc tam brīnās, ka naudas nav.
Kāds sakars skaņai, ja tagad tiek laboti visu trašu rekordi. Nevajag murgot.

Un kā jau Kaarels augstāk rakstīja- nav nauda - nebrauc. Pie kā tad mums griesties, ja nav nauda kārtējam 2 litrīgajam? Jāiet ir uz ielas un jādiedalē. Tad lai tās komandas tā arī dara.

Un kas tas par murgu rakstā, ka pirmsezonā tikai tērē un iztērējot (43%) budžetu bez ieņēmumiem. Tad viņiem ķip sezonas laikā ir ikmēneša ienākumi pēkšņi?

     [+] [-]

, 2015-03-03 02:25, pirms 9 gadiem
pūce rakstīja: FI pāris sezonas atpakaļ bija tikpat spēcīga kā tagad Williams
Aha... kad tad FI tā dzīvojās pa pjedestāliem?

Viņi bija un ir tāda top10 komanda, kas var ik pa laikam pacīnīties par top 5 (ar to, ka vienmēr taisa mazāk pitus un vālē ar nodrāztām riepām), labākajā gadījumā par top3.