Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Kartingists Zviedris neizmanto izdevību un zaudē izšķirošajā cīņa par titulu

Juris Grīns
Juris Grīns

Kartingists Zviedris neizmanto izdevību un zaudē izšķirošajā cīņa par titulu
Valters Zviedris
Autors: Olga Vovtsok

Kandavas kartodromā norisinājušās mūsu reģiona nozīmīgākās sacensības kartingā: “Rotax Nordic Challenge” četru posmu seriāla ceturtais, noslēdzošais posms. Uz tām bija ieradušies gandrīz simts dalībnieki no Baltijas, Skandināvijas, Baltkrievijas, Krievijas, Polijas un Ungārijas. Jūrmalas kartingists Valters Zviedris četru sacensību kopvērtējumā, 15 sportristu konkurencē izcīnīja augsto 2. vietu klasē “Rotax Max Senior”.

Valters Zviedris, tikai pirmo gadu startē pieaugušo konkurencē, un uz šo noslēdzošo posmu ieradās kā seriāla līderis savā “RM Senior” klasē, jo bija svinējis uzvaru pirmajā posmā Ropažos, “333 trasē”, 2.vietu otrajā posmā Lietuvā un 3.vietu trešajā posmā Polijā. Diemžēl sacīkstes Kandavā neizdevās tik labas, kā cerēts. Rīta treniņā Valters bija pārliecinoši ātrāks par visiem konkurentiem. Arī priekšfināla brauciens tika noslēgts cerīgā trešjā vietā. Diemžēl komandai neizdevās atrast veiksmīgus tehnikas regulējumus mainīgajiem laika apstākļiem un Valtera kartam šoreiz trūka ātrums izejās no pagriezieniem gan Fināla gan Superfināla braucienos, kurus viņš noslēdza ceturtajā vietā. Uzvaru Kandavas posmā un arī kopvērtējumā līdz ar to svinēja pieredzējušais Igaunijas sportists Kairo Kivi. Otrajā vietā posmā un trešajā vietā kopvērtējumā palika vēl viens igaunis Ragnars Veerus.

Kopvērtējuma rezultāti šeit: rotax.ee

Otrs “Jūrmala/Papa’s sacīkšu komanda” sportists Ernests Veismanis, kurš startēja ātrākajā DD2 klasē sacīkšu laikā piedzīvoja vairākas sadursmes kuru dēļ Kandavas posmu noslēdza 9. vietā un seriāla kopvērtējumā ierindojās 5.vietā 24 sportistu konkurencē, ko var uzskatīt par diezgan labu sasniegumu, jo seriālā piedalījās vairāki pasaules līmeņa braucēji, kuri guvuši panākumus dažādās starptautiskās sacīkstēs.

Rezultāti šeit: rotax.ee

Pēc šīm sacīkstēm ir palicis neliels sarūgtinājums, jo Valtera uzvara kopvērtējumā bija tik tuvu un arī Ernests bija tuvu iespējai kāpt uz goda pjedestāla, bet tā ir motoru sporta specifika, ka rezultāts nereti ir atkarīgs ne tikai no sportista meistarības, bet arī no sacīkšu tehnikas un mehāniķu spējas to pielāgot konkrētai trasei. Jaunieši nenokar degunu un ir apņēmības pilni cīnīties par uzvaru Latvijas Čempionāta ieskaitē, kura viņiem var nodrošināt ceļa zīmi uz “Rotax World Grand Finals” sacīkstēm, kuras novembrī norisināsies Portimao pilsētā Portugālē. Uz tām ieradīsies nacionālo un reģionālo čempionātu uzvarētāji no vairāk nekā 60 valstīm. Valters un Ernests centīsies godam pārtāvēt Latviju un arī Jūrmalas pilsētu šajā svarīgajā, globālā mēroga motoru sporta pasākumā.

Informācija: Rotax Kart - Information Grand Finals 2017

Nākamās sacīkstes komandai paredzētas ar “Legend Cars” automašīnām 02. Septembrī, Somijā, “Ahvenisto Motor Speedway” trasē, kur norisināsies Ziemeļeiropas Zonas (NEZ) autošosejas un Latvijas Čempionāta autošosejā noslēdzošie posmi.

Valters un Ernests saka lielu paldies Jūrmalas Pilsētas Domei par atbalstu sacensību dalības maksu segšanai, kā arī Jūrmalas valsts ģimnāzijai, kurā viņi abi mācās. Arī šī gada 1. septembri puiši sagaidīs sacīkšu trasē, bet jau pirmdien, 4. septembrī viņi būs atpakaļ skolā.

Informāciju sagatavoja:
Aigars Zviedris,
Jūrmala/ Papa’s RT pārtsāvis