Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Mārtiņš Lapiņš izcīna 2.vietu ''RX Academy'' 1.posmā

Mārtiņš Lapiņš izcīna 2.vietu ''RX Academy'' 1.posmā
Mārtiņš Lapiņš trasē
Foto: No sportista personīgā arhīva

Aizvadītajās brīvdienās Somijā tika aizvadīts ''RX Academy'' rallikrosā 1.posms, kurā vienīgais latviešu pārstāvis Mārtiņš Lapiņš izcīnīja 2.vietu.

Trīs kvalifikācijas braucienos Mārtiņš spēja ieņemt piekto vietu, kas ļāva startēt pusfinālā, kur tika izcīnīta trešā vieta. Tas mūsu sportistam deva iespēju startēt finālā. Tajā Mārtiņam bija jāstartē no pēdējās starta rindas, taču pirmajos divos apļos vairāki līderi pieļāva kļūdas, kas Mārtiņam ļāva nonākt augstajā otrajā vietā, kuru arī beigās mūsu sportists izcīnīja. Čempionāta kopvērtējumā Lapiņš ir trešais, astoņus punktus zaudējot Samulim Vurisalo.

''Pusfinālā startēju no iekšmalas, kur izcīnīju trešo vietu, bet finālā startēju no pēdējās starta rindas. Vispirms jau pirmajā aplī pēc sadursmes ar konkurentu sagriezās Jese Kallio, kurš pirms tam bija uzvarējis visos trijos kvalifikācijas braucienos. Par laimi, es šai burzmai izkļuvu cauri veiksmīgi un biju trešais, taču drīz viens no konkurentiem devās džokerī, taču tur tika pieļauta kļūda, kas man ļāva pakāpties uz otro vietu. Šo pozīciju nosargāju arī līdz beigām,” savus braucienus portālā Go4speed.lv komentē Mārtiņš Lapiņš.

Sportists atzina, ka fināls padevās lielisks, kur tika aizvadīts labākais brauciens šajās sacensībās. Tāpat sportists atzina, ka visiem braucējiem ir vienādas ''Renault Clio Cup RX'' mašīnas un vienādi regulējumi, tāpēc rezultātu nosaka tikai braucēju prasmes.

Jāatzīmē, ka pavisam kopā ''RX Academy'' pieteikušies 12 braucēji, kuri cīnās par vērtīgu galveno balvu - iespēju aizvadīt pilnībā apmaksātu 2018. gada FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta sezonu Super1600 klasē vai gūt būtisku finansiālu palīdzību dalībai RX2 klases kausa izcīņā (RX Lites mašīnas). Starp šiem 12 brucējiem ir arī latviešu sportists Mārtiņš Lapiņš.

Kopvērtējums pēc pirmā posma:

V.PilotsValstsMašīnaPunkti
1.Samuli VUORISALOFINRenault Clio Cup RX29
2.Jesse KALLIOFINRenault Clio Cup RX24
3.Mārtiņš LAPIŅŠLVARenault Clio Cup RX21
4.Kristian KIVINIEMIFINRenault Clio Cup RX21
5.Kalle MARKKANENFINRenault Clio Cup RX20
6.Marat KNYAZEVRUSRenault Clio Cup RX19
7.Jami KALLIOMÄKIFINRenault Clio Cup RX13
8.Ada-Marie HVAALNORRenault Clio Cup RX12
9.Troy DOWELAUSRenault Clio Cup RX8

Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.