Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvijas autokrosa un rallijkrosa braucēji startēs Eiropas čempionātos

Andrejs Siliņš

Latvijas autokrosa un rallijkrosa braucēji startēs Eiropas čempionātos
Reinis Nitišs

Nedēļas nogalē starptautiskās sacīkstēs startēs startēs seši Latvijas krosa braucēji. Eiropas autokrosa čempionāta piektajā posmā Čehijā, Novapakas trasē cīnīsies brāļi Juris un Andris Kuļikovski, kā arī Māris Līcis un Jānis Boks. Savukārt Zviedrijā, Hēljesas trasē notiks Eiropas rallijkrosa čempionāta sestais posms, kurā startēs jēkabpilieši Reinis Safonovs un Reinis Nitišs, kuram šī būs debija Eiropā.

Novapakā četri latvieši

Uz Čehijas sacīksti devušies četri Latvijas autokrosa braucēji. Buggy 1600 klasē startēs Andris Kuļikovskis un Māris Līcis, savukārt SuperBuggy cīņās dosies Juris Kuļikovskis un Jānis Boks, kuram šī būs otrā Eiropas čempionāta sacīkste pēc piektās vietas Mūsas posmā. Diemžēl uz Novapaku netiek Buggy 1600 klases braucējs Ervins Grencis, kurš iepriekšējā posmā Vācijā piedzīvoja motora defektu, kas nedēļas laikā šoreiz nebija risināms jautājums.

Hēljesā divi Reiņi

Pēc deviņu mēnešu pārtraukuma Eiropas rallijkrosa čempionātā atgriezīsies Reinis Safonovs, savukārt pirmo reizi Super 1600 klasē būs uzreiz divi Latvijas sportisti – debijas sacīksti Eiropā piedzīvos Reinis Nitišs. Šī būs tikai otrā reize, kad abi tiksies kopīgā sacīkstē. Iepriekšējā savstarpējā cīņa notika maija vidū NEZ posmā Norvēģijā, kas noslēdzās ar Nitiša uzvaru un Safonova ceturto vietu.

Safonovs pirms sacīkstes atzīmē, ka Norvēģijā tika aizvadīta gada pirmā sacīkste, kas nedēļas nogales garumā sarūpēja vairākas tehniskas problēmas. Tāpēc uz Eiropas čempionāta posmu Reinis dodas ar optimismu. Safonovam ir pieredze Eiropas čempionātā – viņš aizvadījis sešus EČ posmus. Augstākais rezultāts – astotā vieta pērn Polijas posmā.

Otrs Reinis – Nitišs – pērn debitēja rallijkrosā, kļūstot par Igaunijas čempionu un Latvijas kausa ieguvēju divu litru klasē. Savukārt šogad sportists pārsēdies vēl jaudīgākā tehnikā un atrodas kopvērtējuma līderpozīcijā NEZ 1600 klasē. Jaunā tehnika iegādāta ar mērķi iekļauties Eiropas Super 1600 klasē un nedēļas nogalē sportists aizvadīs savu pirmo Eiropas čempionāta cīņu.

Informāciju sagatavoja
Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs

     [+] [-]

, 2012-06-29 23:21, pirms 12 gadiem
''Mūsai'' vajadzētu kandidēt uz EČ rallijkrosa posma rīkošanu, jo šajā disciplīnā startē mūsu sportisti, un pati sacīkste ir dinamiska un aizraujoša, kas piesaista gan krosa, gan rallija fanus.