Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Adriana Ņūvija dēls "muļķīgu" sarunu rezultātā dabū vietu DTM komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Adriana Ņūvija dēls "muļķīgu" sarunu rezultātā dabū vietu DTM komandā
Foto: Audi

Izcilā F1 inženiera Adriana Ņūvija dēls šosezon startēs Vācijas salonautomobiļu čempionātā (DTM), un atzinis, ka pie šādas iespējas ticis gandrīz vai nejauši.

21 gadu vecais Harisons Ņūvijs pārsteidza ar ierašanos uz DTM testu pēdējo dienu Nirburgringā, bet pēc tam tika apstiprināts par vienu no trim braucējiem "Audi Sport Team WRT" komandā. Sportists stāsta, ka tas kļuvis iespējams pateicoties kādai šķietami nenozīmīgai telefonsarunai starp viņa tēvu un čempionāta vadītāju Gerhardu Bergeru.

"Tā bija vienkārši sakritība," stāsta Ņūvijs, kurš pagājušajā sezonā pamatā startēja Japānas "Super Formula" seriālā. "Pirmkārt, Edam Džonsam, šķiet, ir kādas problēmas, kā dēļ viņš nevar aizvadīt šo sezonu. Mans tētis bija sazvanījies ar Gerhardu, un viņi vienkārši runāja par dažādām muļķībām. Sarunas nobeigumā Bergers teica, ka WRT komandā varētu būt pieejama brīva vieta un varbūt man vajadzētu palūkoties sīkāk. Tobrīd bija beigusies pirmā testu diena. Nākamajā rītā es pats piezvanīju Bergeram un teicu, ka pavisam noteikti gribu kāpt tajā mašīnā, vismaz testos, un parādīt, uz ko esmu spējīgs. Viņš iedeva telefonu komandas bosam Vinsentam Vosam. Izskaidroju viņam visu, centos sevi pārdot un pārliecināju, kāpēc man būtu jāpiedalās testos. Šķiet, ka visu izdarīju labi, un viņš teica, lai atbraucu uz trasi pēdējā testu dienā."

Ņūvijs ierašanos testos turklāt esot nokavējis. "Es ierados novēloti. Kāpu mašīnā un izbraucu trasē. Zināju, ka tā ir iespēja dabūt vietu komandā, ka šī vieta ir pieejama, un viņiem tā būs jāaizpilda."

Pilots sasniedza devīto ātrāko dienas rezultātu, lai gan nekad iepriekš dzīvē ar šīs specifikācijas DTM mašīnām nebija braucis. Ātrākajā no apļiem viņš 2019. gada čempionam Renē Rastam zaudēja 0.7 sekundes.

Harisons Ņūvijs līdzšinējā karjerā startējis gan dažādu junioru klašu formulu čempionātos, gan autošosejas sacīkstēs. Viņa augstākie sasniegumi ir tituls "MRF Challenge Formula 2000" seriālā 2017. gadā, kā arī pirmā vieta Āzijas "Le Mans" čempionāta kopvērtējumā 2018. gadā. Savukārt šī gada janvārī brits kļuva par Deitonas 24 stundu sacīkšu uzvarētāju LMP2 klasē.

DTM jaunā sezona sāksies ar sacīkstēm 1. un 2. augustā Beļģijā, Spā-Frankošamps trasē, bet pēc tam sacensības notiks arī Lauzicā, Asenē, Nirburgringā, Zolderā un Hokenheimringā. Šosezon uz starta izies arī vēl pērn "Formulā 1" startējušais Roberts Kubica, kurš pārstāvēs "BMW Team ART".

Izmantotie resursi:
Motorsport Week – Your daily source of...