Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs Beļģijas posmā izcīna pirmo uzvaru F1 karjerā

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs Beļģijas posmā izcīna pirmo uzvaru F1 karjerā
Šarls Leklērs. Foto: Scuderia Ferrari

Parādot labu sniegumu, arī pieļaujot kļūdu, vienubrīd nonākot otrajā vietā un izturot nervozu pēdējo apli, savu pirmo uzvaru F1 braucēja karjerā Beļģijas "Grand Prix" izcīnījis Šarls Leklērs, kurš tikai šosezon kļuva par "Ferrari" vienības pilotu. Uz pjedestāla kāpa arī "Mercedes" braucēji Lūiss Hamiltons un Valteri Botass, kamēr Sebastians Fetels ar divu pitstopu stratēģiju palika ceturtais.

Visi vadošie piloti startēja ar mīkstākā šonedēļ pieejamā "soft" sastāva riepām, vien daži no zemākām pozīcijām sacīkstes sākušie jau sākumā bija tikuši pie "medium" riepām. Kvalifikācijas uzvarētājam Leklēram padevās labs starts, viņš vadību noturēja, kamēr Fetelam pirmajā līkumā uzbruka Hamiltons, kuram izdevās pacelties uz otro pozīciju. Pirmā sektora garajā taisnē Fetels izmantoja "Ferrari" dzinēja jaudas priekšrocības un zaudēto vietu atguva, atbīdot Hamiltonu uz pirmā trijnieka beigām. Botass tobrīd bija ceturtais.

Pa to laiku slikts starts sanāca "Red Bull" pilotam Maksam Verstapenam. Viņu jau pēc kustības uzsākšanas apdzina vairāki konkurenti, bet pirmajā līkumā holandietis centās iespraukties iekšmalā Kimi Raikonenam, kā rezultātā abi sadūrās. Raikonena "Alfa Romeo" formula pat palēcās gaisā, bet sportists varēja turpināt braukšanu, gan piespiedu pitstopā veicot priekšējā antispārna maiņu un atlikušajā sacīkšu daļā acīm redzami ciešot no tehniskiem bojājumiem un tam sekojošā ātruma zuduma. Verstapens arī turpināja braukt, taču viņa mašīna bija vēl vairāk bojāta un "Eau Rouge" līkumā nolūza priekšējais kreisais ritenis, kā rezultātā viņš nenoturējās trasē un ietriecās riepu nožogojumā.

Tā nebija vienīgā sadursme, jo Lānss Strols bija pamanījies taranēt Danielu Rikjardo, pēc kā abi gan varēja turpinās sacensības, bet tiesneši tikmēr nozīmēja drošības mašīnas periodu. Pa to laiku jauda pazuda Karlosa Sainsa "McLaren" formulas "Renault" dzinējam, viņš veica pitstopu, bet pēc atgriešanās trasē drīz piestāja malā. Iegūstot sešas pozīcijas, lieliski situāciju bija izmantojis viņa komandas biedrs Lendo Noriss, paceļoties uz piekto vietu.

Cīņa atsākās piektajā aplī. Fetels pirmajā līkumā sabloķēja riteņus, taču daudz tā dēļ nezaudēja, bet dažus apļus pēc tam rupji kļūdījās Leklērs, vienā no līkumiem aizbraucot taisni. Monako pārstāvošais pilots pirms tam bija iekrājis nelielu pārsvaru, kas situācijā lieti noderēja un varēja turpināt braukt līdera godā. Fetels atpalika četras sekundes, kad 15. apļa beigās pirmais no vadošajiem pilotiem iebrauca uz riepu maiņu. Kad arī citi vadošie braucēji bija pabijuši boksos, Fetels izrādījās pamatīgi ieguvis, jo Leklērs bija atkritis uz otro vietu, turklāt atpalika uzreiz četras sekundes. Ar svaigākām riepām visai ātri viņš četrkārtējo F1 čempionu panāca un "Ferrari" vadība izdarīja to, ko darījusi jau daudzas reizes - izmantoja pavēli, liekot Fetelam palaist Leklēru priekšā, kas arī tika izdarīts.

Pēc tam ne mazāk strauji Fetelam pietuvojās Hamiltons, dažus apļus brauca aptuveni sekundes atstatumā, bet tad 31. aplī jau mēģināja apdzīt. Ar pirmo mēģinājumu tas neizdevās, bet nākamā apļa sākumā garās taisnes beigās Hamiltons jau bija priekšā un pakāpās uz otro vietu. Sapratis, ka var zaudēt vēl vairāk, Fetels 33. apļa beigās iebrauca otrajā pitstopā, cerot, ka ar jaunām riepām spēs noķert konkurentus un varēs pacīnīties par vietu uz goda pjedestāla. Tiesa, arī viņš atkārtoja Leklēra kļūdu, tajā pašā līkumā aizbraucot "pa taisno". Līderi tobrīd bija savā starpā izretojušies, bet ļoti stabilā piektajā vietā turpināja braukt F1 sezonas debitants Noriss.

Hamiltons pamazām tuvojās Leklēram, bet šķita, ka ar to nepietiks, lai pēdējos apļos panāktu un vēl arī apdzītu līderi. Leklērs tikai pērn debitēja "Formulā 1" un vien šogad kļuva par "Ferrari" pilotu, bet šodien Spā-Frankošamps trasē sasniedza savu pirmo uzvaru. Tas viņam izdevās pēc trešās reizes, kad startēts no "pole position". Hamiltons gan pēdējā aplī nonāca mazāk nekā sekundes atstatumā, taču pietrūka viena vai vairāku apļu, lai varētu uzsākt apdzīšanas mēģinājumus. Lai gan Fetels dažbrīd šķita ātrs, vācietim nācās palikt ceturtajā vietā, atzīst Hamiltona un Botasa pārākumu.

