Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Dūrnboss: "Gaslī vajag paklusēt, viņam nav izredžu pārspēt Verstapenu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Dūrnboss: "Gaslī vajag paklusēt, viņam nav izredžu pārspēt Verstapenu"
Makss Verstapens. Foto: Facebook.com/MaxVerstappen

Jaunajam "Red Bull" pilotam Pjēram Gaslī šogad neesot nekādu izredžu uzveikt komandas biedru Maksu Verstapenu, uzskata izbijušais F1 pilots Roberts Dūrnboss. Tikmēr "Red Bull" boss Kristians Horners neslēpj, ka patiesībā komanda nemaz neesot plānojusi tik ātri dot Gaslī iespēju startēt tās sastāvā.

2016. gadā kļuvis par GP2 čempionu, jau 2017. gadā Gaslī aizvadīja pirmās piecas sacīkstes F1 čempionātā, bet paralēli nodrošināja vicečempiona titulu Japānā bāzētajā "Super Formula" seriālā. Pārstāvot "Toro Rosso", pērn francūzis aizvadīja pirmo pilno F1 sezonu, guva 29 punktus un 15. vietu kopvērtējumā, bet pēc Daniela Rikjardo pievienošanās "Renault", tika nosaukts par "Red Bull" nākamās sezonas pilotu.

"Pjērs ir ļoti ātrs braucējs, bet mums ir jādod viņam laiks, lai savu ātrumu viņš spētu audzēt," stāsta "Red Bull Racing" vadītājs Kristians Horners. "Viņa paaugstināšana notikusi ātrāk, nekā mēs bijām sākotnēji gribējuši, līdz ar to Makss uzņemsies vecākā un pieredzējušākā pilota statusu. Pjēram būs jācīnās ar ļoti spēcīgu komandas biedru."

Maksa Verstapena tautietis Roberts Dūrnboss, kurš aizvadīja atsevišķus F1 posmus 2005. un 2006. gada sezonās, tostarp trīs sacīkstēs pārstāvot "Red Bull" vienību, neuzskata, ka Gaslī būtu izredzes uzveikt savu pārinieku. Tāpat Dūrnboss ar interesi gaida, vai "Red Bull" formula apvienojumā ar "Honda" dzinēju būs konkurētspējīga.

"Makss uzreiz zinās, cik spēcīga ir jaunā mašīna, tāpēc gribētu redzēt viņa sejas izteiksmi pēc pirmajiem nobrauktajiem apļiem," stāsta Dūrnboss. "Ja viņš būs neapmierināts, Makss to neslēps. Viņš uzreiz sitīs dūri galdā. Pjērs teica, ka nav ieradies "Red Bull", lai būtu otrais numurs, bet es domāju, ka labāk viņam būtu paklusēt. Viņam radusies iespēja braukt vienā no labākajām komandām, bet uzskatu, ka labāk šobrīd būtu nepievērst sev lielu uzmanību. Tas tāpēc, ka viņam nav izredžu pārspēt Verstapenu. Nav daudz tādu pilotu, kuri gribētu būt Maksa komandas biedri. Par to varētu runāt Lūiss Hamiltons, bet tas nenotiks."

Izmantotie resursi:
GPFans.com - Latest Formula 1 News