Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latviešiem panākumi Baltijas rallijkrosa posmā Vilkičos

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latviešiem panākumi Baltijas rallijkrosa posmā Vilkičos
Foto: autocross.lv

Vairāki Latvijas sportisti guva pjedestāla pozīcijas Baltijas rallijkrosa kausa trešajā posmā Lietuvā, Vilkiču trasē. Juris Spīķis posmu pirms seriāla beigām nodrošinājis uzvaru Super 1600 klases kopvērtējumā.

Apvienojot Baltijas kausa posmu ar Polijas un Lietuvas čempionāta sacensībām, Vilkičos izveidojās reģionam izcils sastāvs visās klasēs. Arī pašu Baltijas kausu var uzskatīt par veiksmes stāstu, jo uz posmiem cītīgi dodas gana kuplas visu iesaistīto valstu komandas. Vēsturiski šī bija problēma, jo iepriekšējos Baltijas seriālu mēģinājumos latvieši bija gatavi cīņai jebkurā kaimiņvalstī, savukārt ziemeļnieki nebrauca pie dienvidniekiem un ar retiem izņēmumiem arī lietuvieši nestartēja Igaunijas sacensībās, ja tādas vispār Baltijas kontekstā bija. Šogad viss ir patīkami citādi.

Super 1600 klasē no mūsējiem pirmajā pusfinālā trijniekā iekļuva Juris Spīķis un Krists Valters, kā arī lietuvietis Roks Jakubausks. Otrā pusfinālā vietu finālā nodrošināja vēl divi latvieši – Edijs Ošs un Andis Ūtēns, kā arī igaunis Martins Juga. Ūtēnam šis bija labs panākums pēc sestdien kvalifikācijā piedzīvotā kūleņa. Savā pusfinālā piekto vietu guva Jānis Lideris, finālam nekvalificējoties.

Finālā Spīķis un Ošs bija pārliecinoši ātrāki par sekotājiem – Jurim uzvara, Edijam otrā vieta. Spīķim ar šo rezultātu pietika, lai posmu pirms seriāla beigām kļūtu par Baltijas kausa ieguvēju. Trešo vietu guva Jakubausks, bet aiz viņa Ūtēns un Valters.

Vienīgais Latvijas pārstāvis Supercar klasē Jānis Veģeris droši uzvarēja savā pusfinālā, bet finālā sasniedza atzīstamu trešo vietu, priekšā palaižot vienīgi Eiropas rallijkrosa Supercar čempionātā startējošo Pauļu Pleskovu un poli Dariušu Topoļevski.

Touringcar klasē pirmajā pusfinālā Jānis Ikers finišēja trešais, tiekot finālā. Ar viņu kopā uz finālu devās arī igaunis Andruss Karu un lietuvietis Andrjus Kubiļus. Otrajā pusfinālā Kristaps Grunte pārliecinoši uzvarēja, kopā ar viņu uz finālu devās arī dēls un tēvs Luks un Mindaugs Sidabri.

Finālā Karu apspēlēja visus sekotājus, gūstot uzvaru. Gruntem otrā vieta, bet Kubiļus trešais. Jānim Ikeram ceturtā pozīcija.

Jānim, toties, izcils panākums Polijas čempionāta ieskaitē, kur SN-2000 klasē sasniegta uzvara, savukārt Viktors Ellers izcīnīja trešo vietu. Uldis Valters izstājās sava pusfināla pirmajā aplī. Abi bija ātrākie arī kopīgi aizvadītajā pusfinālā. Krists Valters Polijas SN-1600 klasē problēmu dēļ palika ceturtajā vietā.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv