Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Evita Skuja

Aizraujošās sacīkstēs Mudžello uzvaru izcīna Stouners

Aizraujošās sacīkstēs Mudžello uzvaru izcīna Stouners
Keisijs Stouners
Foto: AFP

Austrāliešu motobraucējs Keisijs Stouners šodien aizraujošās sacīkstēs bija ātrākais Mudžello trasē, kur norisinājās pasaules motošosejas čempionāta posms "Moto GP" klasē. Otro vietu ieņēma Horhe Lorenso, bet tikai trešais bija titulētais mājinieks Valentīno Rosi.

Braukšana mitrā trasē, sīvas cīņas, biežas līderu maiņas, braukšana boksos mainīt motociklus - tie ir tikai daži apzīmējumi šīm sacīkstēm. Līdz ar uzvaru Stouners pārtrauca Rosi septiņu uzvaru sēriju šajā trasē.

Slikts starts padevās abiem "Yamaha" braucējiem, Lorenso no "pole position" atkrita uz piekto vietu, bet Rosi uz ceturto. Pa to laiku vadībā izvirzījās Kriss Vermūlens, aiz viņa otrais bija Andrea Dovizioso, bet tad Stouners, kurš pirmā apļa starta-finiša taisnē abiem aizbrauca garām. Rosi uzrādīja arvien ātrākus apļa laikus un strauji tuvojās līderiem, pēc pāris apļiem pārņemot vadību. Drīzumā braucēji devās boksos mainīt motociklus ar cietā tipa riepām, un šajā burzmā līdera godā pabija gan Marko Melandi, gan Dovizioso, gan Kapirosi. Rosi boksos devās vēlāk par galvenajiem konkurentiem, tomēr trasē atgriezās ārpus pirmā trjinieka.

12. aplī kritienu piedzīvoja Dani Pedrosa, kurš jau treniņos bija savainojis gurnu. Toties par pirmo pozīciju Stouners sīvi cīnījās ar Kapirosi, pārņemot vadību septiņus apļus pirms finiša. Lēnām savu pozīciju uzlaboja Lorenso, kurš vispirms apdzina Dovizioso, bet tad Kapirosi, pakāpjoties uz otro vietu. Pēdējos apļos to pašu izdarīja Rosi, finišejot trešajā vietā.

Līdz ar uzvaru Stouners kopvērtējumā izvirzījies līderpozīcijā ar 90 punktiem, Lorenso ir 86 punkti, bet Rosi - 81 punkts.

Itālijas "Grand Prix" rezultāti

VBraucējsMotociklsLaiks
1.Casey StonerDucati45m41.894s
2.Jorge LorenzoYamaha+ 1.001s
3.Valentino RossiYamaha+ 2.076s
4.Andrea DoviziosoHonda+ 2.129s
5.Loris CapirossiSuzuki+ 3.274s
6.Colin EdwardsTech 3 Yamaha+ 24.451s
7.James ToselandTech 3 Yamaha+ 25.621s
8.Randy de PunietLCR Honda+ 26.046s
9.Niccolo CanepaPramac Ducati+ 31.815s
10.Chris VermeulenSuzuki+ 34.814s
11.Marco MelandriHayate Kawasaki+ 35.090s
12.Nicky HaydenDucati+ 39.122s
13.Mika KallioPramac Ducati+ 52.462s
14.Toni EliasGresini Honda+ 52.478s
15.Alex de AngelisGresini Honda+ 1 lap

Nefinišēja

BraucējsMotociklsApļi
Dani PedrosaHonda12
Yuki TakahashiScot Honda9

autosport.com


, 2009-05-31 16:02, pirms 15 gadiem
Rosi tikai 3. vieta
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-31 19:30, pirms 15 gadiem
Biju pārliecināts par profesoru, bet neko darīt- gadās!
, 2009-06-01 09:21, pirms 15 gadiem
Un pa TV nekā, "Dorna" tā vēlējās, nu nekā, daudz fanu zūd.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: FIA Formula E
1

"Formula E" čempionātā pirmo reizi starēs pilots no Baltijas

Igauņu autosportists Pauls Arons nākošmēnes debitēs "Formula E" čempionātā, sacensībās Berlīnē pārstāvot "Envision" komandu. Līdz šim Baltijas valstu piloti šajās sacīkstēs nav braukuši.
Haralds Garkaklis uz pjedestāla otrā pakāpiena. Foto: RMC

Latviešu kartingistiem pjedestāli "RMC Euro Trophy" pirmajā posmā

Beļģijā, Genkas trasē aizvadīs "Rotax Max Challenge" (RMC) "Euro Trophy" seriāla pirmais posms, kurā pjedestālus divās klasēs izdevās iekarot latviešu kartingistiem. Uz podiuma kāpa Haralds Garkaklis un Patriks Noels Ločmelis, bet tuvu "Top 3" bija arī daži citi mūsu sportisti.