Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Lijcs kļūst par Baltkrievijas čempionu Formulā 4

Rolands Eliņš

Lijcs kļūst par Baltkrievijas čempionu Formulā 4
Ņikita Lijcs. Publicitātes foto

Latvijas sportists Ņikita Lijcs kļuva par par Baltkrievijas atklātā čempionāta ātrumlaivu sacensībās uzvarētāju Formula 4 klasē. Citās klasē panākumus guva Kārlis Degainis, Roberts Minings un Gints Puriņš.

Uzreiz pēc Ņikitas Lijca vicečempiona titula izcīnīšanas pasaules čempionātā sportists saņēma uzaicinājumu no Baltkrievijas ūdens motorsporta federācijas piedalīties Baltkrievijas atklātajā ātrumlaivu čempionātā. Šāds starptautiska mēroga uzaicinājums ir ļoti pagodinošs gan sportistam, gan Latvijas ūdens motosporta savienībai, tāpēc Latvijas vārdu pārstāvēja pieci ātrumlaivu sportisti no Latvijas.

Baltkrievijas atklātais ātrumlaivu čempionāts tika organizēts otrajā lielākajā Baltkrievijas pilsētā - Gomeļā. Pilsētu divu sacensību garumā piepildīja sportisti no Krievijas, Ukrainas, Latvijas un citām valstīm, kopumā pulcējot vairāk kā 65 dalībniekus. Latvijas komandu Formula 4 klasē pārstāvēja divi sportisti - šī gada Pasaules vicečempions Ņikita Lijcs un viņa komanda ‘’Jūrmala Racing team’’ Uvis Lazerenoks.

Latvijas sportisti jau no pirmās dienas Baltkrievijā tika uzņemti ar sirsnību un viesmīlību, palīdzot ātrāk nokārtot robežsardzes muitas dokumentus. Sportiskais gars jo īpaši bija jūtams sacensību dienās, jo tās kuplā skaitā apmeklēja ūdenssporta entuziasti un ūdens motosporta veterāni, kas bija mērojuši vairāk kā 2000km lai tikai redzētu klātienē ūdens motorsporta sezonas noslēguma sacensības.

Baltkrievijas atvērtais čempionāts notika divas dienas, kurās sportisti savu meistarību pierādīja 3 braucienu posmos. Trīs braucienos sportistiem bija jāmēro 5 jūdzes un viens jāveic individuālais brauciens ar 10 jūdzēm, kas ir noteikts pēc agrāko PSRS laika sacensību protokola.

Pirmajā sacensību braucienā mūsu Latvijas labākais šīs klases braucējs Ņikita Lijcs startēja no pēdējās pozīcijas, tomēr jau pēc pāris līkumiem izvirzījās līderpozīcijā, apsteidzot konkurentus un izcīnīja uzvaru.

Otrajā braucienā Lijcs startēja no pirmās pozīcijas, teicami nosargāja to un finišēja pirmais!

Trešais, noslēdzošais brauciens Baltkrievijas atklātajā čempionātā sākās nākošajā dienā, kas sportistus pārsteidza ar spēcīgu vēju, lietu un bīstamiem viļņiem. Drošības apsvērumu dēļ Baltkrievijas ūdens motorsporta federācija kopīgi ar Formula 4 ātrumlaivu sportistiem vienojās, ka šīs klases noslēdzošais, trešais brauciens tiks atcelts, lai neradītu bīstamas avārijas situācijas.

Pēc divu sacensību kopvērtējuma mūsu Latvijas sportists Ņikita Lijcs ieņēma stabilu pirmo vietu un šo 2019.gada sezonu Formula 4 klasē noslēdza ar uzvaru Baltkrievijas atklātajā čempionātā!

Mūsu Latvijas sportistiem šīs bija veiksmīgas sacensības, jo arī pārējie sportisti uzrādīja augstus rezultātus:

Kārlis Degainis GT15 klasē ieguva 1. vietu, Roberts Minings GT30 klasē 1.vietu un Gints Puriņš R2000 klasē 3.vietu.

Sportists Ņikita Lijcs atzina, ka jūtas ļoti pozitīvi, aizvadot spraigu ūdens motosporta sezonu Formula 4 klasē un kļūstot par pieckārtējo pasaules vicečempionu, un šobrīd aktīvi gatavojas noslēdzošajām Formula 2 pasaules čempionāta posmam Abu Dabi, kas notiks jau šī gada decembra sakumā.

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Plinta