Pēdējā aplī notika arī daži dramatiski atgadījumi. Vispirms no trases izlidoja un drošības barjerā ietriecās "Alfa Romeo" pilots Antonio Džovinaci, kurš pirms tam bija ceļā uz devīto vietu. Savukārt tūlīt pēc starta/finiša līnijas šķērsošanas, tieši apli pirms sacensību beigām, tehnisku problēmu dēļ apstājās Noriss, kurš bija tik tuvu savas karjeras augstākajam sasniegumam. Rezultātā pie piektās vietas savās pirmajās sacīkstēs "Red Bull" sastāvā, ar labu braukšanu, bet arī ne bez veiksmes palīdzības tika Alekss Albons, bet sestais finišēja Serhio Peress, kurš vien šonedēļ tika pie jauna līguma ar "Racing Point" komandu. Pirmo desmitnieku noslēdza Daņils Kvjats, Niko Hilkenbergs, Pjērs Gaslī, kurš no "Red Bull" ir aizrotēts atpakaļ uz "Toro Rosso", bet šodien rādīja lielisku sniegumu, kā arī Strols.

Šomēnes gaidāmas vēl trīs "Formula 1" sacīkstes, sezonai turpinoties ar 14. posmu jau pēc nedēļas, 8. septembrī Itālijā, Moncas trasē.

Beļģijas "Grand Prix" rezultāti

VietaPilotsKomandaRezultāts
1.Šarls LeklērsFerrari44 apļi
2.Lūiss HamiltonsMercedes+0.981
3.Valteri BotassMercedes+12.585
4.Sebastians FetelsFerrari+26.422
5.Alekss AlbonsRed Bull-Honda+1:21.325
6.Serhio PeressRacing Point-Mercedes+1:24.448
7.Daņils KvjatsToro Rosso-Honda+1:29.657
8.Niko HilkenbergsRenault+1:46.6
9.Pjērs GaslīToro Rosso-Honda+1:49.1
10.Lānss StrolsRacing Point-Mercedes+1:49.8
11.Lendo NorissMcLaren-Renault+1 aplis
12.Kevins MagnusensHaas-Ferrari+1 aplis
13.Romēns GrožānsHaas-Ferrari+1 aplis
14.Daniels RikjardoRenault+1 aplis
15.Džordžs RaselsWilliams-Mercedes+1 aplis
16.Kimi RaikonensAlfa Romeo-Ferrari+1 aplis
17.Roberts KubicaWilliams-Mercedes+1 aplis
-Antonio DžovinaciAlfa Romeo-FerrariAvārija
-Karloss SainssMcLaren-RenaultDzinējs
-Makss VerstapensRed Bull-HondaAvārija

F1 kopvērtējums pēc 13. posma

VietaPilotsKomandaUzvarasPunkti
1.Lūiss HamiltonsMercedes AMG Petronas Motorsport8268
2.Valteri BotassMercedes AMG Petronas Motorsport2203
3.Makss VerstapensAston Martin Red Bull Racing2181
4.Sebastians FetelsScuderia Ferrari-168
5.Šarls LeklērsScuderia Ferrari1157
6.Pjērs GaslīRed Bull Toro Rosso Honda-65
7.Karloss SainssMcLaren F1 Team-58
8.Daņils KvjatsRed Bull Toro Rosso Honda-33
9.Kimi RaikonensAlfa Romeo Racing-31
10.Alekss AlbonsAston Martin Red Bull Racing-26
11.Lendo NorissMcLaren F1 Team-24
12.Daniels RikjardoRenault F1 Team-22
13.Niko HilkenbergsRenault F1 Team-21
14.Serhio PeressSportPesa Racing Point F1 Team-21
15.Lānss StrolsSportPesa Racing Point F1 Team-19
16.Kevins MagnusensRich Energy Haas F1 Team-18
17.Romēns GrožānsRich Energy Haas F1 Team-8
18.Antonio DžovinaciAlfa Romeo Racing-1
19.Roberts KubicaROKiT Williams Racing-1
20.Džordžs RaselsROKiT Williams Racing-0
VietaKonstruktorsUzvarasPunkti
1.Mercedes10471
2.Ferrari1325
3.Red Bull-Honda2254
4.McLaren-Renault-82
5.Toro Rosso-Honda-51
6.Renault-43
7.Racing Point-Mercedes-40
8.Alfa Romeo-Ferrari-32
9.Haas-Ferrari-26
10.Williams-Mercedes-1

     [+] [-]

, 2019-09-01 18:02, pirms 5 gadiem
Beidzot. Nebūtu Ferrari tik "veikli" ar tehniku un stratēģiju, šī Leklēram būtu jau trešā uzvara šosezon. Nebūtu paša kļūda lietus apstākļos Vācijā, iespējams pat ceturtā.

     [+] [-]

, 2019-09-01 18:04, pirms 5 gadiem
Tajā pašā laikā Leklēram ļoti skaudra realitāte, ceļā uz F1 virsotnēm piedzīvojis jau divu savu draugu Bjanki un Ubēra, nāvi sacīkšu trasē.

     [+] [-]

, 2019-09-01 18:05, pirms 5 gadiem
Šitā gonku māk sačakarēt tikai Ferrari. Gan jau Fetelam bija stratēģija jau no sākuma uz diviem pitiem. Tad arī uz to jāiet, nevis super ātri jānomaina riepas un jāstiepj garumā. Ja viss tiktu darīts laicīgi, kā pienākas, tad 100% būtu tuvāk līderiem ar svaigākām riepām.

     [+] [-]

, 2019-09-01 18:06, pirms 5 gadiem
Te tev nu bija dominance... Treniņos un kvalifikācijā Ferrari dominēja, bet tiklīdz sacīkste - tā labāki ir Merši. Tikai Bahreinā Ferrari visās sesijās ir bijuši ātrākie (arī sacīkstē, kurā gan viņi dažādu iemeslu dēļ neuzvarēja). Visur citur (vismaz sacīkšu režīmā) dominējusi Mercedes vai atsevišķos gadījumos Verstapens (nevis RedBull).
Par Fetelu jau uzreiz bija skaidrs, ka viņš nefinišēs ne 1., ne 2. vietā, jo kaut kāda iemesla pēc viņš nespēj no formulas dabūt ārā to ātrumu, ko spēj Šarls (īpaši tajās sacīkstēs, kur viņiem ir ātruma pārsvars). Arī kvalifikācija labi parādīja, ka Fetels nespēs cīnīties ar Šarlu.

