Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hakinens: "Šogad F1 čempionātā uzvarēs Botass"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hakinens: "Šogad F1 čempionātā uzvarēs Botass"
Mika Hakinens un Valteri Botass. Foto: Motorsport.com

Divkārtējais F1 pasaules čempions Mika Hakinens uzskata, ka Valteri Botass pašlaik ir līdz šim labākajā formā, tādēļ ir ļoti liela iespējamība, ka tieši viņš šosezon izcīnīs titulu.

Kopš pievienošanās "Mercedes" komandai Botass allaž parādījis stabilu sniegumu, ik pa laikam spējis izcīnīt uzvaras, pērn uz pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa četras reizes un kļuva par vicečempionu. Hakinens paredz sava tautieša uzvaru F1 čempionātā gaidāmajā sezonā.

"Valteri "Mercedes" komandā ieņem lielisku pozīciju," intervijā podkāstam "F1 Nation" teica Hakinens. "Viņš ir mega labs pilots. Esmu pārliecināts, ka šobrīd viņš ir labāks nekā jebkad, tādēļ man ir ārkārtīgi liela pārliecība, ka tieši viņš šogad kļūs par pasaules čempionu. Mērķējot tieši uz to, pēdējos gados esam tik smagi strādājuši - centušies iegūt visas īpašības un darbarīkus, lai tas varētu notikt."

Intervijā Hakinens pievēršas arī citām aktuālajām tēmām, piemēram, "Ferrari" lēmumam nepagarināt līgumu ar četrkārtējo F1 titula ieguvēju Sebastianu Fetelu, viņa vietā noalgojot jauno un talantīgo Karlosu Sainsu. Soms uzskata, ka Fetels saņēmis milzīgu kritikas devu, kam nav spējis stāties pretī.

"Vecums viņam nav problēma - viņš joprojām ir jauns puisis," sacīja 1998. un 1999. gada čempions. "Jūtu, ka komandā viņš juta lielu sarūgtinājumu, un viņā pazuda vēlme strādāt kopā ar pārējiem. Viņam vairs nepatika būt šajā komandā, jo, domāju, ka viņš nepārtraukti tika ārkārtīgi daudz kritizēts. Komandā šis spiediens un kritika jāizjūt visiem, nevis tikai vienam cilvēkam."

Hakinens uzskata, ka Fetelam vairāk bija jāaizstāv sevi: "Viņš ir liela personība un jauks cilvēks. Es pazīstu viņu daudzus, daudzus gadus, viņš ir atklāts par sevi, savu ģimeni un karjeru. Caur medijiem un preses konferencēs Sebastians daudz komunicē ar līdzjutējiem, bet, manuprāt, ar to nav pietiekami. Negribu sacīt, ko viņam vajadzētu darīt citādi, bet es gribētu, lai viņš vairāk sevi izpaustu caur sociālajiem tīkliem un parādītu, kas viņš ir. Visiem patiktu to dzirdēt."

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...

     [+] [-]

, 2020-06-01 17:43, pirms 4 gadiem
Nu, nezinu, nezinu, vai Valterī šosezon paņems titulu. Kaut gan es nebūtu pret to. Viņam mazliet pietrūkst tas ko sauc par čempiona ambīcijām.
Tas gan ir skaidrs, ka ar visām sapārotām gonkām vienā trasē, čempionāts būs už ļoti interesants, un intrigu pilns.

     [+] [-]

, 2020-06-01 19:17, pirms 4 gadiem
Ko gan citu Hakinenam teikt? Ik īpaši ņemot vērā, ka Mika ir viens no Botasa menedžeriem un nākamās sezonas līgums vēl nav noslēgts.

     [+] [-]

, 2020-06-01 20:25, pirms 4 gadiem
Botass vienmēr ir bijis ļoti labs, tikai Mercedes viņam uzreiz neizdevās sevi pilnā mērā pierādīt, jo priekšā jau bija zenītā esošs pilots, kas turklāt sen brauca ar šo mašīnu un bija to daudz labāk apguvis. Plus arī veiksme regulāri bija komamdas biedra pusē, Valteri krietni biežāk gadījās tehnikas ķibeles un sacīkšu incidenti, kurus izraisīja citi piloti. Hamelim turpretī šādas likstas gadījās daudz retāk. Un Mika zina, ko runā. Ja nebūtu pamata, viņš tā neteiktu. Lai piepildās viņa teiktais un Valteri izdodas jau šogad kļūt par čempionu!

     [+] [-]

, 2020-06-01 21:10, pirms 4 gadiem
Nedomāju, ka Valterī paņems, jo manā skatījumā viņam trūkst nekaunība cīņā ar Hamiltonu.