Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 mašīnas šogad TV ekrānos izskatīsies ātrākas

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 mašīnas šogad TV ekrānos izskatīsies ātrākas
Foto: Racing Point Force India Formula One Team

Jau sākot ar 2019. gada sezonu plānots mainīt veidu, kā TV kamerās tiks uzņemtas "Formula 1" sacīkstes, un tādā veidā skatītājiem būšot iespējams labāk saskatīt, cik patiesībā ātri ir šajā čempionātā startējošie auto.

F1 čempionāta TV un mediju nodaļu vada Dīns Loks, kurš jau kādu laiku pēta veidus, kā labāk turpmāk izmantot TV kameras sacīkšu filmēšanai. Šogad cīņas tikšot filmētas citādos rakursos, kā arī izmantoti citi veidi, kā tās iemūžināt iespaidīgāk.

"Mēs gribam 2019. gadā atspoguļot F1 mašīnu patieso ātrumu," skaidro Loks. "Šobrīd tiek pārdomātas katras TV kameras pozīcijas. Kad atrodies tribīnē, ātrums šķiet neticams, vai ne? Kameru leņķi un lēcas ir radījušas iespaidu, ka tas nav nemaz tik dramatiski, un ātrums nav nemaz tik liels. Šī iemesla dēļ esam apdomājuši, kā citādi nofilmēt notiekošo, izmantojot dažus nelielus trikus."

Kopš 2014. gada, kad tika ieviesti turbo motori, mašīnu skaņa vairs nav tik iespaidīga kā agrāk. Līdz ar to tiekot domāts arī par dzinēju rūkoņas veiksmīgāku atskaņošanu TV skatītājiem.

"Skaņa ir dramatiski mainījusies," saka Loks. "Esam daudz vairāk paveikuši, lai varētu labāk dzirdēt mašīnā un ap to no tiekošo. Dažās trasēs tas strādā labāk nekā citās. "Honda" motori jau pagājušajā gadā izklausījās patiešām labi. Esam arī šajā jomā paveikuši dažus tiešām labus darbus."

Jau pērnā gada beigās kļuva zināms, ka jaunajā sezonā arī tikšot izmantoti jauni grafiskie risinājumi veiksmīgākai informācijas atspoguļošanai sacīkšu translācijās televīzijā.

Izmantotie resursi:
The Most Complete Formula 1 News Blog! |...

  +1 [+] [-]

, 2019-02-01 12:17, pirms 5 gadiem
Var jau darīt, ko grib, bet TV nekad neizskatīsies tik iespaidīgi, kā dzīvē dažus gadus atpakaļ biju Silverstonā, un īpaši iespaidīgi bija redzēt, kā viņi nesas cauri pirmajiem diviem līkumiem, man likās - kā tas vispār ir iespējams?

     [+] [-]

, 2019-02-01 17:01, pirms 5 gadiem
Kokapstrādes meistars Otomārs rakstīja: Var jau darīt, ko grib, bet TV nekad neizskatīsies tik iespaidīgi, kā dzīvē dažus gadus atpakaļ biju Silverstonā, un īpaši iespaidīgi bija redzēt, kā viņi nesas cauri pirmajiem diviem līkumiem, man likās - kā tas vispār ir iespējams?
Pilnībā piekrītu...divas reizes biju Beļģijā, Spa francochamp,....tā jau kopš seniem laikiem ir viena no manām mīļākām trasēm. Protams ka to nesaprast pa TV skatoties.