Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Eklstouns: "Cilvēki mūžīgi teiks, ka šī gada F1 čempionam ir vienkārši paveicies"

Eklstouns: "Cilvēki mūžīgi teiks, ka šī gada F1 čempionam ir vienkārši paveicies"
Foto: Motorsport.com

Bijušais "Formula 1" vadītājs Bernijs Eklstouns joprojām ir pārliecināts, ka šogad pasaules čempionātam nevajadzētu notikt. Viņš uzskata, ka cilvēki īsti nespēs pieņemt to, ka vienā trasē norisinās divi posmi, kā arī 2020. gada čempionu ilgi atcerēsies kā tādu, kuram vienkārši paveicies.

Pēc šī brīža plāna F1 čempionātam jāsākas 5. jūlijā ar sacīkstēm Austrijā, kur pēc tam plānots aizvadīt vēl vienu posmu. Tāpat arī citās trasēs plānotas pa divām sacensībām.

"Jau pirms šis viss sākās, es apgalvoju, ka čempionātam šogad nevajag notikt," intervijā izdevumam "Evening Standard" stāsta Eklstouns. "Ne jau "Formula 1" noteiks to, kas tālāk notiks. Valdība var mierīgi pavēstīt, ka nekas nevar norisināties, var gadīties, ka vīrusam būs otrais vilnis un viss, kas ticis plānots, pēkšņi apstāsies. Šī sezona nevienam nebūs laba, un lielākā problēma ir tā, ka viņi pat nezina, kad tā varētu beigties. Ja kāds pateiktu, ka tā beigsies septembrī vai oktobrī, tad vēl varētu kaut ko plānot, bet kādus gan plānus var veidot pie šādiem apstākļiem? Viss, kas šim čempionātam šobrīd ir, tā ir cerība."

Šobrīd plānots, ka pa diviem posmiem notiks Austrijā, Silverstounā, kā arī Bahreinā. Eklstouns apšauba šāda plāna lietderību.

"Šis būs savāds čempionāts," viņš saka. "Notiks Austrijas "Grand Prix" izcīņa un pēc nedēļas būs vēl vienas tādas pašas sacīkstes, kas tikai sauksies citādi. Atliks skatīties, kā kāds uzvar, bet nebūs skaidrs, kas tā ir par uzvaru. Un cilvēki mūžīgi teiks, ka šī uzvara ir vienkārši veiksme, jo tas nav īsts čempionāts."

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...


, 2020-06-02 10:02, pirms 4 gadiem
Veiksme gandrīz vienmēr ir bijusi stiprākā pusē.
Arī šodien stāsta, kā 1989.gadā Prostam paveicās, ka FIA diskvalificēja Sennu no Japānas GP par to, ka noīsināja līkumu un tādā veidā guva priekšrocības.
Un vēl visādus stāstus var atrast, ka tajā gadā tam un tam paveicās.
, 2020-06-02 14:18, pirms 4 gadiem
Visai šaurā auditorijas lociņā, būs procenti, kas par to runās. Bet tāpat runās par pēdējo gadu čempioniem un aktualitātēm, par vēsturi spriež ļoti reti, gandrīz nekad, kur nu vēl par veiksmēm vai neveiksmēm titulu izcīnīšanā. Pēc desmit gadiem šis vispār būs pie kājas visiem.
Par to cepsies tikai industrijā iesaistītie, pārējiem tas ir pie kājas. Tāpat kā par citiem sporta veidiem, tāpat par NBA utt, vai kādam interesē, ka Heat izcīnīja titulu īsajā sezonā? Labi ja vispār kāds to zina un piemin....
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.