Visā visumā prieks, ka Šarls beidzot izcīnīja to ilgi gaidīto uzvaru.

  +1 [+] [-]

, 2019-09-01 18:11, pirms 5 gadiem
Jāsecina ka Fetels tāds mīkstais vien ir.

     [+] [-]

, 2019-09-01 18:16, pirms 5 gadiem
petravicus rakstīja: Te tev nu bija dominance... Treniņos un kvalifikācijā Ferrari dominēja, bet tiklīdz sacīkste - tā labāki ir Merši. Tikai Bahreinā Ferrari visās sesijās ir bijuši ātrākie (arī sacīkstē, kurā gan viņi dažādu iemeslu dēļ neuzvarēja). Visur citur (vismaz sacīkšu režīmā) dominējusi Mercedes vai atsevišķos gadījumos Verstapens (nevis RedBull).
Par Fetelu jau uzreiz bija skaidrs, ka viņš nefinišēs ne 1., ne 2. vietā, jo kaut kāda iemesla pēc viņš nespēj no formulas dabūt ārā to ātrumu, ko spēj Šarls (īpaši tajās sacīkstēs, kur viņiem ir ātruma pārsvars). Arī kvalifikācija labi parādīja, ka Fetels nespēs cīnīties ar Šarlu.

Visā visumā prieks, ka Šarls beidzot izcīnīja to ilgi gaidīto uzvaru.
Būtu vērīgāks, tad redzētu, merši bija lēnāki arī sacīkstē, viņi bija tuvu, bet lēnāki, un vienīgais, kāpēc viņi beigās tuvojās ŠL bija tas, ka ar lietotām riepām viņi bija ātrāki, nekā ferrari ar lietotām, plus Hamim veiksmīgāk sanāca vietas, kur tika garām atpalicējiem.

Teftelis, kā jau teftelis, bet šoreiz vairāk vainīgi strātēģi, gribēja izprovocēt Meršus uz pitiem, bet nesanāca un sacīkstes bija galā.

Žēl bojā gājuša čaļa, un šodien arī divas bīstamas avārijas bija, bet tāds ir autosports.

  +1 [+] [-]

, 2019-09-01 18:16, pirms 5 gadiem
knaible rakstīja: Jāsecina ka Fetels tāds mīkstais vien ir.
Fettels ir labs tikai, ja visa komanda strādā uz viņu un spēlē pret komandasbiedru. Vienādos apstākļos viņš ir vājāks.

     [+] [-]

, 2019-09-01 18:17, pirms 5 gadiem
Nakamais posms ir Moncā, tad Ferrari paziņos sastāvu. Vetels paliks (?), jā it kā ir līgums, bet pārāk viegli palaida komandas biedru garām (vai arī jau tad pašam bija skaidrs, ka ar riepām ir švaki un nav ko bojāt sacīksti, tad patiešām paldies par darbu komandas labā).

Lando Norisam maksimāli nepaveicās ... pēdējā apļa sākumā nojūk. McLaren kaut kā galīgi neizturīgi.

Gasli kautrējās apdzīt. To var redzēt cik ilgi ar Rikardo mocījās, salīdzinot ar to pašu Albonu un precīzāk salīdzinot ar Kvjatu. Abi pēdējie paspēja krietni atrauties. Ja vēl ne Lando un Džovinaci neveiksmes, tad vispār bez punktiem būtu palicis - tā vēl Toro Rosso var vietu pazaudēt.

  +2 [+] [-]

, 2019-09-01 18:25, pirms 5 gadiem
petravicus rakstīja: Te tev nu bija dominance... Treniņos un kvalifikācijā Ferrari dominēja, bet tiklīdz sacīkste - tā labāki ir Merši. Tikai Bahreinā Ferrari visās sesijās ir bijuši ātrākie (arī sacīkstē, kurā gan viņi dažādu iemeslu dēļ neuzvarēja). Visur citur (vismaz sacīkšu režīmā) dominējusi Mercedes vai atsevišķos gadījumos Verstapens (nevis RedBull).
Par Fetelu jau uzreiz bija skaidrs, ka viņš nefinišēs ne 1., ne 2. vietā, jo kaut kāda iemesla pēc viņš nespēj no formulas dabūt ārā to ātrumu, ko spēj Šarls (īpaši tajās sacīkstēs, kur viņiem ir ātruma pārsvars). Arī kvalifikācija labi parādīja, ka Fetels nespēs cīnīties ar Šarlu.

Visā visumā prieks, ka Šarls beidzot izcīnīja to ilgi gaidīto uzvaru.
Ferrari ir bijuši ātrākie vismaz 5 no aizvadītajiem 13 posmiem.
Bahreinā ātrākais Leklērs, taču atkrita dēļ dzinēja problēmas, Austrijā ātrākais Leklērs, taču Red Bull veikli apspēlēja sarkanos uz stratēģijas rēķina, Kanādā ātrākais bija Fettels, tik vien, ka apšaubāms sods par nenozīmīgu pārkāpumu. Vācijā ātrākais Leklērs, līdz piedzīvota avārija.
Ja Ferrari izmantotu savas iespējas tik pat aukstasenīgi, kā Mercedes un Hamiltons, viņiem šobrīd būtu piecas uzvaras, četram Leklēram, viena Fettelam. Realitāte, ka tikai šodien viņi beidzot līdz ar nagiem tika pie pirmās uzvaras, sacīkstē, kur abiem pilotiem vajadzēja finišēt 20 sekundes priekš Hamiltonam.
Daudz var runāt par Hamiltona un Mercedes dominanci, bet ieteiktu uz to paskatīties no skatu punkta, ko bieži savos video blogos piemin Rosbergs - nav runa par dzinēju (Ferrari ir jaudīgāki dzinēji, nekā Mercedes vai Honda), nav runa par mašīnu (tā gan ir ļoti greizi uzbūvēta), ir runa par to, ka Mercedes ir labākais pilots un labākā komanda. Volfs spēj panākt, ka pat ja netiek uzvarēta sacīkste, merši vienmēr no sacīkstes prom dosies ar apziņu, ka no citrona tika izspiesta visa iespējamā sula, ko nevarētu teikt par Ferrari.
Šis punkts, ko Rosbergs bieži afišē ir iemesls, kapēc nevajadzētu sacerēties, ka 2021. gadā pēc noteikumu maiņas kaut kas mainīsies F1 komandu hierarhijā, Mercedes ir un visticamāk arī uz 2021. gadu paliks vislabākā komanda no komandas profesionalitātes viedokļa.

