Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1507, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Ventspilī notiks dragreisa sacensības

Ventspilī notiks dragreisa sacensības
Publicitātes foto

Nedēļas nogalē Ventspils lidlauks pirmo reizi uzņems dragreisa sacīkstes. 3.augusta vakarā no plkst.17:00 notiks dragreisa automobiļu kvalifikācijas braucieni, savukārt 4.augustā no plkst.12:00, sāksies fināli, kurus dalībnieki atklās ar parādes braucienu.

Tiks uzstādīta ceturtdaļjūdzes, 402,336 metrus gara dragreisa taisne. Organizatori skaidro, ka skatītāju zona tiks izveidota drošā attālumā vienlaicīgi ļaujot pārraudzīt visu trasē notiekošo.

Dalībai sacensībās pieteiktas vēl neredzēta līmeņa dragreisa automašīnas no Lietuvas un Igaunijas, kuras sola Latvijas braucējiem sastādīt sīvu konkurenci. Skatītājiem būs iespēja tuvumā apskatīt un fotografēties pie favorītu automašīnām, kā arī iegūt autogrāfus no braucējiem, apmeklējot dalībnieku parku.

Dalībniekus sagaida īpašs balvu fonds no pasākuma ģenerālsponsora „Bridgestone”, kā arī par iespaidīgām balvām būs parūpējies pasākuma lielais atbalstītājs tirdzniecības un servisa centru tīkls „Stokker” un, eļļu un smērvielu zīmols ‘’Valvoline’’. Ar īpašām balvām lutinās TALLINK, sniedzot simpātijas balvas dragreisa dalībniekiem -ceļojumus uz Stoholmu . Īpašs paldies pasākuma atbalstītājam Nippon Auto , Autoplius un pirmajam auto portālam iAuto.lv, par pasākuma atbalstu organizators izsaka pateicību uzņēmuma SIGMEN vadībai.

Ar tehniskajiem noteikumiem un čempionāta nolikumu var iepazīties LAF mājas lapā, kā arī visi jaunumi, diskusijas meklējami facebook.com profilā Latvian Drag Racing Championship., savukārt pieteikšanās sacensībā online režīmā atrodas Dragracing.lv Form

Ventspils Bridgestone Adrenaline Dragrace championship 5.posma sacensību skatītāju biļetes būs iespējams iegādāties uz vietas vienai dienai tikai par 3,00 Ls savukārt uz abām sacensību dienām tikai par pieciem latiem. Invalīdiem uzrādot apliecību un bērniem no 7-14 gadu vecumam ieejas biļete 2,00 Ls, bet bērniem līdz 6. gadu vecumam ieeja pa velti.

Latvijas čempionāts un kausa izcīņa dragreisā

Oficiālas dragreisa sacīkstes Latvijā notiek jau kopš 2005. gada. Pēdējo gadu laikā Latvijā dragreisa popularitāte ir strauji augusi un sacīkstes klātienē apmeklē no 3000 līdz 7000 skatītāju. Sacīkstēs piedalās no 40 līdz 90 dalībniekiem. Čempiona tituls 2013. gadā tiks izcīnīts ieskaites klasēs PRO A, PRO B, Unlimited, PRO Street, savukārt kausa ieguvēji tiks noteikti Street Modified, Street un Handicap klasēs.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Čerņajeva
Evo Racing Team sacensību direktore


Matīss Karro, Krišjānis Caune, Jānis Celmiņš un Nellija Štolcermane. Foto: Mārcis Baltskars
15

"eXi" trešo sezonu ievadīs tehnisko sporta veidu pārstāvji - Caune, Karro un Štolcermane

16. septembrī startēs sporta sarunu šova “eXi” trešā sezona. Aizvadītās sezonas “eXi” varoņus Edgaru Masaļski, Kasparu Kambalu un Renāru Rodi aizstās trīs bijušie tehnisko sporta veidu pārstāvji - Latvijas čempions autosportā un pirmais latvietis, kurš piedalījies rallijā “Parīze–Dakara”, Krišjānis Caune, viens no pēdējo gadu spilgtākajiem motokrosa pārstāvjiem, deviņkārtējais Latvijas čempions un pasaules junioru čempions Matīss Karro un bijusī ūdens motocikliste un bobslejiste Nellija Štolcermane.
Rumbulas lidlauka skrejceļš. Foto: citariga.lv
9

Nelegālas dragreisa sacensības Rumbulā pulcē vairākus simtus

Piektdienas vakara Rumbulā notika nelegālas dragreisa sacensības, kur pulcējās vairāki simti cilvēku, informē Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš.
Roberto Puķītis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64
3

IZM: Sportistiem ir tiesības paust kritiku par sporta organizatorisko procesu

Sportistiem, sporta treneriem un sporta darbiniekiem ir tiesības brīvi paust uzskatus un viedokli, tostarp arī kritiku par sporta organizatorisko un pārvaldības procesu, un šādas tiesības, ja tās tiek izmantotas, ievērojot vispārpieņemtos ētikas principus un normas, ir aizsargājamas, aģentūrai LETA uzsvēra Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).