Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvieši noslēguši dalību prestižajās ''Rotax Max Challenge'' sacensībās Itālijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latvieši noslēguši dalību prestižajās ''Rotax Max Challenge'' sacensībās Itālijā
Publicitātes foto

Nedēļas nogalē noslēdzās ''Rotax Max Challenge'' sacensību nedēļa Itālijas pilsētā – Sarno. Šajā saspringtajā sacensību nedēļā mūsu braucēji pierādīja, ka latvieši ir ļoti talantīgi un lieliski sportisti, un, pat ja dažreiz šķiet, ka pietrūka nedaudz veiksmes, šī bija lieliska pieredze un atskaites punkts nākamajiem izaicinājumiem. Īpaši augstu rezultātu no Latvijas komandas uzrādīja DD2 Master klases braucējs Henrijs Grūbe, savā klasē izcīnot 4. vietu.

Mini Max klasē Aleksanders Skjeltens pēc neveiksmīgas sadursmes trasē nācās zaudēt augsto 7. pozīciju un nokristies uz zemāku vietu. Aleksandrs atzīst, ka šīs sacensības viņam devušas pārliecību, ka viņš var sasniegt arī augstākas vietas. Otrs Mini Max klases braucējs Mārtiņš Janovskis finišēja 26. vietā. Mārtiņš atzīst, ka šīs sacensības viņam devušas milzīgu pieredzi un nākamajā sezonā viņa mērķis ir nokļūt Grand Final arī startējot Junior klasē.

Junior klases sportists Tomass Štolcermanis finišēja 21. vietā un, kā atzīst pats Tomass: “Viss bija labi, bet iespējams šī nebija mana “gonka”. Varēju būt agresīvāks tieši fināla braucienā, varēju cīnīties, bet tomēr gribēju arī finišēt, jo katrā no braucieniem bija kāda sadursme.”

Pavisam neveiksmīgu pēdējo apli finālā piedzīvoja DD2 sportists Matvejs Makušins, kurš iekļuva sadursmē un finālā 31. pozīcija. Visas sacensību nedēļas laikā Matvejs demonstrēja ļoti labu sniegumu un turējās starp pirmajiem 15 braucējiem savā grupā.

DD2 Master klases braucēji Ēriks Gasparovičs un Henrijs Grūbe visas nedēļas garumā uzrādīja stabilu un ļoti labu sniegumu. Diemžēl fināls ne tik veiksmīgs izrādījās Ērikam, jo, kā pats Ēriks atzina – pietrūka spēka, kā arī tika piedzīvota neveiksmīga sadursme. Finālā – 30.pozīcija. Savukārt, Henrijs sasniedza labāko Latvijas komandas sniegumu – 4.vieta, jeb, kā pats Henrijs atzina – “koka medaļa”. “Pietrūka pavisam nedaudz, izliku pilnīgi visu no sevis, gluži kā tas pienākas pēdējam sacensību braucienam,” saka Henrijs.

Paldies visiem Latvijas sportistiem un viņu komandām par lieliskajām emocijām un iespēju sekot līdzi visas nedēļas garumā šīm prestižajām sacensībām. Īstā uzvaras garša ir just līdzi savējiem gan neveiksmēs, gan uzvarās un mēs no sirds lepojamies ar katra sportista sasniegto!

Informāciju sagatavoja:
Sabīne Leingarde