Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Honda" nesola palikt F1 ilgtermiņā, arī "Red Bull" varētu aiziet

Juris Grīns
Juris Grīns

"Honda" nesola palikt F1 ilgtermiņā, arī "Red Bull" varētu aiziet
Foto: Red Bull Racing

Lai gan šobrīd nav pieņemts lēmums par tālāku nākotni, pastāv iespēja, ka 2021. gads dzinēju ražotājam "Honda" būs pēdējais "Formulā 1". Iemesls šaubām ir neziņa par to, cik motoru izstrāde izmaksās turpmākajās sezonās.

Izteikumos allaž skaļais "Red Bull" konsultants Helmuts Marko nesen izteicās, ka viņa pārstāvētā komanda aizietu no F1 čempionāta, ja šādu lēmumu pieņemtu arī tās sadarbības partnere "Honda". Abas puses tomēr turpinās strādāt kopā arī šajā un nākamajā gadā, taču uz 2022. gadu "Honda" pagaidām vēl neko nesola.

"Liberty Media" iecere ievērojami mainīt tehniskos noteikumus arī dzinēju frontē saskārās ar skaļu pretestību no vadošajām komandām, kā rezultātā, 2021. gadā, sākoties jaunajai F1 ērai, motori tomēr vairāk vai mazāk vēl paliks tehniski līdzīgi kā tagad. Tomēr nav zināms, kas būs vēlāk.

"Red Bull" vienības boss Kristians Horners saka, ka "Honda" atsakās garantēt palikšanu čempionātā ilgtermiņā, jo valda neskaidrība, cik turpmāk maksās dzinēju ražošana.

"Vispirms jāsaka, ka tie ir lieliski jaunumi, ka viņi apsolījuši šeit būt arī 2021. gadā," intervijā "Sky Sports" teica Horners. "Līdz ar to mums ir vismaz divi gadi, kuros varam justies pilnīgi nodrošināti. Viņi nogaida, jo grib redzēt, kā noteikumi būs mainījušies uz nākamajiem gadiem, vai to izmaiņas tiks apturētas, lai samazinātu izmaksas. Motori ir ārkārtīgi dārgi, jo tāda ir šī brīža tehnoloģija, un visi ražotāji grib, lai izmaksas tiktu samazinātas."

Šogad "Honda" motorus turpinās izmatot "Red Bull" un "Alpha Tauri", kas līdz šim bija pazīstama ar nosaukumu "Toro Rosso".

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...