  -1 [+] [-]

, 2019-09-01 18:28, pirms 5 gadiem
fire rakstīja: Būtu vērīgāks, tad redzētu, merši bija lēnāki arī sacīkstē, viņi bija tuvu, bet lēnāki, un vienīgais, kāpēc viņi beigās tuvojās ŠL bija tas, ka ar lietotām riepām viņi bija ātrāki, nekā ferrari ar lietotām, plus Hamim veiksmīgāk sanāca vietas, kur tika garām atpalicējiem.

Teftelis, kā jau teftelis, bet šoreiz vairāk vainīgi strātēģi, gribēja izprovocēt Meršus uz pitiem, bet nesanāca un sacīkstes bija galā.

Žēl bojā gājuša čaļa, un šodien arī divas bīstamas avārijas bija, bet tāds ir autosports.
Nu ritīgs asprātis. Vienā teikumā merši ātrāki, otrā jau sarkanie. Tad kā īsti ir? Cik ātrāki bija sarkanie? Vēl divi apļi un ātrākie jau būtu merši.

     [+] [-]

, 2019-09-01 18:33, pirms 5 gadiem
playthegame rakstīja: Ferrari ir bijuši ātrākie vismaz 5 no aizvadītajiem 13 posmiem.
Bahreinā ātrākais Leklērs, taču atkrita dēļ dzinēja problēmas, Austrijā ātrākais Leklērs, taču Red Bull veikli apspēlēja sarkanos uz stratēģijas rēķina, Kanādā ātrākais bija Fettels, tik vien, ka apšaubāms sods par nenozīmīgu pārkāpumu. Vācijā ātrākais Leklērs, līdz piedzīvota avārija.
Ja Ferrari izmantotu savas iespējas tik pat aukstasenīgi, kā Mercedes un Hamiltons, viņiem šobrīd būtu piecas uzvaras, četram Leklēram, viena Fettelam. Realitāte, ka tikai šodien viņi beidzot līdz ar nagiem tika pie pirmās uzvaras, sacīkstē, kur abiem pilotiem vajadzēja finišēt 20 sekundes priekš Hamiltonam.
Daudz var runāt par Hamiltona un Mercedes dominanci, bet ieteiktu uz to paskatīties no skatu punkta, ko bieži savos video blogos piemin Rosbergs - nav runa par dzinēju (Ferrari ir jaudīgāki dzinēji, nekā Mercedes vai Honda), nav runa par mašīnu (tā gan ir ļoti greizi uzbūvēta), ir runa par to, ka Mercedes ir labākais pilots un labākā komanda. Volfs spēj panākt, ka pat ja netiek uzvarēta sacīkste, merši vienmēr no sacīkstes prom dosies ar apziņu, ka no citrona tika izspiesta visa iespējamā sula, ko nevarētu teikt par Ferrari.
Šis punkts, ko Rosbergs bieži afišē ir iemesls, kapēc nevajadzētu sacerēties, ka 2021. gadā pēc noteikumu maiņas kaut kas mainīsies F1 komandu hierarhijā, Mercedes ir un visticamāk arī uz 2021. gadu paliks vislabākā komanda no komandas profesionalitātes viedokļa.
Piekrītu, daudzi attaisnojumu meklē meršu itkā ātrākā mašīnā, lai gan nevienmēr tā ir taisnība. Ferrari ir bijušas daudz iespējas, bet jau gadiem stratēģijas ziņā visu salaiž p...

     [+] [-]

, 2019-09-01 18:33, pirms 5 gadiem
nav_svarigi_1772803346170675 rakstīja: Nakamais posms ir Moncā, tad Ferrari paziņos sastāvu. Vetels paliks (?), jā it kā ir līgums, bet pārāk viegli palaida komandas biedru garām (vai arī jau tad pašam bija skaidrs, ka ar riepām ir švaki un nav ko bojāt sacīksti, tad patiešām paldies par darbu komandas labā).

Lando Norisam maksimāli nepaveicās ... pēdējā apļa sākumā nojūk. McLaren kaut kā galīgi neizturīgi.

Gasli kautrējās apdzīt. To var redzēt cik ilgi ar Rikardo mocījās, salīdzinot ar to pašu Albonu un precīzāk salīdzinot ar Kvjatu. Abi pēdējie paspēja krietni atrauties. Ja vēl ne Lando un Džovinaci neveiksmes, tad vispār bez punktiem būtu palicis - tā vēl Toro Rosso var vietu pazaudēt.
Pēc Verstapena izstāšanās Fettels un Leklērs ir pietuvojušies kopvērtējumā trakajam Maksim cīņā par trešo vietu. Interesanti, ka Verstapena līgumā esot punkts, kas paredzot iespēju šīs sezonas beigās doties uz Mercedes vai Ferrari, ja ar Red Bull nebūs izdevies iekļūt kopvērtējuma top 3.
Ja Ferrari sezonas otrajā pusē izkonkurē no top3 Verstapenu, viņam ir visas tiesības pievienoties Ferrari. Jā, Fettelam ir līgums, bet kā min daudzi apskatnieki, Ferrari līgumos vienmēr esot punkts, ka komanda var vienpersoniski atkāpties no līguma nosacījumiem un atteikties no pilota par labu citam pilotam. Var, jo Ferrari ir Ferrari.
Ja notiek tā, ka Verstapens kopvērtējumā paliek trešais un stājas spēkā līgumā atrunātais punkts, vai Ferrari pateiktu paldies Sebam un paņemtu holandieti? Visticamāk, ka kārdinājums to izdarīt būtu nepārvarami liels. Sebu noteikti glābtu tikai Ferrari veselais saprāts kopā nelikt divus sprādzienbīstamus supertalantus.

