Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1507, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Dambis būvē elektrisko dragreisa auto un cer sasniegt pasaules rekordu

Dambis būvē elektrisko dragreisa auto un cer sasniegt pasaules rekordu
Dona Garlitsa elektriskais dragsters
Foto: nhra.com

Andra Dambja vadībā "Ogres Servisa Centrā" (OSC) šobrīd tiek izstrādāts elektriskās piedziņas dragreisa auto, ar ko plānots sasniegt pasaules rekordu.

Projekta nosaukums ir "Electric Fox". Elektriskā dragstera šasija ir pasūtīta izgatavošanai Lielbritānijā, kamēr mašīnas dizainu un pārējās detaļas izgatavos OSC inženieri.

"Electric Fox" testu braucieni varētu notikt šoruden, bet 2016. gada sezonā tas visticamāk piedalīsies pirmajās sacensībās. Tiesa, Latvijā nav tādu trašu un ieskaites klases, kur iespējams startēt ar elektriskajiem dragsteriem, tādēļ sacīkstēs tas piedalīsies ārvalstīs.

Mašīna tiek būvēta trīskārtējam Latvijas čempionam dragreisā Mārim Ozoliņam. Sportists meklēja iespējas sasniegt jaunus panākumus, veica pārrunas ar Andri Dambi, kā rezultātā arī abas puses nonākušas pie idejas realizēt šādu projektu, vēsta sportista "Facebook" profilā pieejamā informācija.

OSC speciālisti "Electric Fox" radīšanā tehniskos risinājumus aizguvuši arī no Paikspīkas projekta, kas tiek īstenots jau vairāku gadu garumā. Kā zināms, šogad Dambja komanda "Drive eO" ar Ogrē tapušo PP03 elektroauto kļuva par Paikspīkas kalnā braukšanas sacensību uzvarētājiem.

Elektrisko dragsteru klasē plānots sasniegt jaunu pasaules rekordu ceturtdaļjūdzes distancē. Šobrīd pasaules rekords Donam Garlitsam, kurš 2014. gadā šo distanci veica 7.274 sekundēs, sasniedzot 180.60 jūdžu stundā lielu ātrumu.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro
National Electric Drag Racing Association




, 2015-07-11 08:54, pirms 9 gadiem
Kas paliks ar Formula E?
Viņa plāns nebija startēt šajās sacīkstēs? Kādam nav info?
, 2015-07-11 10:14, pirms 9 gadiem
Kaarels rakstīja: Kas paliks ar Formula E?
Viņa plāns nebija startēt šajās sacīkstēs? Kādam nav info?
līdz šim nekas nebija dzirdēts par E-Formula
, 2015-07-11 12:11, pirms 9 gadiem
pūce rakstīja: līdz šim nekas nebija dzirdēts par E-Formula
Bija, bija kādreiz tādas runas.
Matīss Karro, Krišjānis Caune, Jānis Celmiņš un Nellija Štolcermane. Foto: Mārcis Baltskars
15

"eXi" trešo sezonu ievadīs tehnisko sporta veidu pārstāvji - Caune, Karro un Štolcermane

16. septembrī startēs sporta sarunu šova “eXi” trešā sezona. Aizvadītās sezonas “eXi” varoņus Edgaru Masaļski, Kasparu Kambalu un Renāru Rodi aizstās trīs bijušie tehnisko sporta veidu pārstāvji - Latvijas čempions autosportā un pirmais latvietis, kurš piedalījies rallijā “Parīze–Dakara”, Krišjānis Caune, viens no pēdējo gadu spilgtākajiem motokrosa pārstāvjiem, deviņkārtējais Latvijas čempions un pasaules junioru čempions Matīss Karro un bijusī ūdens motocikliste un bobslejiste Nellija Štolcermane.
Rumbulas lidlauka skrejceļš. Foto: citariga.lv
9

Nelegālas dragreisa sacensības Rumbulā pulcē vairākus simtus

Piektdienas vakara Rumbulā notika nelegālas dragreisa sacensības, kur pulcējās vairāki simti cilvēku, informē Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš.
Roberto Puķītis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64
3

IZM: Sportistiem ir tiesības paust kritiku par sporta organizatorisko procesu

Sportistiem, sporta treneriem un sporta darbiniekiem ir tiesības brīvi paust uzskatus un viedokli, tostarp arī kritiku par sporta organizatorisko un pārvaldības procesu, un šādas tiesības, ja tās tiek izmantotas, ievērojot vispārpieņemtos ētikas principus un normas, ir aizsargājamas, aģentūrai LETA uzsvēra Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).