Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latviešu sportistiem vairākas uzvaras Baltijas autošosejas čempionātā Biķernieku trasē

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latviešu sportistiem vairākas uzvaras Baltijas autošosejas čempionātā Biķernieku trasē
Foto: Raimonds Volonts

Latvijas autošosejas braucēji Baltijas autošosejas čempionāta (BaTCC) otrajā posmā Biķernieku trasē izcīnīja uzvaras vairākās ieskaites klasēs. Sacensības kopumā pulcēja 50 dalībniekus no Baltijas valstīm un Somijas, kā arī neiztika bez vairākām avārijām un aizraujošām cīņām trasē.

Ātrāko automašīnu kategorijā pārliecinošu uzvaru svinēja Vilnis Batraks ar Lamborghini „Huracan” automašīnu, svinot uzvaru „BGT PRO” klasē. Jānis Hāns ar Subaru „Impreza” svinēja uzvaru „BGT AM” klasē, pārspējot lietuviešu sportistus, kas uz Rīgu bija devušies tikai ar vienu mērķi – uzkāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.

Azartiskas cīņas ar neretiem automašīnu kontaktiem trasē norisinājās mono klasē „BMW 325 CUP”. Ja pirmajā čempionāta posmā Kauņā, uzvaru svinēja lietuviešu sportists Ramūnas Čapkauskas, tad Latvijā vietējie braucēji bija paveikuši lielisku mājas darbu, lai uzvarētāja balva paliktu Latvijā.

„BMW 325 CUP” starta secību nosaka izloze, pirmo starta vietu ielozējot Edgaram Bundzim, kurš pirmos apļus turēja aizmugurē visu automašīnu peletonu. Nesadalot trasi Tomam Bērziņam un Andriusam Čilvinam, par uzvaru trasē cīnījās Artjoms Kočlamazašvili un Ramūnas Čapkauskas, kurš saglabāja vadību līdz pat pēdējā apļa „Elkoņa” līkumam, kur viņa kļūdu izmantoja Artjoms, svinot uzvaru pirmajā braucienā.

Otrajā braucienā ilgu laiku sacensību vadībā turējās Matīss Mežaks, kam sekoja Artjoms Kočlamazašvili un Andrius Čilvinas. Čilvinas spēja apsteigt Kočlamazašvili un doties uzbrukumā Mežakam, tomēr manevrs noslēdzās ar sadursmi, kas pavēra lielisku iespēju vadībā izvirzīties Kočlamazašvili, kurš svinēja otro uzvaru braucienā. Posma kopvērtējumā uzvara Artjomam Kočlazmazašvili, otrā vieta Matīsam Mežakam. Andris Čats, Andrius Čilvinas un Gints Dzenis noslēdza pirmo sešinieku.

Ģirts Krūzmanis otro posmu pēc kārtas bija neapturams „BTC1” klasē, sperot platu soli pretī čempiona titulam un apliecinot augsto klasi gan automašīnas pilotēšanā, gan regulējumos. Atim Veismanim „BTC2” klasē 4. vieta.

„Nankang Endurance Academy” jeb 2 stundu izturības sacensībās lielisku sniegumu kvalifikācijā rādīja „Team Rexona Men”, izcīnot 4. vietu un apsteidzot vairākas komandas ar jaudīgākām automašīnām. Tomēr tehniskas problēmas sacensību 23. aplī liedza cīnīties par augstākajām vietām savā „BTC2” klasē. „BMW 325 CUP” klasē uzvaru svinēja „79” komanda ar pilotiem Robertu Rodi un Tomu Bērziņu, apsteidzot lietuviešu komandu „KTK Racing” un „WRR” komandu.

Baltijas čempionāta trešais posms norisināsies no 14. līdz 16. augustam Pērnavā. Bet čempionāts noslēgsies oktobra vidū Biķernieku trasē.

Pilni sacensību rezultāti pieejami ŠEIT.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Straupe, BaTCC pārstāvis