Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Sadusmotais Rikjardo jau šobrīd gatavs pamest "Red Bull" komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Sadusmotais Rikjardo jau šobrīd gatavs pamest "Red Bull" komandu
Daniels Rikjardo. Foto: Facebook.com/DanielRicciardo

Daniels Rikjardo pēc izstāšanās Meksikas "Grand Prix" jūtas tik bezcerīgi, ka vairs nevēlas startēt sacīkstēs "Red Bull" komandā, savu mašīnu nosaucis par nolādētu un ir gatavs to jau nākamajā posmā nodot Pjēram Gaslī.

Rikjardo līgums ar "Red Bull" beigsies šī gada izskaņā, bet jau nākamgad viņš pārstāvēs "Renault" komandu. Tikmēr viņa vietā "Red Bull" sastāvā brauks Gaslī, kurš šobrīd startē "Toro Rosso" vienībā.

Svētdien Mehiko trasē Rikjardo startēja no pirmās pozīcijas, bet vēlāk izstājās tehnisku problēmu dēļ, tobrīd aizstāvot otro pozīciju no "Ferrari" pilota Sebastiana Fetela.

"Nedomāju, ka vārds "sarūgtinoši" šeit būtu īsti vietā," atzīst Rikjardo. "Viss šobrīd šķiet bezcerīgi. Ņemot vērā to, kā ir, es vairs neredzu jēgu svētdien ierasties uz nākamajām sacīkstēm, neredzu jēgu piedalīties atlikušajos divos posmos. Jau ļoti sen man nav bijusi nedēļas nogale vai sacensības, kurās nebūtu problēmu. Es neesmu māņticīgs, neticu visām tām muļķībām, bet šī mašīna ir nolādēta. Man nav citu ko teikt."

Austrālietis aizvadīto 19 posmu laikā šogad izstājies jau astoņas reizes, tostarp pēdējās sacīkstēs ASV un Meksikā. Pēc neveiksmes, kas piedzīvota Mehiko, viņš izteicies, ka ir gatavs savu vietu jau tagad atdot Gaslī.

"Bezpalīdzība - tas būs īstais vārds," saka Rikjardo. "Visu nedēļas nogali, kad trenējos, starti sanāca labi, bet sacīkstēs atkal ir citādi. Svētdienās notiek tādas lietas, kurām man vairs nav izskaidrojuma. Man pietiek. Ļaušu ar šo mašīnu turpmāk braukt Gaslī."

Iespējams, Rikjardo patiesi varētu pieņemt šādu lēmumu, pretī no "Red Bull" prasot atļauju uzreiz pēc pēdējā F1 posma gaidāmajos testos sēsties pie "Renault" formulas stūres, ko pagaidām viņa tagadējie darba devēji ir lieguši.

Otrs "Red Bull" pilots Makss Verstapens Meksikā izcīnīja uzvaru, savukārt pirms tam treniņbraucienos saskārās ar hidraulikas problēmām. Tāda paša iemesla dēļ svētdien no sacensībām esot izstājies arī Rikjardo, apstiprina "Red Bull" boss Kristians Horners.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2018-11-01 20:02, pirms 5 gadiem
Līdzīga problēma bija Kvjatam, Torro Roso, ka sinteresanti, šī otra mašīna vislaik noķer problēmas arī ar Hartliju, taja pat laikā Sainzam toreiz kā arī Gaslijam to nav.
Rikjardo gadījuma ir vēl viena interesanta lieta, no siem 19 posmiem 8 izstajies, taču tehniskas problēmas piedzīvotas visos posmos izņemot vienu...
Kaunuma lūpa un Red Bull vaino reno motorus, bet bieži noplīst detaļas, par ko atbildīga ir RedBull komanda. Ja skatamies no brīža, kad Rikjardo paziņoja, ka nepagarinās līgumu, viņam problēmas ar mašīnu (tehnisko pusi) ir praktiski katrā treniņā, rodas sajūta ka Marko apvainojies uz Rikjardo un uz viņa bolīdu uzlikusi vienkārsi ignoru.