Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

LAF SAK jaunumi - rallijsprinta kopvērtējums, Klasikas kauss un minirallija tehniskie noteikumi

Krišs Upenieks

LAF SAK jaunumi - rallijsprinta kopvērtējums, Klasikas kauss un minirallija tehniskie noteikumi
Foto: Māris Stiprais, www.4rati.lv

Pagājušajā nedēļā Lietuvā notikušās sacensības “Viekšniai-Mažeikiai” bija arī LAF SAK Latvijas čempionāta rallijsprintā 5.posms un nu ir zināma arī situācija rallijsprintā kopvērtējumā.

Līderpozīcijas 1600 klasē ieņem Kaspara un Zinta Kolu ekipāža, aiz kuriem seko Mārcis Strautiņš/Guntis Mūrnieks un Mārtiņš Kalniņš/Romāns Ivanovs.

Pēc pieciem šīgada čempionāta posmiem 4WD klases priekšgalā Mareks Švars-Švampāns ar Armandu Lūkinu, otrie kopvērtējumā Ints Jeršovs un Gints Bērze , trešie Edgars Piļka/Igors Sidorovs.

2WD Open ieskaites ātrākās ekipāžas gods šobrīd Somijas pārstāvjiem Kallem Rovanperam ar Risto Pietilainenu, nākamie patlaban Renārs Francis/Gunārs Francis un Toms Lielkājis/Toms Pirktiņš.

4WD Open pirmie ir Edijs Bergmanis/Edgars Grīns, otrā vieta ieskaitē Guntim Lielkājim ar Vilni Miķelsonu un trijnieku noslēdz Ronalds Baldiņš ar Ingaru Sakni.

Klasē Classic 3000 pārliecinošā vadībā atrodas Aigars Tīdmanis/Jānis Bumbulis, otrajā vietā ar gandrīz 100 punktu starpību Edgars un Arvis Grīnīši, savukārt trešie šajā klasē pašreiz ir Guntars Brauns/Roberts Lukss.

Jūlija vidū notikušajā LAF SAK padomes sēdē tika apspriests jautājums par Classic kausa sacensību ceturtā posma norises laiku un pieņemts lēmums, saskaņā ar kuru noslēdzošās sacensības šīs ieskaites braucējiem notiks rallija “Latvija 2015” ietvaros.

Standartautomobiļu komisijas padomes sēdē tika diskutēts arī par minirallija tehniskajiem noteikumiem un tajos plānotajām izmaiņām, saskaņā ar kuriem 4WD+ klases automašīnām varētu tikt paredzēti ieliekamas vai izņemamas konstrukcijas drošības karkasi ar saskrūvējama tipa savienojumiem, savukārt gaisa ieplūdes restriktoru lietošana vairs nebūtu obligāta.

Nākamais SAK “paspārnē” esošais pasākums - minirallijs “Marienburga” norisināsies 22.augustā, bet jau nedēļu vēlāk rallijsprinta un rallija supersprinta dalībnieki stāsies uz starta Ātruma festivāla – rallija “Kurzeme” sacensībās.

Informāciju sagatavoja:
Dace Janova
LAF SAK preses sekretāre