  +1 [+] [-]

, 2019-09-01 18:34, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu ritīgs asprātis. Vienā teikumā merši ātrāki, otrā jau sarkanie. Tad kā īsti ir? Cik ātrāki bija sarkanie? Vēl divi apļi un ātrākie jau būtu merši.
Tad lasi uzmanīgāk...un ja nespēj nošķirt, to ko teicu, tad vai nu skolā Tev nav dzīvē ar karotīti ielikuši neko tajā podā (cipa Tavā galvā) vai Tev vnk tur ir daudz skaidu.

  -1 [+] [-]

, 2019-09-01 18:36, pirms 5 gadiem
playthegame rakstīja: Ferrari ir bijuši ātrākie vismaz 5 no aizvadītajiem 13 posmiem.
Bahreinā ātrākais Leklērs, taču atkrita dēļ dzinēja problēmas, Austrijā ātrākais Leklērs, taču Red Bull veikli apspēlēja sarkanos uz stratēģijas rēķina, Kanādā ātrākais bija Fettels, tik vien, ka apšaubāms sods par nenozīmīgu pārkāpumu. Vācijā ātrākais Leklērs, līdz piedzīvota avārija.
Ja Ferrari izmantotu savas iespējas tik pat aukstasenīgi, kā Mercedes un Hamiltons, viņiem šobrīd būtu piecas uzvaras, četram Leklēram, viena Fettelam. Realitāte, ka tikai šodien viņi beidzot līdz ar nagiem tika pie pirmās uzvaras, sacīkstē, kur abiem pilotiem vajadzēja finišēt 20 sekundes priekš Hamiltonam.
Daudz var runāt par Hamiltona un Mercedes dominanci, bet ieteiktu uz to paskatīties no skatu punkta, ko bieži savos video blogos piemin Rosbergs - nav runa par dzinēju (Ferrari ir jaudīgāki dzinēji, nekā Mercedes vai Honda), nav runa par mašīnu (tā gan ir ļoti greizi uzbūvēta), ir runa par to, ka Mercedes ir labākais pilots un labākā komanda. Volfs spēj panākt, ka pat ja netiek uzvarēta sacīkste, merši vienmēr no sacīkstes prom dosies ar apziņu, ka no citrona tika izspiesta visa iespējamā sula, ko nevarētu teikt par Ferrari.
Šis punkts, ko Rosbergs bieži afišē ir iemesls, kapēc nevajadzētu sacerēties, ka 2021. gadā pēc noteikumu maiņas kaut kas mainīsies F1 komandu hierarhijā, Mercedes ir un visticamāk arī uz 2021. gadu paliks vislabākā komanda no komandas profesionalitātes viedokļa.
Daļa patiesības, bet daļa arī murgi.

Spēcīgākie dzinēji šobrīd ir Meršiem.

Pats referējies uz NR video. Tur viņš arī pateica, kas pa vainu ir Ferrari šogad. Priekšējais antispārns tādā leņķī, ka līkumos nevar konkurēt ar meršiem. Un tas uzreiz uztaisa iespaidu uz aizmugurējo antispārnu. Un tāpēc var tikai kaut ko konkurēt trasēs, kur ir garas taisnes. Motors meršiem ir labāks, bet viņi ir gatavi upurēt to kopējā ātruma pēc. Ne jau velti šodien 2. sektorā dominēja par +0,5 sec.

  -1 [+] [-]

, 2019-09-01 18:40, pirms 5 gadiem
playthegame rakstīja: Pēc Verstapena izstāšanās Fettels un Leklērs ir pietuvojušies kopvērtējumā trakajam Maksim cīņā par trešo vietu. Interesanti, ka Verstapena līgumā esot punkts, kas paredzot iespēju šīs sezonas beigās doties uz Mercedes vai Ferrari, ja ar Red Bull nebūs izdevies iekļūt kopvērtējuma top 3.
Ja Ferrari sezonas otrajā pusē izkonkurē no top3 Verstapenu, viņam ir visas tiesības pievienoties Ferrari. Jā, Fettelam ir līgums, bet kā min daudzi apskatnieki, Ferrari līgumos vienmēr esot punkts, ka komanda var vienpersoniski atkāpties no līguma nosacījumiem un atteikties no pilota par labu citam pilotam. Var, jo Ferrari ir Ferrari.
Ja notiek tā, ka Verstapens kopvērtējumā paliek trešais un stājas spēkā līgumā atrunātais punkts, vai Ferrari pateiktu paldies Sebam un paņemtu holandieti? Visticamāk, ka kārdinājums to izdarīt būtu nepārvarami liels. Sebu noteikti glābtu tikai Ferrari veselais saprāts kopā nelikt divus sprādzienbīstamus supertalantus.
Liekas kaut kā nereāli, ka Maksis uz sarkanajiem. Un pat jautājums, vai viņam to vajag. Redzēsim, kas būs uz to noteikumu maiņu, kura komanda labāk pielāgosies, bet es domāju, ka RB labāk kā FER.

  +1 [+] [-]

, 2019-09-01 18:42, pirms 5 gadiem
fire rakstīja: Piekrītu, daudzi attaisnojumu meklē meršu itkā ātrākā mašīnā, lai gan nevienmēr tā ir taisnība. Ferrari ir bijušas daudz iespējas, bet jau gadiem stratēģijas ziņā visu salaiž p...
Jocīgākais ir tas, ka autosporta virsotnē, ko bieži salīdzina ar raķešu zinātni konkurētspējas izlīdzināšanos starp 2-3 vadošajām komandām visi cenšas panākt grozot noteikumus un cerot, ka kaut kas no tā izrādīsies sprungulis spieķos priekš Mercedes. Tā vietā būtu labāk domājuši, kā motivēt Ferrari un Red Bull pievilkt profesionalitātes kvalitāti līdz Mercedes uzstādītajai latiņai.
Izmaiņas uz 2021. gadu izklausās feinas, taču tās var nospēlēt ļaunu joku un nākt par labu tieši Mercedes, jo vienmēr mainīgai situācijai vislabāk pielāgosies gudrākais, prasmīgākais un profesionālākais. Un uz doto brīdi Mercedes ir galvas tiesu priekšā konkurentiem tieši profesionalitātes ziņā. Volfs un Hamiltons klusām un nemanot sit pušu Brauna, Toda un Šūmahera iespēto ar Ferrari.

  -1 [+] [-]

, 2019-09-01 18:44, pirms 5 gadiem
fire rakstīja: Tad lasi uzmanīgāk...un ja nespēj nošķirt, to ko teicu, tad vai nu skolā Tev nav dzīvē ar karotīti ielikuši neko tajā podā (cipa Tavā galvā) vai Tev vnk tur ir daudz skaidu.
Tev ir pilns pauris vai ko? Tu raksti, ka FER bija ātrāki. Kurā vietā, ibient?

Tad raksti, ka MB bija ātrāki ar lietotām riepām. WHAT???!?!?! Vai tad visu gonku brauc ar jaunām riepām? Tā notiek? Nezināju.

Pilnīgs pajols, bet brauc augumā man kaut ko.

Ne sūda Ferrari nebija ātrāki, ko arī redzam rezultātos, bet tev jau patīk izgudrot jaunu Ameriku.

p.s. Kā Ferrari bija ātrāki un Fetels palika 4.? Nu kā? Taču ātrāka formula.

     [+] [-]

, 2019-09-01 18:45, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Daļa patiesības, bet daļa arī murgi.

Spēcīgākie dzinēji šobrīd ir Meršiem.

Pats referējies uz NR video. Tur viņš arī pateica, kas pa vainu ir Ferrari šogad. Priekšējais antispārns tādā leņķī, ka līkumos nevar konkurēt ar meršiem. Un tas uzreiz uztaisa iespaidu uz aizmugurējo antispārnu. Un tāpēc var tikai kaut ko konkurēt trasēs, kur ir garas taisnes. Motors meršiem ir labāks, bet viņi ir gatavi upurēt to kopējā ātruma pēc. Ne jau velti šodien 2. sektorā dominēja par +0,5 sec.
Varbūt nepareizi izteicos, Ferrari ir ātrākie taisnajos gabalos, ātrajās trasēs, kā Spa un Monca, kur nepieciešams lielāks maksimālais ātrums.
Par motoru jaudām klīst tikai leģendas un mīti, neviens īsti nezin cik jaudīgs tas katram no ražotājiem ir, ir tikai pieņēmumi, baumas un idejas.

     [+] [-]

, 2019-09-01 18:48, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Liekas kaut kā nereāli, ka Maksis uz sarkanajiem. Un pat jautājums, vai viņam to vajag. Redzēsim, kas būs uz to noteikumu maiņu, kura komanda labāk pielāgosies, bet es domāju, ka RB labāk kā FER.
Tas šķiet nereāli, jo tur šobrīd ir Leklērs, kopā viņi viens otru noēstu līdz nāvei, bet ja šī brīža duets būtu piemēram Fettels un Masa, tad pieņemu, ka Ferrari viegli pieņemtu lēmumu Fettelu nomainīt pret Verstapenu.
Domāju, ka ne pats Fettels, ne kāds cits Ferrari nometnē vairs nelolo īstas cerības par skaistu kopīgu nākotni ar trim čempiona tituliem.

  -1 [+] [-]

, 2019-09-01 18:48, pirms 5 gadiem
playthegame rakstīja: Jocīgākais ir tas, ka autosporta virsotnē, ko bieži salīdzina ar raķešu zinātni konkurētspējas izlīdzināšanos starp 2-3 vadošajām komandām visi cenšas panākt grozot noteikumus un cerot, ka kaut kas no tā izrādīsies sprungulis spieķos priekš Mercedes. Tā vietā būtu labāk domājuši, kā motivēt Ferrari un Red Bull pievilkt profesionalitātes kvalitāti līdz Mercedes uzstādītajai latiņai.
Izmaiņas uz 2021. gadu izklausās feinas, taču tās var nospēlēt ļaunu joku un nākt par labu tieši Mercedes, jo vienmēr mainīgai situācijai vislabāk pielāgosies gudrākais, prasmīgākais un profesionālākais. Un uz doto brīdi Mercedes ir galvas tiesu priekšā konkurentiem tieši profesionalitātes ziņā. Volfs un Hamiltons klusām un nemanot sit pušu Brauna, Toda un Šūmahera iespēto ar Ferrari.
Tas jau viss atkarīgs no tā, kādas būs izmaiņas. Kas to vispār zin.

Uztaisīja izmaiņas, ka visa gonka jābrauc ar vienām riepām - Alonso pacēla savus titulus. Uztaisīja noteikumus par virsbūves izmaiņām - VET dominēja 4 sezonas. Aizgāja uz turbo ēru - Merši ņem 5 sezonas.

Pielāgoties māk katra komanda. Jautājums, kurai tas labāk sanāks. Es neliktu 100%, ka merši to izdarīs vislabāk.

