Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Pastora Maldonado brālēns uzsācis gaitas formulu sacīkstēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Pastora Maldonado brālēns uzsācis gaitas formulu sacīkstēs
Manuels Maldonado
Foto: motorsport.com

Skandalozā F1 pilots Pastora Maldonado brālēns šogad plāno uzsākt karjeru formulu sacīkstēs.

15 gadus vecais Manuels Maldonado šogad pieteicies dalībai Itālijas F4 čempionātā, kur pārstāvēs "Cram Motorsport" komandu.

Savulaik čempionāts tika izveidots, lai palīdzētu talantīgajiem kartingistiem uzsākt ceļu uz F1 pasaules čempionātu, un šogad tas notiks trešo sezonu.

Iepriekšējos gadu Manuels Maldonado aizvadīja dažādās Lielbritānijas un Eiropas kartingu sacīkstēs.

Interesanti, ka "Cram Motorsport" komandā 2003. gadā formulu sacensībās debitēja arī Pastors Maldonado, bet 2004. gadā šīs vienības sastāvā kļuva par Itālijas "Formula Renault 2.0" čempionāta uzvarētāju, iegūstot plašāku atpazīstamību.

Lai gan Itālijas F4 čempionātam ir tikai divus gadus ilga vēsture, tas sevi jau pierādījis kā laba jauno talantu kaltuve. Piemēram, bijušais šī čempionāta dalībnieks Lenss Strols šobrīd ir "Williams" F1 pilotu akadēmijas dalībnieks.

Pastors Maldonado starpsezonā zaudējis vietu "Renault" komandā, pirmdien sportists par to pats publiski paziņoja, un pagaidām viņa nākotnes plāni ir neskaidri. Iespējams, venecuēlietis šogad startēs "Manor" sastāvā, tomēr pagaidām tās vēl ir tikai spekulācijas.

Izmantotie resursi:
NBC Sports