Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Indijas F1 trase kļuvusi par karantīnas zonu

Juris Grīns
Juris Grīns

Indijas F1 trase kļuvusi par karantīnas zonu
Foto: Motorsport.com

"Buddh International" sacīkšu trase, kur pirms vairākiem gadiem risinājās Indijas "Grand Prix" izcīņas sacensības, tagad kļuvusi par patvērumu cilvēkiem, kas valstī izsludinātā stāvokļa dēļ kļuvuši par situācijas upuriem.

Vairāk nekā piecus kilometrus garajā trasē apmetīsies imigranti, kas strādāja Deli, bet vien dažas stundas pēc ārkārtas stāvokļa izsludināšanas bija spiesti doties uz savām mājām citās pilsētās. Daudzi no viņiem ceļu spiesti mērot kājām.

Indijas valdība apzinājusies, ka šie cilvēki var izplatīt "Covid-19" vīrusu tālāk uz citām reģiona vietām, tāpēc, lai nepieļautu šādu notikumu attīstību, pieņemts lēmums, ka līdz ārkārtas stāvokļa beigām, kas šobrīd noteikts uz 14. aprīli, grūtībās nonākušajiem būs iespēja izmitināties "Jaypee Sports City", kurā ietilpst arī sacīkšu trase. Paredzams, ka patvērumu pie trases gūs aptuveni 5000 cilvēku.

Indijas F1 posms šajā trasē tika rīkots no 2011. līdz 2013. gadam, bet pēc tam vairs kalendārā neatgriezās. Visas trīs reizes tur uzvaru guva tolaik "Red Bull Racing" komandā startējušais Sebastians Fetels.

Par karantīnas zonu trase kļuvusi pusotru mēnesi pēc tam, kad valdība to slēgusi lielo parādu dēļ. Zemes nomā trases vadība esot palikusi parādā vairāk par 70 miljoniem eiro. "Jaypee Group", kas šo trasi savulaik uzcēla, jau vairākus gadus ir nopietnās finansiālās grūtībās un jau 2017. gadā tai tika veikts maksātnespējas process. Kopš pēdējā tur notikušā F1 posma, no starptautiska mēroga sacīkstēm trasē risinājušās tikai "Asia Road Racing Championship" un "MRF Challenge" seriālu sacensības.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...