Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Izmaksas biedē "Ford" vadību domāt par atgriešanos Formulā 1

Juris Grīns
Juris Grīns

Izmaksas biedē "Ford" vadību domāt par atgriešanos Formulā 1
Foto: crash.net

Amerikāņu autoražotājs "Ford" noliedz, ka tuvākajā nākotnē varētu atgriezties Formulā 1. Iemesls tam ir gluži vienkāršs - pārāk augstās izmaksas.

F1 čempionātam nonākot jauno īpašnieku "Liberty Media" rokās, tiek cerēts beidzot sagaidīt tēriņu būtisku samazināšanu, kā arī turpmāk izmaiņas tiek solīts plānot ilgtermiņā.

Jau pavisam drīz notiks diskusijas par to, kādus motorus izmantot pēc 2020. gada. Līdz tam laikam tiks lietoti šobrīd izmantotie turbo dzinēji, tomēr, kādi tehniskie noteikumi būs spēkā pēc tam, vēl jāspriež. Iespējams, izmaiņas netiks veiktas.

"Tā īsti mēs neraugāmies F1 virzienā, un nedomāju, tik drīz mēs varētu atgriezties," saka "Ford Performance" direktors Deivs Perisaks. "Formula 1 ir ārkārtīgi dārgs prieks. Ja paraudzīsimies tuvāk, redzēsim, ka katrās autosacīkstēs, kur mēs šobrīd piedalāmies, mums ir iespēja attīstīt tehnoloģijas, ko pēc tam pārnest uz ielas mašīnām."

Pagājušajā nedēļā Perisaks arī bija spiests noraidīt baumas, ka "Ford" gatavojas ienākt IndyCar čempionātā. Viņš skaidro, ka šobrīd lietderīgāk ir startēt GT superkāru, pasaules rallija vai pasaules rallijkrosa čempionātos, kur ir vieglāk attīstīt pēc tam sērijveida automobiļos izmantojamās tehnoloģijas.

"Mēs izmantojam sacīkšu trases, lai uzlabotu un izmēģinātu jaunās tehnoloģijas, un vēlāk tās pielietotu ielas mašīnu ražošanā," viņš saka. "Šobrīd tas darbojas veiksmīgi."

Pēdējo reizi "Ford" motori Formulā 1 panākumus guva pirms vairāk nekā desmitgades, kad tos izmantoja "Jordan" vienība, itālim Džankarlo Fisikellam 2003. gada Brazīlijas "Grand Prix" lietus apstākļos negaidīti kļūstot par sacīkšu uzvarētāju.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-02-02 19:09, pirms 7 gadiem
Ja Honda butu veiksmigak atgriezusies F-1 tad varbut paraditos kads jauns motorists un ar laiku rupnicas komanda, tacu redzot, ka Honda mokas jau 2 gadus un nav spejigi uzbuvet kokuretspejigu motoru, neradisies gribetaji, drizak mocijusies pati Honda aizies, principa sis izskirosais gads, jo ari no McLaren puses var beigties pacietiba.