Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Openkart" sacīkstēs atkal tiks izmantots jaunais, savdabīgais formāts

Juris Grīns
Juris Grīns

"Openkart" sacīkstēs atkal tiks izmantots jaunais, savdabīgais formāts
Foto: openkart.lv

Ceturtdien, 31.augustā notiks "Openkart" īres kartingu Attīstības līgas sestais posms. Augusta sākumā tika izmantots jauns, savdabīgs formāts, kas izrādījās visai aizraujošs dalībniekiem, tāpēc tas tiks atkārtots arī šajā reizē.

Formāts - piecu minūšu kvalifikācija, kam sekos 25 (!!!) minūtes gari finālbraucieni ar kartinga maiņu laikā no brauciena 10. līdz 15. minūtei. Iepriekšējās sacīkstēs veiksmīgi tika galā arī ar svaru piemērošanu, kas bija visai liels nezināmais pirms braucieniem - izplānotā sistēma strādāja perfekti. Toreiz uzvaru izcīnīja Harijs Cīrulis, kurš ne bez pūlēm pēc kartinga nomaiņas brauciena beigu daļā aiz sevis noturēja Elviju Švāģeri, bet trešais finišēja Jurijs Fedorenko.

Šajā sezonā Attīstības līgā vispirms "Ātruma cilts" kartinga hallē kausa izcīņas formāta sacīkstēs uzvarēja Artūrs Freimanis, marta beigās turpat RX tipa sacīkstēs - Kaspars Ritums, aprīlī Preses nama kartinga hallē uzvarēja Sandis Eislers, bet vasarā "333" izveidotajā trasē uz tirdzniecības centra "Spice" un pēc tam jau pašā sporta kompleksā "333" pirmo vietu guva Harijs Cīrulis.

Mērķis Attīstības līgas sacensībām ir ļaut braucējiem trenēties un apgūt dažādas iemaņas, bet rīkotājiem pamēģināt dažādus sacensību formāta risinājumus, padarīt "Openkart" sezonu daudzveidīgāku, noslīpēt atsevišķu sacensību elementus, kā arī testēt dažādus trašu konfigurāciju risinājumus un jaunas trases. Sacīkstēs līdz šim izmantoti dažādi formāti - iebraucienu sistēma cīnoties par vietām vai uz apļu laikiem, rallijkrosa formāts, kausa izcīņas formāts un tradicionālais "Openkart" čempionātā izmantotais formāts.

"Openkart" Attīstības līgas sacīkstes, kopš ieviešanas 2014. gadā, notiek ceturto sezonu. Pamatprincipi un koncepcija paliek nemainīga - Attīstības līga ir treniņsacīkstes braucējiem un smilškaste sacensību rīkotājiem, kur notestēt dažādas idejas. Kopumā ir notikusi 31 sacīkste, no tām deviņas "333" lielajā trasē, septiņas "Ātrums cilts" kartinga hallē un "333" jaunajā trasē, četras "Rullītī" un pa vienai "GoPlanet", Uzvaras parkā, Preses nama kartinga hallē un "333" Spices trasē. Kopējais dalībnieku skaits - 268. Visvairāk sacīkšu ir aizvadījis Vilnis Kepe - 15.

Interesanti, ka aizvadītajā 31 sacīkstē uzvarēt spējuši 23 dalībnieki - trīs reizes Ērnijs Bitenieks, pa divām Kristaps Grīnieks, Normunds Skreija, Jānis Čudovs, Artūrs Freimanis, Kaspars Ritums un Harijs Cīrulis, pārējie pa vienai. Uz pjedestāla viesojušies diezgan daudz braucēju - 53, bet visbiežāk Freimanis un Grīnieks - pa septiņām reizēm.

Izmantotie resursi:
Openkart - amatieru kartinga sacensības