Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Calko izcīna piekto vietu četru stundu sacensībās Ķīnā

Calko izcīna piekto vietu četru stundu sacensībās Ķīnā
Calko un Mastons Žuhajas trasē

Ar izcīnītu piekto vietu savā klasē "Asian Le Mans Series" čempionāta pirmo posmu, kas norisinājās Ķīnas pilsētā Žuhajā, noslēdzis autosportists Konstantīns Calko.

Žuhajas četru stundu sacīkstēs bija Calko pirmais starts šajā čempionātā. Daugavpilietis pārstāvēja Slovākijas komandu "ARC Bratislava", dalot LMP3 klases "Ginetta" prototipu ar austrālieti Nīlu Mastonu.

Finišu komanda šķērsoja 14. vietā kopējā ieskaitē, kā arī izcīnot piekto vietu LMP3 klasē. Calko spēja uzrādīt labākus rezultātus, taču, sēžot pie stūres viņam, mašīnai radās tehniskas problēmas, kamēr Mastons pieļāva vairākas kļūdas. Neskatoties uz to, finišu izdevās sasniegt.

Otra "ARC Bratislava" mašīna, ko pilotēja slovāks Miro Konopka, kā arī briti Darens Bērks un Maiks Simpsons, finišēja 13. pozīcijā kopējā vērtējumā un ieguva ceturto vietu LMP3 klasē.

Ļoti labu sniegumu Āzijas "Le Mans" sacensībās Ķīnā parādīja aktierim Džekijam Čanam piederošā komanda "Jackie Chan DC Racing". Tās piloti Ho-Pins Tungs un Gustavo Menezess ar "Oreca-Nissan" prototipu uzvarēja kopējā ieskaitē un LMP2 klasē, kamēr LMP3 klasē triumfēja šīs pašas komandas sportisti Deivids Čengs, Pu Juns Jins un Džeimss Vinslovs ar "Ligier".

Sacensību rezultāti: resultscdn.raceresults.nu

Āzijas "Le Mans" čempionātā šajā sezonā plānoti kopumā četri posmi. Otrais no tiem risināsies jau šajā gadā, 4. decembrī Japānā, Fudži trasē.


, 2016-10-30 18:51, pirms 7 gadiem
Kāds rezultāts Čaka Norisa komandai?

Calko startē ļoti daudzās un dažādās sacensībās. Kāds ir viņa lielais mērķis un plāns?
, 2016-10-30 19:33, pirms 7 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Kāds rezultāts Čaka Norisa komandai?

Calko startē ļoti daudzās un dažādās sacensībās. Kāds ir viņa lielais mērķis un plāns?
Lielais mērķis - uzvara Lemānas 24 stundu sacīkstēs LMP1 klasē.
, 2016-10-30 19:59, pirms 7 gadiem
Juris Grīns rakstīja: Lielais mērķis - uzvara Lemānas 24 stundu sacīkstēs LMP1 klasē.
Respektīvi, viņš specializējas galvenokārt izturības sacensībām?
, 2016-10-30 20:07, pirms 7 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Respektīvi, viņš specializējas galvenokārt izturības sacensībām?
Nu hvz.. Tā nav gluži specislizesanas izturības sacensībām, tajās ir iespēja braukt visaugstākajā līmenī arī esot no Latvijas
, 2016-10-30 20:07, pirms 7 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Respektīvi, viņš specializējas galvenokārt izturības sacensībām?
Tā var teikt, jā. Protams, ir finansiāli smagi izsisties ārpus Baltijas, bet to tiek mēģināts darīt un galvenais mērķis ir izturības sacīkstes.
, 2016-10-30 20:42, pirms 7 gadiem
Šķiet, ka finansējums ir tīri labs. Cerēsim, ka iCalko zdosies atrasts un izcīnīt savu vietu autosporta augstākajā līmenī.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
14

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.
Daniels un Bruno Lielbārži. Foto: WSC
21

Brāļi Lielbārži izcīna karjeras pirmo uzvaru PČ blakusvāģu motokrosā

17 gadus vecie Daniels un Bruno Lielbārži svētdien izcīnījuši savu karjeras pirmo uzvaru blakusvāģu motokrosa pasaules čempionāta sacensībās Portugālē.