Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Ivars Vallers: "Komandas biedrs Spā trasē avarēja pie ātruma 200 km/h"

Juris Grīns
Juris Grīns

Ivars Vallers: "Komandas biedrs Spā trasē avarēja pie ātruma 200 km/h"
Ivars Vallers. Foto: Facebook.com/LVRACINGTCR

Latviešu autosportists Ivars Vallers aizvadījis "24H Series" sezonas otro posmu, kas norisinājās Beļģijā, leģendārajā Spā-Frankošamps trasē. Lai gan pirmajā sacensību dienā viens no komandas biedriem piedzīvoja avāriju, sacīkstes izdevās pabeigt. Sportists arī atklāj savus nākotnes plānus.

Pirms kāda laika Vallers jau piedalījās čempionāta posmā Itālijā, Mudžello, bet pagājušās nedēļas nogalē izgāja uz starta Spā-Frankošamps trasē, kur arī sacensības notika 12 stundas, kas bija sadalītas divās daļās. Šoreiz viņš pārstāvēja spāņu komandu "PCR Sports" un brauca ar TCR klases "Seat Cupra".

Ivars Vallers:

"Iespaidi par trasi, tās konfigurāciju, reljefu un attīstīto ātrumu ir fantastiski. Ļoti izbaudīju braukšanu, mans temps bija labs, braucu stabili. Es teiktu, ka šī bija viena no manām stabilākajām izturības sacensībām līdz šim. Ar to, ka visu laiku trase bija blīva, daudz apdzīšanas, spēju braukt stabili un kopumā man patika.

Diemžēl sestdien piedzīvota avārija. Komandas biedrs līkuma izejā, pie ātruma 200 km/h, nespēja savākt automašīnu un, uzbraucot uz kerba, mašīnas aizmugure izslīdēja, izraisot avāriju. Auto cieta diezgan smagi, boksos aizvadītas vairāk nekā divas stundas, lai automašīnu reanimētu – tas izdevās, pēc tam trasē devos es, nobraucu pēdējo braucienu, sniegums bija labs.

Svētdien trasē mums bija jāpavada sešas ar pusi stundas. Visi uzrādījām stabilu sniegumu. Pirmais trasē devos es. Pēc pirmā apļa nācās doties atpakaļ boksos, jo mehāniķi pirms starta bija pamanījuši nelielas eļļas piles, nācās mainīt eļļas radiatoru, tas prasīja aptuveni četras, piecas minūtes. Te vairs nebija runa par goda pjedestālu, jo avārijas dēļ bijām atkrituši tālu, bet turpinājām cīnīties par punktiem, jo tas man bija svarīgi.

Turpmāko sezonu aizvadīšu "24H Series" čempionātu "Wolf Motorsport" komandā ar "Audi RS3 GEN2" automašīnu. Jāaizvada vēl piecas sacensības, jāsaka, ka čempionāts vēl ir atvērts, ir visas iespējas cīnīties. Atlikusi ir viena 12 stundu sacensība maija vidū Hokenheimā un tad veselas četras 24 stundu sacensības – tās aizvadīšu pirmo reizi savā braukšanas karjerā. Šīm sacensībām ir jābūt fiziski un psiholoģiski sagatavotam."

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati