Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Volkswagen" ar Paikspīkas elektroauto iekaros "ceļu uz debesīm"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Volkswagen" ar Paikspīkas elektroauto iekaros "ceļu uz debesīm"
Foto: Autoweek.com

“Volkswagen Motorsport” komanda ar elektrisko sacīkšu auto “ID. R Pikes Peak” šogad Ķīnā plāno izbraukt sarežģītu ceļu, kas ved Tjanmeņas kalnu un tiek dēvēts arī par “ceļu uz debesīm”. Vispirms jebkuram būs iespēja uzstādīt kalnā braukšanas rekordu virtuālajā vidē, ko pēc tam realitātē mēģinās pārspēt Romēns Dimā.

Asfaltētais kalnu ceļš, kas atrodas 1500 km uz dienvidrietumiem no valsts galvaspilsētas Pekinas, var lepoties ar 99 līkumiem. Tas startē ielejā, aptuveni 200 metrus virs jūras līmeņa, bet galā paceļas 1300 metrus virs jūras līmeņa.

Līdz šim ceļš nav izmantots oficiālu rekordu sasniegšanai, un “Volkswagen Motorsport” komanda ir pirmā, kas uzņēmusies tādu avantūru. Ikdienā pa šo ceļu pārvietojas tikai tūristu autobusi.

“Volkswagen China” gatavojas prezentēt konkursu, kurā ikviens varēs virtuālā vidē izbraukt šo ceļu un censties uzstādīt pēc iespējas labāku rezultātu. Savukārt pēc tam septembrī 41 gadu vecais franču autosportists Romēns Dimā ar “Volkswagen ID. R Pikes Peak” automašīnu mēģinās virtuālo rekordu pārspēt reālajā dzīvē.

Mašīna ir aprīkota ar diviem elektriskajiem dzinējiem, kas tai ļauj attīstīt 500 kW jeb 680 zs jaudu, bet no 1-100 km/h ieskrieties nieka 2.25 sekundēs.

“Tjanmeņai Ķīnā ir mistisks statuss, šī vieta ir pazīstama arī kā “debesu vārti”,” stāsta “Volkswagen Motorsport” direktors Svens Smētss. “Ceļš, kas ved kalnā, ir viens no neparastākajiem un sarežģītākajiem pasaulē.”

Pagājušajā gadā Dimā ar “Volkswagen ID. R Pikes Peak” piedalījās un uzvarēja leģendārajās Paikspīkas kalnā braukšanas sacīkstēs, sasniedzot arī jaunu absolūto rekordu. Pirms došanās uz Ķīnu komanda plāno uzstādīt elektrisko spēkratu klases rekordu Nirburgringas trases garajā Nordšlaifes konfigurācijā.

Lai gan Tjameņas ceļa rekords nekad oficiāli nav uzstādīts, tajā sacīkšu spēkrats nebūs redzams pirmo reizi. Jau iepriekš šajā vietā filmēti iespaidīgi drifta video.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati