Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

"Lokomotīvei" Staļingradas kauja ar "Start"

"Lokomotīvei" Staļingradas kauja ar "Start"
Maksimam Bogdanovam ir par ko padomāt
Foto: Jevgēņijs Jaņens, Sportacentrs.com

Šodien plkst. 17:00 Daugavpils "Lokomotīve" aizvadīs trešo Polijas 1. spīdveja līgas finālčetrinieka sacīksti, izbraukumā tiekoties ar Gņežno "Start". Netikšana pie vismaz punkta praktiski laupīs izredzes uz tikšanu Polijas Ekstralīgā.

Visas Polijas uzmanība pievērsta "Loko" un "Start" cīņai

Pamatīgas izmaiņas Polijas spīdveja līgu kalendāros ieviesušas Horvātijas pilsētā Goričanā vakar notikušās lietavas, jo tieši šī iemesla dēļ paredzētais "Grand Prix" seriāla posms ticis parcelts uz šodienu, kā rezultātā praktiski visas Polijas Ekstralīgas, 1. līgas, kā arī 2. līgas sacīkstes tikušas pārceltas uz vēlāku laiku, taču starp tām nav Gņežno "Start" un "Lokomotīves" dueļa, jo šajās vienībās nav neviena "Grand Prix" seriāla dalībnieka. Tā nu sanācis, ka "Loko" - "Start" cīņa būs tikai viena no divām šodien notiekošajām Polijas līgas sacīkstēm, tādējādi tai tiks pievērsta pastiprināta uzmanība.

"Lokomotīvei" smaga situācija

Vēl nedēļu iepriekš par izredzēm tikt vismaz līdz otrajai vietai, kas garantētu iespēju cīnīties par iekļūšanu Ekstralīgā, runājām ļoti pozitīvā tonī, taču tagad viss ir mainījies, diemžēl, ne uz labo pusi. Savā trekā pirmo reizi pēdējā gada laikā netikām pie uzvaras, knapi izraujot neizšķirtu pret Žešuvas "Marma". Četras kārtas pirms sacensību noslēguma no jau pieminētās "Marmas" atpaliekam divus punktus, taču panākt šo komandu vairs nebūs reāli. To paveikt varēs tikai, ja pretinieku nometnē notiks kaut kas līdzīgs gripas epidēmijai, kas novārdzinās pretinieku sastāvu (raksta noslēgumā tabulas veidā tiek sīkāk paskaidrots, kāpēc vairs nevaram panākt "Marmu").

Ja "Marmu" panākt izredžu praktiski nav, Gdaņskas "Lotos", kas atrodas trīs punktus priekšā Latvijas komandai, ir gards kumosiņš Daugavpils klubam. Atgūt trīs punktus varam pavisam vienkārši - jāuzvar savā trekā šis pretinieks ar piecu punktu pārsvaru. Tas ļaus izlīdzināt situāciju turnīra tabulā, bet te parādās viens BET. Šim pretiniekam ir parocīgāks nākamo sacīkšu kalendārs - savā trekā ir reāli paņemt punktus pret "Start" un "Marma", bet mums otrais variants atkrīt, un paliek tikai iespēja paņemt punktus savā trekā pret "Start". Ja patiešām izdosies uzvarēt savā trekā "Lotos" un "Start", bet gdaņskieši savā trekā pieveiks "Marmu" un "Start", un abas komandas viesos pie punktiem netiks, "Lotos" iegūs viena punkta pārsvaru pār mūsu "Lokomotīvi". Lai jau tagad izslēgtu šo "Lotos" viena punkta handikapu, šovakar pret "Start" viesos jāpaņem vismaz neizšķirts!

"Start" ir ņemams pretinieks

Finālčetrinieka cīņas mūsu komandai ir iesākušās neveiksmīgi, tādēļ pienācis laiks situāciju labot, un radīt lūzuma punktu Polijas 1. spīdveja līgas vadošo komandu karā (no tā arī radies salīdzinājums ar Staļingradas kauju virsrakstā). Vēl jau pastāv arī variants, ka pat zaudējuma gadījumā izredzes tikt labāko divu komandu pulkā saglabāsies, bet tad būs jācer uz pretinieku neveiksmēm.

Gņežno "Start" Latvijas spīdveja līdzjutējiem ir labi pazīstams pretinieks. Komandu ceļi pirmo reizi krustojās tālajā 2005. gadā, kad "Loko" debitēja Polijas 2. spīdveja līgā. Pirms pieciem gadiem tika zaudēts gan savā, gan arī pretinieku trekā. Pagājušajā gadā savā trekā izdevās uzvarēt abas reizes, bet viesos tika piedzīvoti zaudējumi. Arī šogad situācija bijusi līdzīga - uzvara mājās un zaudējums viesos. 18. jūlijā viesos piekāpāmies ar šosezon tik ierasto 41:49, kaut arī vēl pēc sešiem braucieniem rezultāts bija 18:18. Tad ļoti vāji mūsu komandas rindās nobrauca Kjasts Puodžuks, kuram tikai viens punkts. Arī Vadims Tarasenko atveda vien divus. Savā līmenī nobrauca Grigorijs (11) un Artjoms (12) Lagutas, kā arī Maksims Bogdanovs (9). Ar vērtīgiem punktiem piepalīdzēja arī Romāns Považnijs (6). Visi šie seši augstākminētie braucēji pārstāvēs "Lokomotīvi" arī šodien, bet septītā braucēja vietu, aizvietojot Vjačeslavu Girucki, ieņems Leonīds Paura. Giruckis pēdējā izbraukumā Gņežno palika bez punktiem, tā ka liels zaudējums tas nebūs.

