Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Steinerts: "Ņemot vērā lielo konkurenci, finišēt Top 10 būtu labi"

Juris Grīns
Juris Grīns

Steinerts: "Ņemot vērā lielo konkurenci, finišēt Top 10 būtu labi"
Foto: Raimonds Volonts

Šajā nedēļas nogalē, 1. un 2. jūlijā, Pērnavas auto24ring trasē norisināsies otrais Ziemeļeiropas zonas (NEZ) čempionāta posms autošosejā. Legend Cars klasē šogad plaši pārstāvēta arī Latvija – astoņi braucēji gatavi cīņai ar Ziemeļeiropas ātrākajiem sportistiem.

Pirmais NEZ posms aprīļa beigās norisinājas Rīgā, Biķernieku trasē, kur pārāki izrādījās Somijas sportisti. Augstāko vietu – astoto - no Latviešu sportistiem pēc pirmā posma ieņem titulētais kartinga braucējs Mārtiņš Steinerts, kuram seko Uldis Timaks.

Ja Latvijas NEZ posmā uz starta stājās 23 Legend Cars automašīnas, tad Pērnavā dalībnieku skaits sasniedzis jau 33 sportistus. Bez sezonas līderiem no Somijas un Zvdierijas, dalībnieku vidū ir arī astoņi sportisti no Latvijas. Kopā ar M.Steinertu un U.Timaku uz starta stāsies arī Jānis Horeliks, Henrijs Grūbe, Valters Zviedris, Ernests Veismanis, Zigmārs Lapa. Debiju Pērnavā Legend Cars sacīkstēs piedzīvos Kumho Tyre Challenge Nacionālās klases braucējs Garijs Rožkalns.

“Lai parādītu labu sniegumu Legend Cars sacīkstēs, daudz jāstrādā ar tehniskajiem regulējumiem. Pēc Biķerniekiem biju sacīkstēs Botniaring trasē Somijā, kur izcīnīju otro vietu Semi-Pro klasē. Tagad esam jau Pērnavā un tūliņ sāksies teniņbraucieni, ceru, ka atradīsim pareizos regulējumus un spēšu sasniegt tādu pat ātrumu kā Biķerniekos. Ņemot vērā lielo konkurenci, finišēt Top 10 būtu labi,” pastastīja Mārtiņš Steinerts.

Legend Cars Pērnavas trasē aizvadīs divus sacensību braucienus sestdien, 1. jūlijā, plkst. 14:05 un 18.00. Sacensības varēs vērot arī tiešraidē Baltijas autošosejas čempionāta mājaslapā: BaTCC

Plašāka informācija par pasākumu: Suur Võidusõit 2017

Informāciju sagatavoja:
Evita Tīdmane