Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

”Ventbunkers Lielās balvas” jubilejā triumfē brāļi Justi

”Ventbunkers Lielās balvas” jubilejā triumfē brāļi Justi
"Ventbunkers Lielās balvas" izcīņa risinājās MX1 un MX2 klasē.
Foto: Rodeo

Aizvadītas jau 15. starptautiskās sacensības supermotokrosā ”Ventbunkers Lielās balvas” izcīņa, kas šoreiz jau otro reizi pēc kārtas norisinājās Ventspils Piedzīvojumu parkā.

Trase sagādāja īstu pārbaudījumu sportistiem, jo salīdzinājumā ar pagājušo gadu, tika uzbūvēta ar sarežģītākiem elementiem - augstākiem un tālākiem lēcieniem, kā arī ātrākām virāžām, kas padarīja cīņu par a/s ”Ventbunkers” balvām un kausiem vēl aizraujošāku. Saglabājot intrigu līdz pēdējam finālbraucienam, nebija skaidrs, kas kļūs par prestižo balvu ieguvējiem.

MX2 klasē pēc uzvaras kvalifikācijā un 1. braucienā likās, ka vistuvāk uzvarai ir igauņu sportists, Eiropas čempions Prīts Ratseps, kurš šogad sevi lieliski pieteicis Pasaules čempionātā un pārstāv Beļģu profesionālo komandu ”Diga Racing”. Par pārējām vietām godalgotajā pieciniekā vēl nebija skaidrības, jo vienlīdz agresīvi trases elementus pildīja gan Dāvis Ivanovs un Roberts Justs, kuri uzkrājuši pieredzi pasaules trasēs, gan Ventspils motokluba ”Rodeo” pārstāvošais igaunis Ranars Ūsna un latviešu jaunais talants Kārlis Sabulis, kuriem uz papēžiem mina vēl viens igauņu sportists Erki Kahro. Tikai pēdējā braucienā tika salikti punkti uz I. Jau pirmajā aplī, cīņā par labāku pozīciju ar Dāvi Ivanovu, krita Ratseps, kurš bija spiests atsākt braucienu no pēdējās vietas. Lielisku cīņu uzsāka Justs, kuram līdz finišam izdevās apsteigt Ivanovu un divu braucienu summā izcīnīt pirmo vietu.

Tālāko vietu sadalījums kopvērtējumā jau bija atkarīgs no tā, cik augstu “uzkapāsies” Ratseps. Viņš pēc neveiksmes spēja izcīnīt trešo vietu uz goda pjedestāla, piekāpjoties Dāvim Ivanovam, kuram godam nopelnīta otrā vieta. Ceturtajā vietā kopsummā Sabulis, bet piektajā vietā ierindojās Ūsna.

MX1 klasē cīņai par pirmo piecinieku jau no kvalifikācijas brauciena pieteicās Dāvis Līvs, Augusts Justs, kurš šogad aizvada savu labāko sezonu MX1 klasē pasaules čempionātā, lietuvietis Vitauts Bučs, pieredzējušais Lauris Freibergs un igauņu zvaigzne Juss Lanso. Starp šiem vīriem tad arī tika sadalīts goda pjedestāls. Vislabāk sevi apliecināja A. Justs, veicot skaistus apdzīšanas manevrus un spējot uzvarēt konkurentus.

Ja par sacensību uzvarētāju un otrā vietas īpašnieku Dāvi Līvu skaidrība radās, kad pēdējais brauciens bija pusē, tad cīņā par trešo pakāpienu uz goda pjedestāla bija iesaistījušies uzreiz trīs sportisti – Bučs, Freibergs un Lanso. Vienu brīdi Lanso pat izdevās apsteigt abus pretendentus uzreiz, tomēr Freiberga pieredze un mērķtiecība deva rezultātu un trešo vietu kopvērtējumā, aiz sevis atstājot abus kaimiņvalstu sportistus.

To, ka vēl lielāku adrenalīna devu par supermotokrosu var sniegt moto frīstaila šovs, pierādīja daudzo skatītāju emocijas un vētrainie aplausi beļģu zvaigznei Viljamam Vandenputem un mūsu pašu Mārtiņam Aleksandrovičam, kuri trīs iznācienos demonstrēja visu savu triku arsenālu, atmugurisko salto jeb backflip ieskaitot.

Vakara programma tika veidota tā, lai skatītājiem nebūtu jāgarlaikojas, kamēr tiek sagatavota trase nākamajiem braucieniem, jo pauzes starplaikos tika aizpildītas ar rokgrupas “Kaža un draugi“ kvalitatīvo uzstāšanos uz lielās skatuves. Krāšņā apbalvošanas ceremonija un jubilejas uzrunas, kuras tika noslēgtas ar svētku salūtu bija kulminācija Ventbunkers Lielās Balvas 15 gadu atzīmēšanai.

“Esam gandarīti par aizvadīto pasākumu, jo sanākušie 5000 skatītāji ir tiešs apliecinājums tam, ka esam uz pareizā ceļa un ka šāds sacensību formāts ir vispiemērotākais Ventspilij. Kā firmas zīme, lai atšķirtos no citiem moto pasākumiem Baltijā. Šogad sadarbībā ar pasākuma ģenerālsponsoru “Ventbunkers“ un Ventspils pilsētas domi, centāmies supermotokrosu pasniegt visaugstākajā līmenī no kvalitātes un sportistu meistarības viedokļa. Bezkompromisa cīņas starp pasaules klases meistariem ritēja līdz pēdējiem metriem,” tā Arvis Sanders, viens no pasākuma organizatoriem.

”Organizatoru vārdā vēlos pateikt lielu paldies kompānijām un atbalstītājiem, kuri ieguldīja savu darbu un artavu veiksmīgai sacensību norisei: A/S Ventbunkers, Ventspils pilsētas domei, Ventspils Olimpiskajam centram, Sporta pārvaldei, Ventspils labiekārtošanas kombinātam, Pašvaldības policijai ,SIA Pilsbūve, SIA Dzintarjūra, SIA Storent, SIA Variants, SIA Stalker, SIA Transporte, Scandlines, SIA Sumata, SIA MM Laine, Ventspils Piedzīvojuma parka, kā arī motokluba Rodeo komandai.”


Foto: FIA WRC

WRC sezona ar asfalta ralliju Horvātijā atgriežas Eiropā

Šajā nedēļas nogalē, no 18. līdz 21. aprīlim norisināsies FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas ceturtais posms WRC Croatia Rally, pasaules ātrākajām rallija ekipāžām atgriežoties Eiropā un sacenšoties pa Horvātijas asfalta seguma ceļiem. Horvātijas rallijā kopumā uz starta stāsies 68 ekipāžas.
Foto: WSC
3

Blakusvāģu motokrosa PČ pirmajā posmā startēs 32 ekipāžas

Jau šīs nedēļas nogalē ar sacensībām Portugālē startēs pasaules čempionāts blakusvāģu motokrosā. Pirmajā posmā dalību apstiprinājušas 32 ekipāžas, bet no latviešiem uz starta izies brāļi Daniels un Bruno Lielbārži.
Foto: FIA Formula E

"Formula E" posma uzvarētāju pēc finiša diskvalificē

Itālijā, Misano trasē aizvadīts "Formula E" čempionāta dubultposms. Pirmajā sacīkstē uzvarēja Olivers Rovlandss, kamēr otrajā pirmo vietu guva Paskals Vērleins. Pirmajā gadījumā uzvarētājs kļuva zināms vien pēc finiša.