Mājinieku rindās, kā allaž, galvenie vilcējspēki būs Kšištofs un Miroslavs Jabloņski kopā ar Peteru Ljungu. Ierasti spēcīgs bijis arī Mihals Ščepaņjaks, bet viņš šodien uz starta varētu arī nedoties, jo guvis savainojumu. Ščepaņjaka iztrūkums par sacīkstes favorīti padarītu "Lokomotīvi", tomēr varbūtība, ka Ščepaņjaks nestartēs ir neliela. Ja par Ščepaņjaku skaidrības nav, zināms, ka uz starta nestāsies Matejs Ferjans, kas mājiniekiem būs liels zaudējums. Savu artavu komandas panākumos varētu dot arī Adrians Gomuļskis pārī ar Kacperu Gomuļski, bet cits jauniņais, Oskars Fajfers, būs tikai objekts, nevis sacīkstes subjekts.

Pretinieku rindās nebūs viena no labākajiem šīs komandas braucējiem Mateja Ferjana, bet "Loko" varētu sūdzēties par lielo sacīkšu slodzi pēdējās dienās - Romāns Považnijs piektdienas vakarā uzvarēja Eiropas čempionāta otrajā pusfinālā, bet Puodžuks un Paura vakar vakarā startēja Eiropas čempionāta trešajā pusfinālā, kurā Puodžuks nodrošināja ceļazīmi uz finālu.

Lai nu kā, Polijā par "Lokomotīves" izslēgšanu no cīņas par Ekstralīgu runā daudz, un šajā valstī cer, ka tas notiks jau šodien. Daugavpiliešu uzdevums ir to nepieļaut. Kā māca vēsture, vācieši, iebrūkot Staļingradā, cerēja sakaut Krievijas armijas pretestību uz visiem laikiem, taču tas neizdevās. Mēs cerēsim, ka "Lokomotīves" iebrukums Gņežno būs pārdomātāks un ar pozitīvāku iznākumu. Sacīkstes sākums plkst. 17:00, un sekot līdzi mačam teksta tiešraidē varēsiet šeit: Relacja live z meczu Start Gniezno - Lokomotiv...

Otra finālčetrinieka cīņa starp Gdaņskas "Lotos" un Žešuvas "Marma" pārcelta uz citu dienu jau iepriekšpieminētā "Grand Prix" posma pārcelšanas dēļ.

Komandu sastāvi

StartValstsLokomotīveValsts
Peters LjungsZviedrijaGrigorijs LagutaLatvija
Miroslavs JabloņskisPolijaVadims TarasenkoKrievija
Kšištofs JabloņskisPolijaRomāns PovažnijsKrievija
Adrians GomuļskisPolijaLeonīds PauraLatvija
Mihals ŠčepaņjaksPolijaKjasts PuodžuksLatvija
Kacpers GomuļskisPolijaMaksims BogdanovsLatvija
Oskars FajfersPolijaArtjoms LagutaKrievija

Polijas 1. spīdveja. Cīņa par 1.-4. vietu

VKomandaSacīkstesP
1.Lotos812
2.Marma811
3.Lokomotīve89
4.Start86

Lokomotīves nākamo sacīkšu kalendārs

DatumsSacīkstes
29.08.Start - Lokomotīve
5.09.Lokomotīve - Start
19.09.Lokomotīve - Lotos
26.09.Marma - Lokomotīve

Komandu potenciāli iegūstamie punkti

KomandaLokomotīveMarmaLotosStartSummaIespējamais kopvērtējums
LokomotīveX033615
Marma3X31718
Lotos02X2416
Start221X511

Šajā tabulā attēloti punkti, kurus vajadzētu iegūt komandām atlikušajās sacīkstēs. Ja viss notiks, kā šajā tabulā attēlots, "Loko" pietrūks viena punkta līdz otrajai vietai, tas nozīmē, ka tas jāiegūst viesos pret "Marmu" vai arī pret "Start. Ja tas neizdosies, atliks cerēt uz "Lotos" neveiksmēm savā trekā pret "Marmu" vai "Start" (pie neveiksmēm pieskaitām arī neizšķirtu).

Izmantotie resursi:
SC "LOKOMOTIV"
:: НОВОСТИ

SportoweFakty.pl


, 2010-08-29 13:32, pirms 14 gadiem
Nauri,varbūt zini kautkur moš poļu saitos būs video translācija???
, 2010-08-29 13:34, pirms 14 gadiem
Kaspars1984 rakstīja: Nauri,varbūt zini kautkur moš poļu saitos būs video translācija???
nē, biju meklējis, bet vismaz līdz šim nebiju atradis
, 2010-08-29 15:48, pirms 14 gadiem
uz bildes ir nevis Jevgenijs Petuhovs bet gan Jevgenijs Rudaans
, 2010-08-29 17:38, pirms 14 gadiem
, 2010-08-29 18:10, pirms 14 gadiem
labi, pagaidām ļoti labi
, 2010-08-29 18:20, pirms 14 gadiem
Nauris Mackevičs rakstīja: labi, pagaidām ļoti labi
Nu parak labi nau ,bet nu ceribas uz uzvaru jau ir ir !!!!
, 2010-08-29 18:24, pirms 14 gadiem
Nu vot blj.......c 39:39
, 2010-08-29 18:41, pirms 14 gadiem
Nu un kas tagad buss ko ??? 45:45
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
4

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.