Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Brenguļu sacīkstēs norisināsies čempionu autokross

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Brenguļu sacīkstēs norisināsies čempionu autokross
Foto: Klāvs Benefelds, Autocross.lv

Pirmdiena, 28. septembris, ir pēdējā pieteikumu diena pirms sezonas finālsacensībām – gan sestdienas Latvijas autokrosa čempionāta posmam, gan svētdienas Krosa komisijas kausa posmam, Čempionu krosam un Folkreisa Vasaras kausa sacīkstei, ziņo autocross.lv.

Šobrīd pildās dalībnieku sastāvi visās ieskaitēs, kur veidojas arī pa kādam rekordam. Piemēram, Folkreisā pirmdienas rītā pieteikušies 49 dalībnieki, savukārt dalībnieku skaita rekords jebkad Brenguļu autotrasē ir 48 – līdzšinējais rekords uzstādīts 2016. gada sezonas nogalē. Starp citu, Folkreisa sezonas fināls Brenguļos norisinās jau kopš 2015. gada, sarūpējot pārsteidzošus notikumus gan posma, gan kopvērtējuma kontekstā. Tāpat jāatzīmē, ka šogad jau kritis kopējais Folkreisa dalībnieku skaita rekords, jo Mūsas Trillerī septembra sākumā uz starta stājās 63 dalībnieki.

Ar Latvijas čempionāta klasēm šķietami viss skaidrs, tiek gaidīti klašu pilni kvorumi pēdējo punktu izspēlei un čempionu noskaidrošanai. Savukārt autokrosa svētdienas cīņas, gan notiks Krosa komisijas kausa pēdējais posms, liek vērst uzmanību čempionu virzienā.

Rīkotāji šogad, līdz ar īpatnējo sezonu un arī netipisko Brenguļu posmu kā divu dienu sacīksti, ilgi apsvēra, vai saglabāt Čempionu krosa tradīciju arī šogad. Lēmums ir: Čempionu krosam būt, turklāt ar lielākām iespējām klašu līderiem nekā līdz šim!

Sacensību rīkotājs Arnis Odiņš: “Čempionu kross pēc pārdomām notiks! Krosa komisijas kausa Pro klase būs Čempionu krosa arēna un, protams, tiks apbalvoti pirmo trīs vietu ieguvēji, bet uzvarētāju sumināsim kā Čempionu krosa uzvarētāju! Tāpat apbalvosim katras LČ klases labāko, neskatoties uz to, kādā pozīcijā katrs būs finišējis kopējos svētdienas rezultātos. Esam arī vienojušies ar nepārspējamo Čempionu krosa uzvarētāju Armandu Plūmi: vienas ass piedziņas braucēji aicinājuši Armandu ļaut šogad arī kādam citam vismaz iekārot Čempionu kausu. Tam viņš džentlmeniski piekrita, par ko paldies viņam! Tas vieš cerības, ka dalībnieku saraksts būs garāks un varbūt pat parādīsies pa kādam senam čempionam. Tā kā – uz priekšu, čempiņi! Gaidām jūs visus!”

Jāatzīmē arī tehniska nianse saistībā ar reģistrēšanos svētdienas autokrosa sacensībām. Noteikumi paredz, ka pieteikums pēc oficiālā termiņa nozīmē arī soda punktu Krosa komisijas kausa posma kvalifikācijas rezultātos. Turklāt arī rezultātu apstrādei veselīgāk ir, ja braucējs ir laicīgi pieteikts. Tāpēc dalībniekiem, kuri apsver domu pēc sestdienas cīņām startēt arī svētdien, taču šķietami nevar prognozēt tehnikas gatavību otrajai dienai, ieteikums ir tomēr šodien iesūtīt pieteikumu arī svētdienai, un vēlāk to atsaukt, ja auto nebūs kaujas gatavībā.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv