Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Brāļi Buši atkal tiek pie dubultuzvaras

Juris Miņins
Juris Miņins

Brāļi Buši atkal tiek pie dubultuzvaras
Kails Bušs
Foto: AP/Scanpix

Ar brāļu, Kaila un Kurta Bušu, dubultuzvaru noslēdzās kārtējais NASCAR "Sprint Cup" posms, kurš šoreiz norisinājās leģendārajā Sonomas trasē, Kalifornijas štatā.

Lai arī NASCAR čempionāts pārsvarā notiek lielajos ovālos, t.i., trasēs, kurās ir tikai kreisie pagriezieni, kalendārā ik gadu ir pāris posmi, kuros piloti dodas Eiropas autosporta līdzjutējiem saprotamākās trasēs un viena no tām ir tieši Sonomas trase, kas atrodas blakus Kalifornijas vīnogu laukiem.

Par šo sacensību uzvarētāju kļuva Kails Bušs, kurš pirms starta trasē bija aizvadījis vien pāris treniņus, turklāt, atgādināsim, ka pilots pašlaik tikai atkopjas no kājas operācijas. Kailam šī bija pirmā uzvara pēdējo 35 "Sprint Cup" sacensību laikā (zemākajās sērijās viņš jau bija paspējis uzvarēt). Tāpat jāpiebilst, ka šī bija Buša 30. uzvara karjerā, kas viņu padara par trešo jaunāko "Sprint Cup" braucēju, kurš ir sasniedzis šo atzīmi.

Otrajā vietā Sonomas sacīkstēs ieņēma Kaila brālis, Kurts, kurš bija uzvarējis iepriekšējā posmā. Interesanti, ka brāļiem šī ir pirmā dubultuzvara "Sprint Cup" seriālā. Pirms divām nedēļām viņi gan uzvarēja katrs savā klasē, jo Kails triumfēja "Xfinity Series" posmā.

Trijnieku noslēdza Klints Bovjers, bet Džefs Gordons, kurš aizvada savu pēdējo sezonu NASCAR rīkotajās sacensībās un ir viens no veiksmīgākajiem pilotiem kā visā seriālā, tā konkrēti Sonomas trasē (5 uzvaras un virkne ar citiem rekordiem), palika 16. vietā.

Pēc 16 posmiem NASCAR "Sprint Cup" kopvērtējumā līderpozīcijās atrodas Kevins Harviks, kurš ir izcīnījis 616 punktus, viņam seko Martins Truekss juniors, kurš atpaliek par 53 punktiem un Džoijs Logano, kurš ir četrus punktus aiz Trueksa. Jāpiebilst, ka pēc šī posma par vienu pozīciju kopvērtējumā ir pakāpies Džimijs Džonsons, kurš nu jau ir ceturtais, bet Deils Ernhards juniors, attiecīgi, nu jau ir piektais.

Izmantotie resursi:
NASCAR Drivers, Standings & News : NASCAR...
ESPN: The Worldwide Leader in Sports