Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Krūzmanis Lietuvā triumfē atgriešanās sacensībās

Ints Megnis
Ints Megnis

Krūzmanis Lietuvā triumfē atgriešanās sacensībās
Ģirts Krūzmanis. Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē Lietuvā, "Nemuno žiedas" trasē Kačerginas pilsētā, norisinājās pirmais Baltijas un Latvijas autošosejas čempionāta posms. Mūsu valsts sportisti svinēja uzvaras vairākās klasēs.

Ārkārtējās situācijas dēļ autošosejas sezona iesākās krietni vēlāk nekā ierasts, tomēr tas nebija šķērslis, lai pirmais posms pulcētu 60 dalībniekus, par galveno notikumu kļūstot "Sports Racing Technologies” komandas vadītāja Ģirta Krūzmaņa atgriešanās pie stūres pēc vairāku gadu pārtraukuma. Ātrajā un izaicinājumiem bagātajā trasē vairākkārtējais Latvijas un Baltijas čempions autošosejā nodemonstrēja, ka joprojām ir lieliskā formā, izcīnot uzvaru BTC1 klasē, kurā brauc automašīnas ar dzinēju tilpumu līdz 1600ccm. Tāpat viņš spēja uzrādīt labu sniegumu arī
salīdzinājumā ar ātrākajām BTC2 klases automašīnām.

Jaunizveidotajā budžeta monoklasē BMW 325 CUP lietuviešu sportisti savā mājas trasē bija ļoti ātri, tomēr Matīss Mežaks atrada veidu, kā izcīnīt otro vietu klasē, piekāpjoties tikai vienam no titulētākajiem lietuviešu pilotiem Ramūnam Čapkauskam. Piektā vieta posmā autošosejas debitantam Andrim Čatam. Jau pieminētajā BTC2 klasē uzvaru svinēja lietuvietis Juliuss Skirmants, kamēr vienīgajam Latvijas pārstāvim Atim Veismanim bija piektā vieta. BTC3 klasē pārliecinošu uzvaru svinēja lietuviešu braucējs Aurims Mištauts.

Latviešu komanda "Rexona Men" ar pilotiem Jāni Vanku un Mareku Matvejevu, pateicoties profesionālai pieejai sacensībām un lieliskam tempam trasē, ieguva trešo vietu "Nankang Endurance Academy" divu stundu izturības sacensībās. "Volga" klasē Latvijas čempionāta ieskaitē ātrākais pilots sarežģītajā Lietuvas trasē izrādījās Jānis Grope, bet VAZ klasē uzvaru svinēja Harijs Ulpe.

Otrais Baltijas autošosejas čempionāta posms norisināsies 26. jūlijā Biķernieku trasē, kur pulcēsies arī ātrākie GT klases sportisti no Baltijas valstīm un Somijas. Bet BMW 325 CUP klasē uz starta būs redzami jau 15 dalībnieki.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Straupe