  -1 [+] [-]

, 2019-09-01 18:51, pirms 5 gadiem
playthegame rakstīja: Varbūt nepareizi izteicos, Ferrari ir ātrākie taisnajos gabalos, ātrajās trasēs, kā Spa un Monca, kur nepieciešams lielāks maksimālais ātrums.
Par motoru jaudām klīst tikai leģendas un mīti, neviens īsti nezin cik jaudīgs tas katram no ražotājiem ir, ir tikai pieņēmumi, baumas un idejas.
Šodien gonkā bija salīdzinājums MB 307, FER 317. Bet vakar Q abiem bija 316. Var jau būt, ka abi spiež vienādu maksimumu, bet FER ātrāk tiek līdz tam maksimumam.

     [+] [-]

, 2019-09-01 18:51, pirms 5 gadiem
Protams, šīs visas izmaiņas ir kā koks ar diviem galiem, kvai tāpēc, ka atceros, ka FIA un visi runāja par budžeta samazinājumu, bet, kad uzvarēja daudz RedBull (lokanie spārni utt..lai gan viss atbilda noteikumiem), katreiz ieviesa izmaiņas, RB tas vienā sezonā izmaksāja papildus 120 otrā 150 trešajā 160 miljonus (jo jāpārtaisa visa mašīna) un te var rēķināt cik tas bija godīgi. Tāds ceļš nav pareizs.

No otras puses, jāsaprot kāpēc Mersedes nonāca pirmajos jauno dzinēju gados topā (Brauns bija fia konsultants un pateicoties tam jau 1.5 gadu izstrādāja jauno dzinēju [bija divas koncepcijas mazi atmo motori vai šie] citas komandas (jo fia virzība bija uz atmo pusi) izstrādāja to arī cosworts un te pēkšņi fia saka būs hibrīdi...situācija - mersim gatavs motors, pārējiem viss no jauna , ja raugāmies no godīguma, tad šis ir sava veida bumerangs viņiem atpakaļ...

Varētu aizskart un teikt , ka meršiem lielāks budžets, bet diemžēl ferrari un RB neatpaliek, sevišķi šogad, kad Honda ienesa RB labu naudu. Jebkurā gadījumā secinām - ka ferrari bez visām kļūdām būtu tuvāk meršiem un būtu jautrāka sezona.

Bet meršu pro līmenis un piloti tas ir super līmenis, kvai šodien Kāmis nu dien labi nobrauca kopā ar Botasu.

Te viens diskutē par motoru jaudu, sezonas laikā tā šūpojās, katrā ziņā Ferrari motors nav mazāk jaudīgs par meršiem

     [+] [-]

, 2019-09-01 18:55, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Tas jau viss atkarīgs no tā, kādas būs izmaiņas. Kas to vispār zin.

Uztaisīja izmaiņas, ka visa gonka jābrauc ar vienām riepām - Alonso pacēla savus titulus. Uztaisīja noteikumus par virsbūves izmaiņām - VET dominēja 4 sezonas. Aizgāja uz turbo ēru - Merši ņem 5 sezonas.

Pielāgoties māk katra komanda. Jautājums, kurai tas labāk sanāks. Es neliktu 100%, ka merši to izdarīs vislabāk.
Taisnība, tik vien jāņem vērā, ka Merši jau šobrīd būvējot 2021. gada modeli, ko uz doto brīdi noteikti nedara Haas vai Racing Point.
Vai to dara Ferrari un Red Bull? Ļoti iespējams, taču tāds zināšanu resurs, kā Mercedes nav nevienai citai komandai. Jāatceras, ka Mercedes startē veselā virknē dažādu sacīkšu seriālu, Red Bull tā īsti nekur citur, savukārt Ferrari mazliet niekojas ar Lemānu.
Plus, izšķirošos brīžos, kad lomu spēlē nianses, tieši Mercedes šobrīd novērojamais aukstasenīgums nospēlēs lielu lomu attiecībā pret Ferrari itālisko pīšanos savās kurpju šņorēs

  +2 [+] [-]

, 2019-09-01 18:55, pirms 5 gadiem
Fetels kā vienmēr 0.

     [+] [-]

, 2019-09-01 19:21, pirms 5 gadiem
Tāda sajūta ka Ferrari uztaisija sev Q modu, jo visu pagājušo sezonu raudāja ka Merši ieslēdz spec režīmu un aizlido Q3. Šiem ar tagad, bet izrādās tas neko daudz nedod.
Un Vettelam noteikti nebija paredzēta divu pitstopu stratēģija, viņam nemaz nebija riepu ko likt, uz to brīdi vienīgās jaunās riepas bija cietā sastāvā, mīkstās visas lietotas. Kad Merši ir vadībā, viņi ļoti bieži sagaida ko darīs citi, kā ferrari priekšā, tā cenšas nospēlēt gudrāk un ... Būtu Hamis pirmais boksos, tālāk jau cita gonka būtu ar iespēju arī Vettelam kāpt uz pjedestāla.
Un Albons parādija kurš ir pelnijis braukt RedBull.

     [+] [-]

, 2019-09-01 19:26, pirms 5 gadiem
Un tagad atceramies, cik reizes Feteļš tika stutēts un Leklera rēķina. Tur vismaz cīņa ar Botass par otro vietu būtu, ja nebūtu ntās pavēles un upurēšanas.
Feteļš ir pagātne, un Ferrari ir jāizmanto iespēja līgumā noteikto, ka līgumu var izbeigt. Iespējams, ka jaunie līgumi ir ar iespēju nosūtīt uz AlfaRomeo, bet Feteļš noteikti uz to neparakstīsies. Bet to, ka Ferraari var atlaist jebkurā brīdī, ir vismaz no 70.gadiem, pat čempiona Laudas līgumā tas bija (un tāpēc arī viens no dzinuļiem atgriezties trasē pusveselam) , bet vislabāk uz savas ādas to izbaudīja trīskārtējais čempions Prosts, kuru izmeta no komandas 91.gada sezonas vidū par apsaukāšanos uz Ferrari.
Gonka interesanta, visvairāk pārsteidz, ka Ferrari nespēj pārvērst pārsvaru taustāmā rezultātā, un tas ir iespējams tikai tāpēc ka Feteļš tiek stutēts. To, ka Ferrari ir visstiprākais motors jau no pagājušā gada otras puses, ir visiem skaidrs, ko arī uzsver visi RTL, Sky, un citi eksperti, ka šogad ar šķipelēm ir švaki, ko vislabāk pierādīja spa trase - camel taisnē ieguvums pat 1 sekunde, otrā sektorā zaudē 0,5 sekundes, trešais sektors ir abiem līdzīgs, līdzīgi būs arī Moncā.
Moncā būs labi redzams, vai Ferrari ir mācījušies no pērnā gada un visu liks uz Leklēra spējām nevis stutēts tefteli.
p.s. jau kuro reiz merši apmāna Ferrari, bet risks bija reāls, ka varētu ieiet boksos, jo Hamiltons uzbruka, zaudēt pozīciju būtu viegli, pie tam, siltākas riepas šancē labāk, būtu tīrs undercut no Hamiltona puses.

