Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Superkauss

Roberts Justs Brazīlijā labo rekordus

Roberts Justs  Brazīlijā labo rekordus
Roberts Justs
''Latvia Husqvarna Racing''

Vakar Brazīlijā tikai aizvadīts jau trešais pasaules čempionāta posms motokrosā MXGP un MX2 klasēs. Uz to bija devušies arī brāļi Justi un Matīss Karro. Ja Matīsam šī nebija debija ”sambas zemē”, tad brāļi Justi Dienvidamerikā startēja pirmo reizi.

MXGP klase

Pirmais MXGP klases brauciens latviešiem izvērtās neveiksmīgs , kaut brauciena sākums likās daudzsološs. Karro pirmajā līkumā iebrauca kā viens no pirmajiem, taču tad sekoja nepatīkams kritiens un visu nācās sākt no nulles jeb cīnīties par ieskaites punktiem no pēdējās vietas. Līdz brauciena beigām Matīss spēja aizcīnīties līdz 20.vietai, kas ļāva pieskaitīt vienu punktu sezonas kopvērtējumam. Augusts Justs pirmajā aplī aizbrauca otrā desmita vidū, taču tālāk par pirmā apļa vidu netika – nolūzis priekšējo bremžu mehānisms neļāva Augustam cīņu par punktiem turpināt.

Otrais brauciens abiem karaliskās klases pārstāvjiem no Latvijas izvērtās veiksmīgāks. Karro pirmajā aplī devās uzreiz pēc līdera un visa brauciena garumā daudzajiem faniem pie Tv ekrāniem ļāva baudīt to, ko visi no viņa sagaida – cīņu par top10. Vairāki šīs klases līderi līdz finišam gan Matīsu apsteidza – taču 8.vieta otrajā braucienā ir ļoti labs rezultāts, kas ļauj ar optimismu raudzīties uz sezonas turpinājumu. Augusts Justs otrajā braucienā pirmajā aplī atradās 22.pozīcijā, bet līdz brauciena beigām spēja dažus konkurentus apsteigt un finišu sasniedza 19.vietā. Posma kopvērtējumā Justam 2 punkti un 22.vieta, bet Karro 14 punkti un 15.vieta.

MX2 klase

MX2 klasē ''Latvia Husqvarna Racing'' sportists Roberts Justs aizvadīto posmu var uzskatīt par ļoti veiksmīgu. Šādu apgalvojumu apstiprina punktu tabulas – Brazīlijas posmā Justs jaunākais spējis labot uzreiz divus savus karjeras rekordus. Pirmais – izcīnīto punktu skaita ziņā viena posma ietvaros, jo līdz šim Robertam vairāk par 7 punktiem izcīnīt nebija izdevies. Šajā posmā, parādot stabilu sniegumu, Roberts abos braucienos finišeja 16.vietā, kas kopvertējumā deva 10 punktus un iepriekšējais labākais sasniegums tika labots par 3 punktiem. Pozitīvi varam vērtēt arī Justa sniegumu, ja raugamies uz kopvērtējuma situāciju pēc aizvadītiem trim posmiem. Izcīnti jau 20 ieskaites punkti un jau pašā sezonas ievadā ir pārspēti visu iepriekšējo sezonu rezultāti. Varam ar lielu pārliecību apgalvot, ka Roberts turpinās punktu bagāžu papildināt jau nākamajā posmā, kas norisināsies Itālijā. Tajā, startējot MX2 klasē, redzēsim arī Paulu Jonasu, kas sekošanu līdzi pasaules čempionāta seriālam padarīs vēl interesantāku.

Roberts Justs: ''Sestdien kvalifikācijā īsti nekas nesanāca, sāpēja plecs un nevarēju atrast savu ritmu. Vakar brīvajā treniņā jutos jau daudz labāk un sajūtas bija atgriezušās. Pirmajā braucienā starts viduvējs, vēlak vienā no trases sektoriem pieļāvu kļūdu un nācās izbraukt no trases. Tas varbūt patraucēja izcīnīt vēl kādu papildus punktu. Pirms otrā brauciena uzlija lietus un sākumā trase bija slidena. Lai arī finišā atkal biju 16.vietā, otrais brauciens man pašam īsti nepatika, taču svarīgi punkti ir izcīnīti un tā ir labā ziņa. Kopumā ar Brazīlijas posmu esmu apmierināts.''


, 2014-03-31 23:35, pirms 10 gadiem
tasesmues rakstīja: esmu kaut ko laikam palaidis garaam, bet kaapeec MX2 klasee nepiedalaas Pauls Jonass? shosezon tachu bija plaanojis starteet MX2 klasee, vai arii kaada trauma?
Nav trauma, pirmos posmus izlaidīs, ja nekļūdos tad uz ceturto sāks braukt pasaules čempī.
, 2014-04-01 02:43, pirms 10 gadiem
Kristaps40 rakstīja: Nav trauma, pirmos posmus izlaidīs, ja nekļūdos tad uz ceturto sāks braukt pasaules čempī.
Vins nesen teica,ka izlaidis,lai sagatavotos vel vairak,jo ka neka Jonas startes ne tikai MX2 klase,bet ari EMX250 kcm klase
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
15

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.