Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Fetels: "Zaudēt cīņā par titulu - tas ir briesmīgs brīdis"

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels: "Zaudēt cīņā par titulu - tas ir briesmīgs brīdis"
Sebastians Fetels. Foto: Scuderia Ferrari

Lai gan jau kādu laiku bija skaidrs, ka Sebastianam Fetelam faktiski nav izredžu pārspēt Lūisu Hamiltonu cīņā par 2018. gada F1 titulu, svētdien, kad tas kļuva pilnīgi skaidrs, vācietis sajuties emocionāli ļoti sāpīgi. Reizē viņš atzīst, ka Hamiltons šogad parādījis labāku sniegumu.

Lai čempiona noskaidrošana tiktu pārcelta uz kādām no divām šogad atlikušajām sacīkstēm, Meksikas posmā Fetelam vajadzēja uzvarēt, bet Hamiltons nedrīkstēja finišēt augstāk par astoto vietu. Realitātē gan Fetels ieguva otro vietu, bet Hamiltons finišēja ceturtais, kļūstot par čempionu piekto reizi karjerā. Fetela kontā aizvien četri tituli.

"Šis ir briesmīgs brīdis," pēc finiša neslēpa Fetels. "Ir ieguldīts daudz darba. Lai gan redzēju, ka tas visticamāk notiks, daudz rēķināju iespējas un centos noturēties cīņā, kamēr vien varēju. Manā dzīvē ir bijušas trīs tādas reizes, kad esi šādi sarūgtināts, jo vienā dienā saproti, ka vairs nevari kļūt par čempionu. Tās nav laimīgas dienas. Es jau nedomāju tikai par šo vienu dienu, bet visu gadu kopumā, kurā ieguldīts tik daudz darba, kas tika aizsākts jau pagājušā gada beigās. Mums tika dotas iespējas, vairumu no tām izmantojām, reizēm varbūt arī nē. Galu galā nebijām pietiekoši labi."

Fetels pārtrauca pēcsacīkšu interviju, lai dotos pie Hamiltona un bez liekulības apsveiktu konkurentu ar uzvaru čempionātā.

"Visu sezonu viņš brauca ārkārtīgi labi," atzina Fetels. "Viņš no mums abiem bija labāks. Es viņam pateicu, ka šis tituls ir pelnīts un, lai viņš to izbauda. Pieci tituli - manuprāt, tas ir kaut kas neticams. Es apsveicu viņu un teicu, lai arī nākamgad viņš turpina cīnīties, bet es darīšu visu, lai cīnītos viņam pretī."

Mehiko trasē Fetels startēja ceturtais, bet pirmajā aplī atkrita uz piekto vietu, tomēr "Ferrari" izvēlējās atšķirīgu stratēģiju nekā sīvākie sāncenši, paturēja vācieti trasē ilgāk, kas atmaksājās.

"Sākumā mans ātrums bija sliktāks nekā citiem vadošajiem braucējiem," skaidro sportists. "Pēc pirmajiem apļiem mazliet atkāpos un gribēju boksos braukt vēlāk, kas lieliski nostrādāja. Tas deva priekšrocības starp pirmo un otro riepu maiņu. Biju pārsteigts, ka citi brauca boksos un zaudēja tik daudz laika. Man riepas problēmas nesagādāja, varbūt tāpēc, ka jau sākumā tās pietaupīju. Pēc tam mans temps bija ļoti labs un pirms otrās riepu maiņas pat biju nedaudz ātrāks par Maksu Verstapenu. Pēc tam man bija jātiek garām divām mašīnām, kas izdevās, bet Makss jau bija tālu priekšā."

"Ferrari" vēl ir izredzes uzvarēt Konstruktoru kausā, tomēr arī tur "Mercedes" šobrīd ir tālu priekšā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  +1 [+] [-]

, 2018-10-29 13:57, pirms 5 gadiem
Pats pie tā esi vainīgs

  +1 [+] [-]

, 2018-10-29 14:05, pirms 5 gadiem
Nebūtu idiotiski kļūdijies Vācijas GP, tad viss patreiz būtu daudz savādāk. Tagad pats var kost pirkstos, jo par kļūdām jāatbild katram pašam.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-29 14:10, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nebūtu idiotiski kļūdijies Vācijas GP, tad viss patreiz būtu daudz savādāk. Tagad pats var kost pirkstos, jo par kļūdām jāatbild katram pašam.
Ne tikai Vācijā. Monzā un Amerikā jau tieši tas pats. Bet tā jau taisnība ir, pats vien ir vainīgs, kā arī komandas stratēģijas lika kasīt galvu dažās sacīkstēs.

     [+] [-]

, 2018-10-29 14:50, pirms 5 gadiem
Briesmīgi bija skatīties uz Ferrari komandas un Fettela kļūdu jūru.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-29 15:48, pirms 5 gadiem
Hemty rakstīja: Ne tikai Vācijā. Monzā un Amerikā jau tieši tas pats. Bet tā jau taisnība ir, pats vien ir vainīgs, kā arī komandas stratēģijas lika kasīt galvu dažās sacīkstēs.
Vēl arī Francijā un Azerbaidžāna.