Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vēbers: "Hamiltons atkārtos Šūmahera rekordu, "Ferrari" uzvarēs komandu ieskaitē"

Juris Grīns
Juris Grīns

Vēbers: "Hamiltons atkārtos Šūmahera rekordu, "Ferrari" uzvarēs komandu ieskaitē"
Marks Vēbers. Foto: racefans.net

Bijušais F1 pilots Marks Vērbers uzskata, ka gaidāmajā sezonā diez vai kādam izdosies pārspēt Lūisu Hamiltonu, kurš, viņaprāt, izcīnīs jau septīto titulu karjerā, kamēr Konstruktoru kausā drīzāk varētu uzvarēt "Ferrari" komanda.

2019. gadā "Ferrari" komandu ieskaitē no "Mercedes" atpalika daudz - 235 punktus, lai gan sezonas otrajā pusē snieguma ziņā spēja pietuvoties, ievērojami uzlabojot savu sniegumu. Lai gan nav skaidrs, vai "Ferrari" būs spējusi nosargāt savu ātrumu arī šajā gadā, turklāt attiecības starp Sebastianu Fetelu un Šarlu Leklēru nav tās siltākās, Vēbers domā, ka tieši "sarkanie" varētu uzvarēt Konstruktoru kausā.

"Fetels un Leklērs ir spējīgi regulāri izcīnīt punktus, tāpēc "Ferrari" ir labas izredzes uzvarēt komandu vērtējumā," sacīja austrālietis. "Tajā pašā laikā pilotu ieskaitē, es domāju, Hamiltons saglabās savu perfekto sniegumu visas sezonas garumā. Paredzu, ka Hamiltons 2020. gadā atkārtos Mihaela Šūmahera septiņu F1 titulu rekordu, bet viņam būs jāiztur Leklēra un Verstapena konkurence. Par Verstapenu, manuprāt, vairs nav pat jēga runāt, jo viņš sevi jau ir pierādījis un šobrīd ir uz viļņa."

Runājot par Fetelu, kurš šogad atzina Leklēra pārspēku, paliekot tikai piektajā vietā čempionāta kopvērtējumā, Vēbers atzīst, ka vācietim nāksies krietni piestrādāt, lai glābtu savu karjeru.

"Viņš ir uzvarētājs un cīnītājs, bet neliels trūkums viņa bruņojumā ir tas, ka viņš īsti labi neprot ieklausīties," saka Vēbers. "Domāju, viņam vajadzētu uzklausīt padomus no citiem, jo viņš tuvojas savas karjeras beigām. Tas varētu palīdzēt atslēgt viņā jaunu ciklu ar enerģiju un aizrautību. Viņam mājās ir trīs bērni, bet nākamajā sezonā būs 22 posmi. Man pašam bērnu nav, bet domāju, ka tas viņam būs liels izaicinājums. Arī daudziem viņa pretiniekiem vēl nav bērnu. Aizvadītā sezona viņam bija sliktākā "Ferrari" komandā un būs ļoti, ļoti jācīnās, lai atgrieztos spēcīgāks."

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...