Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Nitišs izpelnās Kena Bloka uzaicinājumu uz "Gymkhana GRiD" finālposmu

Nitišs izpelnās Kena Bloka uzaicinājumu uz "Gymkhana GRiD" finālposmu
Kens Bloks
Foto: Monsterenergy.com

Reinis Nitišs piedalīsies Kena Bloka rīkoto auto sacensību Gymkhana GRiD finālposmā, kas no 30. oktobra līdz 1. novembrim norisināsies Madridē, Spānijā. Nitišam šīs būs pirmās šāda veida sacīkstes viņa karjerā, un tajās viņš startēs pilnpiedziņas automašīnu klasē.

Gymkhana GRiD piedalās Kena Bloka aicināti, pasaules atpazīstamību guvuši, drifta, rallija un rallijkrosa profesionāļi, kuri šajā šovā noskaidro Gymkhana GRiD Eiropas čempiona titula ieguvēju. Sacīkšu formāts paredz, ka dalībnieki, viens pret vienu, startē divās spoguļattēlā izveidotās trasēs, cenšoties apbraukt trasē izvietotos šķēršļus ātrāk par sāncensi. Jēkabpilietis Nitišs sacensību finālposmā startēs pilnpiedziņas automašīnu ieskaites klasē un brauks ar rallija komandas ASRT sagatavotu Mitsubishi Lancer Evolution X.

“Pasaules rallijkrosa čempionāta posmā Francijā man izdevās pārmīt dažus vārdus ar Kenu Bloku un sarunas laikā viņš ieminējās par iespēju man piedalīties šajās sacensībās. Šādu izdevību būt grēks laist garām, tāpēc man ir liels prieks, ka ir izdevies apvienot nepieciešamos resursus, kā arī izbrīvēt laiku starp komandas treniņiem, lai šonedēļ varētu doties uz Madridi un startēt Gymkhana GRiD – sacensībās, kādās man līdz šim nav bijusi izdevība gūt nozīmīgu pieredzi.

Jau vasarā veicu treniņus ar rallija auto, un arī komandai, kas man nodrošina sacensību automašīnu – ASRT - ir pieredze, kas gūta līdzīgās sacensībās Krievijā. Man nebūs daudz laika apgūt Evo vadāmību, tāpēc vēlreiz ar komandu pārrunāsim tehniskās nianses, lai treniņbraucieniem atvēlēto laiku spētu izmantot pēc iespējas produktīvāk.

Tieši šī pieredze, kad tik īsā laikā jāapgūst, kas pilnīgi jauns, būs man ļoti noderīga un varēšu to izmantot arī pasaules rallijkrosa čempionāta pēdējā posmā Argentīnā – arī tur man būs jāstartē pilnīgi jaunā trasē, un tieši spējai ātrāk par citiem apgūt trases elementus būs izšķiroša nozīme,” sacensību nozīmību novērtē Reinis Nitišs.
Reinis Nitišs sacensībās startēs ar latviešu komandas ASRT sagatavotu rallija automašīnu Mitsubishi Lancer Evolution X. “Man ir liels prieks, ka mazā Latvija ir spējusi tik tālu “izsisties”, un tādas pasaules mēroga zvaigznes kā Kens Bloks mūs aicina piedalīties savās sacensībās.

Par iespēju piedalīties Gymkhana GRiD uzzināju vien pirms dažām dienām, kad man piezvanīja sens paziņa un Reiņa tēvs Aigars Nitišs. Ilgi nedomājot, piekritu palīdzēt, jo apzinos, cik lielas pūles un kāds darba apjoms ir ieguldīts, lai Reinis varētu startēt pasaules rallijkrosa čempionātā. Tāpēc man ir liels gandarījums, ka arī ASRT komanda spēj sniegt atbalstu un palīdzēt Reinim izmantot visas iespējas, lai vēlreiz atgādinātu par sevi un Latviju. Ļoti ceru, ka mums kopīgiem spēkiem izdosies panākt, ka Latvijā plaša popularitāte būs ne tikai basketbolam un hokejam, bet arī autosportam,” patriotiski noskaņots ir ASRT komandas vadītājs Ainārs Igaveņš.

Gymkhana GRiD šova tiešraidi no Madrides sestdien, 1. novembrī, plkst. 13:00 varēs vērot Monster Energy Drink® | Home

2013. gada finālposma videoapskats šeit: youtu.be

Plašāka informācija par Gymkhana GRiD: Gymkhana Grid

Gymkhana GRiD norises grafiks

DienaLaiksNotikums
Ceturtdiena30. oktobris
18:00-19:30Treniņbraucieni
Piektdiena31. oktobris
13:30-14:45Treniņbraucieni
15:00-15:301. kvalifikācijas kārta
15:30-16:002. kvalifikācijas kārta
17:30-18:30Gymkhana GRiD Top16 braucieni
18:45-19:00Gymkhana GRiD Top16 finālbraucieni
Sestdiena1. novembris
11:00-13:30Treniņbraucieni
13:00Tiešraides sākums
14:30-15:00AWD klases Top4 izslēgšanas finālbraucieni
15:35-16:25RWD klases Top8 izslēgšanas finālbraucieni
16:55-18:10Supercar klases Top4 izslēgšanas finālbraucieni
18:15Apbalvošana

*visi laiki ir provizoriski un var mainīties.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts