Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Sārs: "Smagais darbs ārpus trases ir atmaksājies"

Juris Grīns
Juris Grīns

Sārs: "Smagais darbs ārpus trases ir atmaksājies"
Kevins Sārs
Foto: Nikita's Racing Pics

27. maijā Gulbenē norisinājās Latvijas čempionāta un Latvijas Junioru čempionāta otrais posms kvadricikliem un blakusvāģiem. "X99/Slīterāni" uz šo posmu devās, atrodoties komandu ieskaites otrajā pozīcijā. Šī posma mērķi bija skaidri – izcīnīt uzvaru Staru mototrasē un kļūt par komandu vērtējuma līderiem. Vieni no uzstādītajiem mērķiem mums arī izdevās īstenot..

Kā ierasts pirmie uz starta stājās paši mazākie sacensību dalībnieki – Latvijas Junioru čempionāta pārstāvji. Uz savām pirmajām lielajām sacensībām bija ieradies viens no komandas jaunākajiem sportistiem – Roberts Valdmanis, kurš šosezon startē Q50 Rūķu klasē. Pēc trases izpētes kvalifikācijas braucienā, Roberts pieņēma lēmumu, ka šajā posmā nespēkosies ar lielajiem puišiem un nolēma pārējos komandas biedrus atbalstīt trases malā.

Trases smilšu sekcija sagādāja problēmas arī Kārlim Straubergam, kurš Q50 klases pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu. Neskatoties uz neveiksmēm pirmajā braucienā, Kārlim posmā izdevās iegūt 2. vietu. 3. vietā viņa komandas biedrs Artūrs Šneiders, savukārt Q70 klasē Martinam Puhaļskim 2. vieta.

Q Junioru klasē uzvaru svinēja komandas jaunākais biedrs – Joseps Esma (Joosep Eesmae), pērnā gada Q 100 klases Latvijas čempions. Akselam Cīrulim posmā 4. vieta, savukārt Reinim Bicānam otrajā braucienā tehniskas ķibeles, kā rezultātā nācās samierināties ar 7. vietu dienas kopvērtējumā.

Iekarot Staru mototrasi ieradies bija arī Q Veterāni pārstāvis, nenogurdināmais Jānis Kirilko. Stabils sniegums abos braucienos, spēkojoties kopā arī ar Q Hobby klases pārstāvjiem, Jānim deva iespēju dienas noslēgumā kāpt uz pjedestāla otrā pakāpiena.

Emocijām bagāti izvērtās Q PRO klases braucieni. Uzrādot ātrāko apļa laiku kvalifikācijā, pirmā brauciena sākumā tehniskas ķibeles piemeklēja Kevina Sāra (Kevin Saar) motociklu, liekot viņam pavadīt vairāk kā divas minūtes mehāniķu zonā. Pēc problēmas novēršanas un atgriešanās trasē, Kevinam braucienā izdevās ierindoties vien 10. pozīcijā. Dramatiski notikumi arī Ričardam Zālītem, kad vien pāris līkumus pirms brauciena beigām nepatīkamas skaņas sāka izdvest viņa motocikls. Taupot tehniku, motocikls tika noslāpēts, bet, lai nezaudētu vērtīgus punktus čempionāta kopvērtējumā, motocikls tika aizstumts līdz finiša līnijai, braucienā ierindojoties uzreiz aiz Kevina – 11. vietā. Diemžēl uz otrā brauciena starta Ričards neizgāja.

Otrajā braucienā savu pārākumu parādīja Kevins, finišējot kā līderis, otrās vietas ieguvēju aiz sevis atstājot vairāk kā minūti. Izcīnītā uzvara un pārējo konkurentu kļūdas sniedza Kevinam iespēju dienas noslēgumā kāpt uz pjedestāla trešā pakāpiena. Spraigas cīņas trasē sagādāja arī Kristaps Veinbergs ar Valteru Dišleru-Kirilko, cīnoties plecu pie pleca ar konkurentiem. Šajā posmā Kristapam 5. vieta, savukārt Valteram – 8.

„Sacensības Gulbenē nenorisinājās gluži kā cerēts,” iesāk Kevins, „bet mēs varam būt apmierināti ar rezultātu. Pirmajā braucienā motociklam radās problēmas ar priekšējām bremzēm, kā rezultātā finišēju vien 10. vietā. Otrais brauciens bija ļoti labs – uzreiz startā aizbraucu kā pirmais un savā tempā braucu visu braucienu. Finišējot ar vairāk kā minūtes pārsvaru pār citiem konkurentiem pierāda, ka mans smagais darbs ārpus trases ir atmaksājies. Pateicoties citu sportistu neveiksmēm, izdevās iegūt 3. vietu dienas kopvērtējumā. Esmu priecīgs par savu ātrumu un to, ka nezaudēju pārāk daudz punktus čempionāta kopvērtējumā. Nākamnedēļ apvienotais Latvijas un Igaunijas čempionāta posms, kas norisināsies manā mājas trasē. Nevaru sagaidīt, būs interesanti!”

Pēc iegūtās traumas vien pāris nedēļas atpakaļ, trasē atgriezās Kaspars Krievs, kurš jau otro sezonu blakusvāģu klasē startē kopā ar Uvi Vasiļenko. Rūpējoties par savu veselību un drošību, diemžēl vīriem neizdevās sasniegt finišu abos braucienos. Savukārt Kristaps Rozenbergs & Lotārs Aleksejevs šajā posmā varēja lepoties ar izcīnīto 11. vietu 26 blakusvāģu konkurencē.

„Mums kopā ar Kasparu beidzot pirmās sacensības šosezon. Diemžēl priekšlaicīgā vēlme ātrāk tikt pie braukšanas, un, ģipša noņemšana, nav nesusi cerētos augļus, bet esam atpakaļ trasē un tas jau ir daudz. Pirmajā braucienā Kaspara traumētā roka lika par sevi manīt – kļūdījāmies smiltīs un drošības labad pārtraucām braucienu. Uz otro braucienu Kaspars tika sadakterēts. Mums izdevās labs starts un stabili aizvadījām brauciena pirmos trīs apļus, bet tad zaudējām dažas pozīcijas. Divus apļus pirms brauciena beigām sāka ķerties gāze un daudz netrūka, lai neizbrauktu Staru mežus. Likām mieru braucienam, lai mājās atgrieztos vienā gabalā.” par sacensībām mājas trasē stāsta Uvis. „Tagad primārais savest sevi kārtībā. Atgūsim ātrumu un pārliecību un būs labi, vajag tikai nedaudz laika.”

Neskatoties uz piedzīvotajām ķibelēm un neveiksmēm dienas garumā, pateicoties sportistu lielajai atdevei un cīņassparam, dienas noslēgumā svinējām uzvaru komandu vērtējumā!

Nākamais pārbaudījums mūsu kvadriciklu un blakusvāģu sportistiem jau svētdien, Pērnavā norisinoties apvienotajam Latvijas & Igaunijas čempionāta posmam. Jauna trase, jauni konkurenti un jaunas cīņas.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99