Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Vecpils autotrase debitēs Latvijas čempionātā, iespējamas spēku samēru izmaiņas

Vecpils autotrase debitēs Latvijas čempionātā, iespējamas spēku samēru izmaiņas
Juris Spīķis
Foto: LAF Preses dienests

Sestdien 11:30 Vecpils autotrasē notiks Latvijas autokrosa trešais posms, kas būs arī Baltijas kausa otrā sacīkste Buggy 1600 klasei. Latvijas čempionāta cīņa ir intriģējoša, savukārt sportistu nonākšana trasē, kurā čempionāts vēl nekad nav noticis, var samainīt spēku samērus.

Vecpils autotrasi 2011. gadā izveidoja folkreisa braucējs Kaspars Džeriņš ar ģimeni un entuziastu komandu. Divu gadu laikā trasē aizvadītas sešas folkreisa cīņas, gan ziemā, gan vasarā. Šo sacīkšu laikā trase nemitīgi progresēja, un jau ziemā LAF Krosa komisija to iekļāva Latvijas autokrosa čempionāta kalendārā. Pirms divām nedēļām tika aizvadīta pārbaudes sacīkste folkreisa ietvaros un šobrīd ir pārliecība, ka Vecpils posmam jāizdodas. Vecpils autotrase atrodas Rīgas – Liepājas šosejas 162. kilometrā.

Trase ir ļoti specifiska, jo ir gan ātri, gan lēni līkumi, gan tramplīns, gan negatīva profila pagriezieni – gandrīz visi iespējamie meistarību prasošie elementi. Tā kā trasi pārzina neliela daļa krosa braucēju, kuri izmantoja iespēju trenēties pārbaudes sacīkstēs, vairumam dalībnieku paies laiks, lai pie apļa pierastu un to iepazītu.
Latvijas čempionāta 1600 klasē pēc uzvarām pirmajos divos posmos pārliecinošs līderis ir Reinis Lilienšteins. Tomēr, ja salacgrīvieša uzvara pirmajā posmā Smiltenē bija pārliecinoša, tad otrajā sacīkstē Brenguļos viņu apdraudēja Ritvars Zobens un Andis Kļava. Šie, kā arī Kaspars Silenieks, kurš ar trasi jau ir pazīstams, noteikti centīsies apturēt Reiņa uzvaru sēriju.

2000 Super klasē gaidāms čempionāta debitanta un kopvērtējuma līdera Jāņa Miščenko duelis ar vēl vienu debitantu Juri Spīķi, kurš kopvērtējumā ir otrais. Abi tikās Vecpilī pirms divām nedēļām, kad pārāks izrādījās Juris. Tomēr spēku samērs klasē ir neprognozējams, jo uz starta pulcēsies 11 dalībnieku liels sastāvs, kas kvalifikācijas braucienus un finālu padarīs sarežģītu. Trasē pieci sportisti, kuriem šī būs pirmā čempionāta sacīkste – Andis Ūtēns, Lauris Roberts, Oskars Troika, Sandis Indriksons, kā arī igaunis Joseps Narusks.

Open klasē startam gatava atraktīvā trijotne – Ints Jeršovs, Raimonds Jerāns un Jānis Kozlovskis. Šī ir svarīga sacīkste Kozlovskim, jo viņš vairs nedrīkst atļauties zaudēt punktus līderiem, ja sezonas otrajā pusē viņš plāno turpināt cīņu par Latvijas čempiona titulu. Savukārt būs interesanti pavērot Jeršova spēku samēru pret krosa veterāniem, visiem tiekoties nepazīstamā trasē!

B600 bagiju klase aizvadīs Latvijas čempionāta otro sacīksti. Pirmajā posmā piepildījās prognozes, ka favorīti būs Jānis Baumanis un Kaspars Bumbiers. Iespējams, svešā trase var izcelt vēl kādu speciālistu!
Ar čempionātu kopā ceļojošā VAZ Klasika kausa izcīņas klase arī Kurzemes sacīkstē iepriecinās ar lielisku dalībnieku sastāvu. Arī šajā klasē galveno intrigu var sarūpēt tieši trase – vai krosa veterāns un citu trašu pazinējs Imants Kolomenskis arī jaunajā cīņu vietā būs ātrāks par konkurentiem? Viņu apturēt mēģinās Jānis Rakuzovs, Kristaps Maševskis, Edijs Zimza un citi.

Latvijas čempionāta otro posmu aizvadīs arī smago automašīnu D12 klases dalībnieki. Pirmajā posmā, kamēr latvieši spēkojās savā starpā, uzvaru guva igaunis Tāvi Pindiss, kurš dosies arī uz Vecpils trasi. Viņš favorīta lomā, savukārt Pindisu centīsies apturēt Bruno Leimanis un Aldis Grantiņš.

Kopā ar Latvijas čempionāta cīņām sacīksti aizvadīs arī Baltijas Buggy 1600 klases braucēji. Būs atraktīva cīņa, jo uz starta dosies pirmā posma uzvarētājs Dāvis Aupe, labākais Lietuvas bagiju braucējs Vitauts Kurs un igaunis Kristjans Rajamē, kurš Eiropas čempionāta posmā Mūsā visai pārliecinoši brauca pa priekšu Aupem!

Informāciju sagatavoja
Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs


Foto: Fantic Racing

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.