Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Jelgavas driftā savas pirmās uzvaras svin Kroģeris un Bērziņš

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Jelgavas driftā savas pirmās uzvaras svin Kroģeris un Bērziņš
Publicitātes foto

Ar spraigām un dramatiskām cīņām sporta un atpūtas kompleksā “Rullītis” tika aizvadīti Latvijas drifta kausa otrais posms un “Sailun Tyre Challenge”. Street klasē uzvaras Edgaram Kroģerim un Igoram Vozņakovskim, savukārt jaudīgajā ProAm ieskaitē pirmās vietas Rolandam Bērziņam un Raivim Alkšāram.

Saulainajā un siltajā sacensību dienā uz starta stājās 39 Street un 11 ProAm dalībnieki, starp kuriem bija arī viesis no Igaunijas. Street klasei šoreiz bija jauna konfigurācija, ierasto trasi papildinot ar trīs jauniem un tehniskiem līkumiem sākuma daļā. Savukārt ProAm dalībniekus priecēja ierastā konfigurācija ar ātru sākumu un tehniskām beigām.

Rīta puses kvalifikācijas braucienos Street ieskaitē labākos rezultātus uzrādīja ar Mercedes 190 startējošais Gints Kirgickis, pirmā posma uzvarētājs Igors Vozņakovskis un Rinalds Oļševskis, kamēr ProAm klasē pirmo trijnieku veidoja Nikolass Bertāns, Raivis Alkšārs un Rolands Bērziņš. Neveiksmīgu kvalifikāciju piedzīvoja Andris Liparts – viņa automašīnai treniņu laikā salūza ātrumkārba, bet ar Kaspara Skrindas sagādāto rezerves automašīnu Liparts nespēja uzreiz aprast un kvalifikācijā rezultātu neuzrādīja.

Street klases dalībnieki TOP 32 finālbraucienos skatītājus priecēja ar daudziem aizraujošiem tandēmiem un skaistām cīņām jau no pašiem pirmajiem braucieniem. Tā, piemēram, TOP 16 kārtā fināla cienīgu dueli aizvadīja kopvērtējuma līderis Igors Vozņakovskis un Rihards Jermaļonoks. Caur pārbraucienu labāks izrādījās Jermaļonoks, pārsteidzoši izslēdzot favorītu Vozņakovski no tālākajām cīņām.

Nākamajā duelī gan Jermaļonokam nācās piekāpties Jānim Kazakam, kurš tādējādi iekļuva pusfinālā un devās cīņā ar Edgaru Kroģeri. Šajā pārī stabilāku sniegumu nodemonstrēja Kroģeris, iekļūstot Street klases finālā. Otrajā pusfinālā uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams pārbrauciens, kurā pārsvaru pār Imantu Bitmetu guva Gints Kirgickis. Bitmetam gan skumt nevajadzēja, jo cīņā par trešo vietu viņš pārspēja Kazaku, kamēr finālā Kroģeris spēja uzvarēt jauno kopvērtējuma līderi Kirgicki. “Sailun Tyre Challenge” par savu agro zaudējumu kausa ieskaitē reabilitējās Vozņakovskis, finālā pārspējot Kroģeri, kamēr trešo vietu izcīnīja Mārcis Lipkins.

ProAm klases TOP 8 finālbraucienos cīņas bija ne mazāk spraigas, jo pusfinālā starp Raivi Alkšāru un Rolandu Bērziņu uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešami veseli divi pārbraucieni. Abi piloti parādīja ļoti skatāmu sniegumu ar tuvām distancēm, tomēr beigās nelielu pārsvaru un attiecīgi arī uzvaru guva Bērziņš. Otrajā tandēmu egles pusē ar stabiliem braucieniem ceļu līdz finālam izcīnīja 14 gadus vecais Nikolass Bertāns, pārspējot gan Māri Hartmani, gan Edvardu Žodziņu.

Finālā pēc pirmajiem diviem braucieniem starp Bertānu un Bērziņu tika lemts par pārbraucienu, kura laikā savā vadošajā braucienā kļūdu pieļāva Bertāns. Bērziņš savu vadošo braucienu aizvadīja bez kļūdām un attiecīgi izcīnīja savu pirmo uzvaru driftā. Cīņā par trešo vietu Alkšārs pārspēja Žodziņu.

Dramatiski notikumi risinājās “Sailun Tyre Challenge”, jo tandēmā pret Daini Valeini Bērziņš izlidoja no trases, sabojājot sava auto priekšējo balstiekārtu. Tā kā šajā epizodē vaina tika dota pa priekšu braucošajam Valeinim, tad Bērziņš iekļuva finālā. Viņa komanda operatīvi auto salaboja, tomēr finālā pret Alkšāru automašīna līdz galam nestūrējās un tika nolemts izstāties. Tādējādi uzvara Alkšāram, otrais Bērziņš, bet trešais Elvijs Eihvalds.

Latvijas drifta kausa 2. posma rezultāti:
Street
1. Edgars Kroģeris
2. Gints Kirgickis
3. Imants Bitmets

ProAm
1. Rolands Bērziņš
2. Nikolass Bertāns
3. Raivis Alkšārs

Sailu Tyre Challenge rezultāti:
Street
1. Igors Vozņakovskis
2. Edgars Kroģeris
3. Mārcis Lipkins

ProAm
1. Raivis Alkšārs
2. Rolands Bērziņš
3. Elvijs Eihvalds

Informāciju sagatavoja:
Artūrs Virbulis