Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Šūmahera stāvoklis nav mainījies, joprojām kritisks

Šūmahera stāvoklis nav mainījies, joprojām kritisks
Mihaels Šūmahers
Foto:AFP/Scanpix

Mihaels Šūmahers, kurš pēc slēpošanā gūtas traumas tika nogādāts Francijas pilsētas Grenobles slimnīcā, pārdzīvojis savu ceturto nakti mākslīgajā komā. Jauna informācija par viņa veselības stāvokli nav sniegta.

Slimnīcas pārstāvji un Mihaela Šūmahera menedžere šodien nav snieguši nekādu jaunu informāciju, līdz ar to iespējams secināt, ka viņa stāvoklī nekādas pārmaiņas nav notikušas. Vācu autosportistam tika veiktas divas sekmīgas smadzeņu operācijas, pēc kurām atbildīgie ārsti norādīja, ka stāvoklis stabilizējies, taču briesmas Šūmahera dzīvībai nav garām.

Iepriekš arī norādīts, ka slimnīca neplāno pakārtot savu darbu mediju vajadzībām un paziņojumus sniegs tikai tad, ja sportista veselības stāvoklī būs kādas – pozitīvas vai negatīvas – pārmaiņas. Pēdējās divās dienās nekādi jauni paziņojumi nav sniegti.

Izskanējušas gan baumas, ka Šūmahers pēc gūtajiem smadzeņu bojājumiem nekad nespēs atgūties no komas stāvokļa, taču pagaidām neviens Grenobles slimnīcas pārstāvis tās nav apstiprinājis. Tiesa, profesors Žans Fransiss Pajēns, kurš atbildīgs par Šūmahera veselības stāvokli, atturējies prognozēt iespējamo atmošanās brīdi, kā arī viņš ļoti piesardzīgi vērtēja vācieša pilnvērtīgu atveseļošanos: „Iespējams, ka traumas blakusefektus Šūmahers izjutīs visu atlikušo dzīvi.”

Kopā ar septiņkārtējo F1 čempionu ir viņa ģimene, kā arī atbalstu viņam izteikuši teju visi autosporta līdzjutēji. Šūmahers atrodas mākslīgajā komā, un pazemināta arī viņa ķermeņa temperatūra. Galvas traumu Šūmahers guva 29. decembrī, kad slēpojot krita un atsitās pret akmeni.

Rīt, trešajā janvārī, Mihaelam Šūmaheram apritēs 45 gadi, un viņa bijusī F1 komanda „Ferrari” plāno Grenoblē noorganizēt pasākumu viņa atbalstam.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage
No change in Schumacher's condition - Racer.com


, 2014-01-02 18:17, pirms 10 gadiem
Turies vecīt!
, 2014-01-02 18:47, pirms 10 gadiem
veselību...
, 2014-01-02 19:17, pirms 10 gadiem
Turies Misha...mees joprojaam ar Tevi!!!
, 2014-01-02 19:23, pirms 10 gadiem
Starp citu, ne vienā vietā vien biju lasījusi komentāros par to, ka dzīves līnija Mihaelam dalās divās daļās. Šodien nejauši skatot galeriju kādā no ziņu portāliem, pamanīju - tiešām! Es šādām lietām ticu, tāpēc zinu, ka viņš dzīvos. Šī trauma izmainīs viņa dzīvi, bet tā turpināsies.

Gribu tam ticēt.
Slēpts komentārs: archdevil
, 2014-01-02 20:05, pirms 10 gadiem
Vinam ir jadzivo,mes ticam un ceram
, 2014-01-02 20:15, pirms 10 gadiem
archdevil rakstīja: dabā viss ir līdzsvarā:
1) Senna bīstami tika pie titula un par to samaksāja;
2) Šumakers arī bīstami tika pie titula (un gandrīz arī pie vēl viena) un ar to samaksāja.
Ko atņemsi citam, tas bija jāatdod vēlāk atpakaļ.

daba izlems kas un kā, mēs visi varam turēties, cerēt un gaidīt, ka notiks vislabākais scenārijs un cilvēks varēs dzīvot pilnvērtīgu dzīvi.
Izcila teorija, spēcīga analīze. Nobela prēmiju tev jāpiešķir.