     [+] [-]

, 2019-09-01 20:14, pirms 5 gadiem
Kā maku fanam ,šī bija ļoti skumja nedēļas nogale līdz ar Antuana nāvi un drošiem punktiem gonkā , viss izvērtās ne tā kā es biju vēlējies. Bet vienīgais Albons iepriecināja ar 5 vietu

     [+] [-]

, 2019-09-01 21:05, pirms 5 gadiem
martins_ms rakstīja: Tāda sajūta ka Ferrari uztaisija sev Q modu, jo visu pagājušo sezonu raudāja ka Merši ieslēdz spec režīmu un aizlido Q3. Šiem ar tagad, bet izrādās tas neko daudz nedod.
Un Vettelam noteikti nebija paredzēta divu pitstopu stratēģija, viņam nemaz nebija riepu ko likt, uz to brīdi vienīgās jaunās riepas bija cietā sastāvā, mīkstās visas lietotas. Kad Merši ir vadībā, viņi ļoti bieži sagaida ko darīs citi, kā ferrari priekšā, tā cenšas nospēlēt gudrāk un ... Būtu Hamis pirmais boksos, tālāk jau cita gonka būtu ar iespēju arī Vettelam kāpt uz pjedestāla.
Un Albons parādija kurš ir pelnijis braukt RedBull.
Par Albonu nekas nav skaidrs, nekas īpašs nebija, tikai nedaudz priekšā Kvjatam, kur torro roso ir 0.8-1.1 lēnāka nekā RB..tā sev sniegums, jā neslikti, bet nekas super izcils. Labāk par Gasliju gan.

     [+] [-]

, 2019-09-01 22:17, pirms 5 gadiem
fire rakstīja: Par Albonu nekas nav skaidrs, nekas īpašs nebija, tikai nedaudz priekšā Kvjatam, kur torro roso ir 0.8-1.1 lēnāka nekā RB..tā sev sniegums, jā neslikti, bet nekas super izcils. Labāk par Gasliju gan.
Gaslijam pārmeta nevis ātrumu, bet iesprūšanu aiz lēnākiem, Albons šodien apdzina visu ko varēja. Neaizmirsīsim, ka saņēma arī sodus, redzēs kā nākamajā gonkā ies Q. Bet domāju, ka sastāvs diezgan skaidrs.

     [+] [-]

, 2019-09-01 22:31, pirms 5 gadiem
playthegame rakstīja: Pēc Verstapena izstāšanās Fettels un Leklērs ir pietuvojušies kopvērtējumā trakajam Maksim cīņā par trešo vietu. Interesanti, ka Verstapena līgumā esot punkts, kas paredzot iespēju šīs sezonas beigās doties uz Mercedes vai Ferrari, ja ar Red Bull nebūs izdevies iekļūt kopvērtējuma top 3.
Ja Ferrari sezonas otrajā pusē izkonkurē no top3 Verstapenu, viņam ir visas tiesības pievienoties Ferrari. Jā, Fettelam ir līgums, bet kā min daudzi apskatnieki, Ferrari līgumos vienmēr esot punkts, ka komanda var vienpersoniski atkāpties no līguma nosacījumiem un atteikties no pilota par labu citam pilotam. Var, jo Ferrari ir Ferrari.
Ja notiek tā, ka Verstapens kopvērtējumā paliek trešais un stājas spēkā līgumā atrunātais punkts, vai Ferrari pateiktu paldies Sebam un paņemtu holandieti? Visticamāk, ka kārdinājums to izdarīt būtu nepārvarami liels. Sebu noteikti glābtu tikai Ferrari veselais saprāts kopā nelikt divus sprādzienbīstamus supertalantus.
Par to Top3 Verstapenam Rosbergs teica, ka ir līdz vasaras pārtraukumam, kur viņš arī bija, līdz ar to viņš nevar nekur iet.

     [+] [-]

, 2019-09-01 22:38, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Tev ir pilns pauris vai ko? Tu raksti, ka FER bija ātrāki. Kurā vietā, ibient?

Tad raksti, ka MB bija ātrāki ar lietotām riepām. WHAT???!?!?! Vai tad visu gonku brauc ar jaunām riepām? Tā notiek? Nezināju.

Pilnīgs pajols, bet brauc augumā man kaut ko.

Ne sūda Ferrari nebija ātrāki, ko arī redzam rezultātos, bet tev jau patīk izgudrot jaunu Ameriku.

p.s. Kā Ferrari bija ātrāki un Fetels palika 4.? Nu kā? Taču ātrāka formula.
Jaunu ameriku tiešām nevajag izgudrot, pietiks ar mūsu Briseles Andri 😄

Bet ja par tēmu, tad liekas, ka šībrīža labākie piloti ir eklērs, versrapens un hamiltons. Tad nu jacer ka noreikumu maiņas liks komandu spēkam būt pietiekami līdzīgam, lai tiešām būtu starp šiem varenajiem spraiga cīņa un uzvarētu labākais braucējs.
Un jā, gan jau feteļa vietu drīz ieņem šūmis juniors.bet tas pēc.sezonām 2-3