Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hilkenbergs: "Pāriešana uz "Sauber" bija sliktākais lēmums manā F1 karjerā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hilkenbergs: "Pāriešana uz "Sauber" bija sliktākais lēmums manā F1 karjerā"
Niko Hilkenbergs. Foto: Facebook.com/NicoHulkenberg.official

Vācu autosportists Niko Hilkenbergs, kurš tiek uzskatīts par vienu no nenovērtētākajiem pilotiem "Formulā 1" un tagad zaudējis iespēju startēt šajās sacīkstēs, atzinis, ka pieļāvis kļūdu, kad 2013. gadā pievienojās "Sauber" komandai.

Hilkenbergs aizvadīja samērā garu karjeru F1 pasaules čempionātā, laika posmā no 2010. līdz 2019. gadam piedaloties 177 sacīkstēs, kuru laikā izcīnījis 511 punktus, tāpat vienreiz startējis no pirmās pozīcijas un divreiz sasniedzis ātrākos sacensību apļus. Lai gan reti kurš apšaubījis viņa talantu, pilots ne reizi tā arī nekāpa uz pjedestāla. Viņa pēdējā komanda bija "Renault", kurā Hilkenbergs pavadīja trīs sezonas, pirms tika pieņemts lēmums vietā sastāvā uz nākamo gadu pieņemt Estebanu Okonu.

Tagad viņš atskatās uz aizvadītajiem gadiem un atzīst, ka ne katrs pieņemtais lēmums bijis pareizs. Viens no tiem ir noslēgtais līgums ar "Sauber", tikai pēc vienas "Force India" sastāvā pavadītas sezonas.

"Ne visi lēmumi bija pareizi vai perfekti, bet "Formulā 1" šī lieta vienmēr ir sarežģīta," saka šobrīd 32 gadus vecais Hilkenbergs. "Lēmumi tiek pieņemti sešus, astoņus mēnešus pirms tu nonāc citā komandā, un ir grūti prognozēt, kā viss attīstīsies. Lai gan tagad to ir viegli atzīt un sezonas otrā puse toreiz izvērsās krietni labāka par pirmo, pāriešana uz "Sauber" komandu 2013. gadā, iespējams, bija sliktākais lēmums manā karjerā."

Jau nākamajā gadā Hilkenbergs atgriezās "Force India" rindās, kur turpināja startēt trīs sezonas, pirms 2017. gadā kļuva par "Renault" pilotu.

Tagad, kad Hilkenbergs vismaz uz laiku ir noslēdzis savu F1 karjeru, viņš paliks statistikā ar kādu ne visai patīkamu rekordu, jo ir pilots, kurš aizvadījis visvairāk posmus bez neviena pjedestāla visā čempionāta pastāvēšanas vēsturē.

Izmantotie resursi:
Breaking F1 News, Live Race Coverage, Results...