Šūmahers slēpoja ārpus trases un pats riskēja ar savu dzīvību, līdzsvarotāj.
, 2014-01-02 20:21, pirms 10 gadiem
viņam ir jadzīvo kautvai ārsti saka ka viņš visu dzīvi var palikt komā Vecais turies un mosties es turu velaizvien par tevi īkšķus
, 2014-01-02 20:46, pirms 10 gadiem
Es par vinu nefanoju ,bet novelu izdzivot!!!!!Loti talantigs autobraucejs!!
, 2014-01-02 21:19, pirms 10 gadiem
Šī ir viņa lielākā cīņa, un viņš NEKAD nepadodas.
, 2014-01-02 21:31, pirms 10 gadiem
MachimoI rakstīja: Izcila teorija, spēcīga analīze. Nobela prēmiju tev jāpiešķir.

Šūmahers slēpoja ārpus trases un pats riskēja ar savu dzīvību, līdzsvarotāj.
Tieši tā - kārtējo reizi pats riskēja ar dzīvību - dažreiz veicas, dažreiz neveicas, un tā kā līdz šim bija veicies, šoreiz nepaveicās.
Dabā viss ir līdzsvarā.
, 2014-01-02 21:39, pirms 10 gadiem
Gaidīšana un neziņa ir vistrakākā. Protams, izveseļošanās ziņā. Bet pārāk ilgi viņš jau tā guļ, pārāk ilgi.
, 2014-01-03 04:03, pirms 10 gadiem
archdevil rakstīja: Tieši tā - kārtējo reizi pats riskēja ar dzīvību - dažreiz veicas, dažreiz neveicas, un tā kā līdz šim bija veicies, šoreiz nepaveicās.
Dabā viss ir līdzsvarā.
, 2014-01-03 05:27, pirms 10 gadiem
un vēl - Daudz Laimes Dzimšanas Dienā Šūmīt!
šī nebūs Tava pēdējā dzimšanas diena !!!
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com
1

Verstapens atkaro vairākas pozīcijas un uzvar Ķīnas GP sprintā

Pirmajos apļos saskaroties ar baterijas problēmām, "Red Bull" pilots Makss Verstapens tomēr spēja atgūt ātrumu, apdzina Fernando Alonso un Lūisu Hamiltonu, kļūstot par Ķīnas F1 posma sprinta sacensību uzvarētāju. Hamiltons guva otro vietu, bet trešais pēc spraigas cīņas finišēja Serhio Peress.
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Hamiltons: "Sausā trasē man nav izredžu pret "Red Bull" un "Ferrari" pilotiem"

Slapjā trasē izcīnījis pirmo starta vietu uz Ķīnas GP sprinta sacīksti, Lando Noriss atklājis, ka pēdējā lidojošajā aplī pielietojis "visu vai neko" taktiku. Lūiss Hamiltons spiests atzīt, ka sausā trasē noteikti nespēs finišēt otrajā vietā, lai gan sprintu rīt sāks no pirmās rindas. Arī Fernando Alonso izaicinošajos apstākļos izvēlējies iziet uz risku, kas atnesa viņam trešo vietu. Makss Verstapens tikmēr neesot spējis dabūt riepās vajadzīgo temperatūru, tādēļ mašīna slīdēja un iznākumā vien ceturtā pozīcija.
Ginters Steiners. Foto: Motorsport.com

Medijs: Steiners atradis investoru, lai pārņemtu vienu no F1 komandām

Pēc aiziešanas no "Haas" vadītāja posteņa Ginters Steiners, pēc neoficiālām ziņām, strādā pie grandioza projekta, kā rezultātā kopā ar investoriem varētu pārņemt kādu no esošajām F1 komandām.