Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Baumanis veic apdzīšanu, bet finālā netiek; Kristofešsons kļūst par čempionu

Ints Megnis
Ints Megnis

Baumanis veic apdzīšanu, bet finālā netiek; Kristofešsons kļūst par čempionu
Jānis Baumanis

Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis svētdien pusfinālā veica apdzīšanas manevru, tomēr ar to nebija pietiekoši, lai iekļūtu pasaules čempionāta ASV posma finālā, kamēr čempiona titulu jau pirms fināla garantēja ātrais zviedrs Jūhans Kristofešsons.

Kvalifikācija notika sestdien un svētdien. Kaut sacensībās "SuperCar" klasē piedalījās vien 15 sportisti, pēc pirmās dienas Baumanis bija ārpus pusfināla divpadsmitnieka, bet otrajā dienā spēja iekļūt tajā.

Savā pusfināla braucienā Baumanis pēc starta aizbrauca kā sestais. Ostinas trasē apdzīšanas iespēju praktiski nav un tāpēc ilgstoši latvietis brauca šajā pēdējā pozīcijā, tomēr pēdējā aplī spēja apsteigt francūzi Gerlēnu Šišerī, kuram gan bijusi pārduta riepa. Tiesa, ar piekto vietu nebija pietiekoši, lai sasniegtu finālu.

"Esmu diezgan apmierināts, ko paveica komanda pusfinālā. Pirmajos trijos apļos beidzot izbraucām zem 35 sekundēm, spiedu no mašīnas ārā visu, bet tādā temperatūrā riepas vairs nestrādāja," pēc sacensībām teica Baumanis.

Šajā braucienā dubultuzvaru izcīnīja "Volkswagen" braucēji Peters Sūlbergs un Kristofešsons, turklāt otrajam no viņiem ar pusfinālā nopelnītajiem punktiem bija pietiekoši, lai otro gadu pēc kārtas garantētu pasaules čempiona titulu.

Pēc tam otrajā pusfinālā triumfēja zviedrs Matīass Ekstroms. Savukārt finālā labākie atkal bija Kristofešsons un Sūlbergs, bet trešo vietu izcīnīja cits norvēģis Andreass Bakerūds. Lielu daļu fināla vadībā bija Sūlbergs, tomēr kādā distances posmā viņš pieļāva kļūdu un atdeva komandas biedram panākumu.

Šīs sezonas desmit posmos Kristofešsons izcīnījis deviņus panākumus, līdz ar to citiem sportistiem nav reālu izredžu apdraudēt viņu kopvērtējumā. Līdz pasaules čempionāta sezonas beigām atlikuši vēl divi posmi - pēc divām nedēļām sportisti brauks Vācijā, bet pēc tam satiksies Dienvidāfrikas Republikā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Kristofešsonam tagad ir 281 punkts, bet pēc tam seko ļoti sīva cīņa par otro vietu, jo Ekstroms, Sūlbergs, Bakerūds, Sebastjēns Lēbs ir astoņu punktu robežās. Savukārt Baumanis tagad dala devīto vietu ar savu kādreizējo komandas biedru Timuru Timerzjanovu.

Pasaules čempionāta posma Ostinā fināla rezultāts:

V.PilotsLaiks
1.Johan KRISTOFFERSSON03:31.118
2.Petter SOLBERG03:31.718
3.Andreas BAKKERUD03:32.813
4.Sébastien LOEB03:33.441
5.Timmy HANSEN03:35.954
6.Mattias EKSTRÖM03:39.187

     [+] [-]

, 2018-10-01 00:10, pirms 6 gadiem
Jūhans Kristofešsons!!!!!!!!!!!! Malacis, ka jau pirms fināla garantēja jau čempiona posmu.

Ja gribam zviedru vārdus un uzvārdus "pareizi" rakstīt, tad lūgums arī visu rakstu pārlasīt, lai citi svarīgi vārdi nesajūk. tomēr čempiona tituls laikam posms nebūs gan.

P. S Par iepriekējo posmu tik lasāms un labs raksts bija

P. S. S, ja vēlāk teksts rediģēts, tad šeit oriģinālā 1 rindkopas otrā daļa:
lai iekļūtu pasaules čempionāta ASV posma finālā, kamēr čempiona posmu jau pirms fināla garantēja ātrais zviedrs Jūhans Kristofešsons.

     [+] [-]

, 2018-10-01 01:03, pirms 6 gadiem
Atkal "šsons"... Šņācēju kliķe.

     [+] [-]

, 2018-10-01 12:42, pirms 6 gadiem
Jūs taču esiet SPORTACENTRS, kādēļ tā koncentrējieties uz latviešiem grūti izrunājamiem vārdiem? Tajā pašā laikā jūsu ziņas par vakardienas MXGP Itālijā ļoti skopas, kā norakstītas no cita portāla. Tad kāpēc saucieties CENTRS?